SATA PORT ÇOKLANIR MI?

Prophet

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Elimdeki laptopun içerisinde 1 adet sata hdd girişi var ve ben bu sata girişinde ssd kullanıyorum. Elimde bir ssd daha var, bu ssd için 2.5" hdd kutusu alıp usb ile mi bağlamak zorundayım yoksa bu tek sata girişini herhangi bir aparat vs. ile çoklayabilir miyim? Bu çoklama hddlerin w/r oranında düşüşe neden olur mu?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
SATA çoklayıcı adaptör/kablo var ama Laptop içinden dışarı kabloyu çıkartmak için cihazda bir delik vs. yaratmanız gerek ki bu sağlıklı değil. Tabsiyem HDD kutusu ile USB 3.0 arayüzünden bağlantı sağlayın. SATA bir SSD modeline göre maksimum 400 mb/s ile 550 mb/s aktarım yapabilir. USB 3.0 arayüzü ise 400 mb/s ile 800 mb/s arasında genelde 480 mb/s civarında aktarım yapabilir. Tüm hızı karşılayabiliyor. HDD kutusu ile daha sağlıklı bir bağlantısı oluşturursunuz ve kutu diskide korur.

Nslt

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
10
Optik sürücü yuvan yok sanırım. Oraya da takabilirsin Hdd Cady alarak.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Buda bir çözüm ama her sistem ile uyumlu olmuyor bazen sorun çıkabiliyor. Çok karşılaştım bu tarz sorun ve hatalar ile. HDD Cady alacaksınız eğer sorun çıkarsa boşa almış olursunuz ama HDD kutusu ile sorun yaşamazsınız.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri