Sd kart Görmeme Sorunu

canlol4

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
Sa daha önceden kullandığım hafıza kartını başka telefona takınca görmüyor ne yapabilirim

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Başka cihazda hiç mi tanımıyor yoksa tanıyorda içine giremiyorsun veya kullanamıyorsun uyarı filan varmı cihazda taktığında? Hafıza kartlarında standartlar vardır her cihaz her kart standartını görmüyor ve tanımıyor destekli bir standartta bir kartmı taktığınız cihaz. Sadece o tanımayan cihazda sorun varsa o kartın desteğine sahip değildir okuma formatları var SD kartlarda buna o taktığınız telefonun hangi standardı desteklediğini öğrenip karşılaştırma yapabilirsiniz.

Enes Değirmenci

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Başka cihazda hiç mi tanımıyor yoksa tanıyorda içine giremiyorsun veya kullanamıyorsun uyarı filan varmı cihazda taktığında? Hafıza kartlarında standartlar vardır her cihaz her kart standartını görmüyor ve tanımıyor destekli bir standartta bir kartmı taktığınız cihaz. Sadece o tanımayan cihazda sorun varsa o kartın desteğine sahip değildir okuma formatları var SD kartlarda buna o taktığınız telefonun hangi standardı desteklediğini öğrenip karşılaştırma yapabilirsiniz.

Bu konuya kesinlikle katılıyorum ilk önce kontrol etmelisiniz....

KS

canlol4

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
Sd kartın kullanıldığı tel j5 ilk modellerinden ilk aldığımda çalışıyordu başka tele taktım yine olmadı

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
MicroSD kart standartları şunlar; SD/SDHC/SDXC ve bunların ikisi SDHC I / SDXC I ve SDHC II / SDXC II diye 2 kategoriye bölünüyor senin cihazın ve hafıza kartın aynı standarda sahipmi özelliklerinden bunu öğren.

KS

canlol4

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
Onu nasıl öğrenicem ilk yazdığından bile anlamadım

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Hafıza kartnın ve telefonun tam model adlarını ve varsa yıl adlarını (Örneğin J6 2016 gibi) paylaş biz bakalım.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
canlol4' Alıntı:
J5 2016 sd kart tam modwl bilmiyoeum

Telefonun yani J5 2016 [font=q_serif, Georgia, Times,]SDHC kartları destekliyor. Ancak kullandığın kartın tam modelini bilmiyorsan o konuda yardımcı olamam. Öğrenmen gerek tam modelini üzerinde filan kod vs. gibi bir şey yazmıyormu kartın.[/font]

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
canlol4' Alıntı:
Resim net çıktımı bilmiyorum.

Modeli tam okuyamıyorum ama Syrox 1801L yazıyor galiba eğer öyle ise kart SDHC yani telefonunuz ile uyumlu bu konuda sıkıntı yok. Okumama sebebi sadece bu telefona özel ise 2 sorun olabilir 1. si telefonun kart yuvası oksitlenmiş veya arızalanmış olabilir. 2. si telefonda SD kart için bir ayar olabilir aktifleştirme devre dışı bırakma gibi veya SD kartın okuma formatı farklı olabilir PC 'ye takıp kartı fat32 formatında biçimlendirip denermisin. Sonrasında takın telefona belki çözüm olabilir.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
canlol4' Alıntı:
Pc de görmüyor bide nasıl biçimlendircem

PC 'de görmüyor derken takıyorsunuz aygıt hiç mi algılanmıyor yoksa varda giremiyor musunuz? Eğer hiç görmüyorsa ya kart arızalı yada PC 'ye bağladığınız aparat. Biçimlendirme eğer PC 'de görünüyorsa üzerine sağ tıklayıp biçimlendir diyeceksiniz format biçimini fat32 yapıp.

KS

canlol4

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
Kartı takıyorum küçük boyuyla başka SD kart görüyor bu dediğimi görmüyor

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
canlol4' Alıntı:
Kartı takıyorum küçük boyuyla başka SD kart görüyor bu dediğimi görmüyor

Anlamadım tam olarak ne demek istediğini. Kartı PC 'ye takıyorsun görmüyor ve başka telefona takıyorsun görüyor, bunu mu demek istiyorsun. Net ve açık anlat ve devrik cümle kullanma.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri