Secure boot enable yaptım pc açılmıyor yardım

n7cati

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
225
Valoranta girerken van9003 hatası veriyordu biraz araştırdım daha öncede aynı hata ile karşılaştım ama eskiden çözmüştüm herneyse, biostan secure bootu enabled açık yaptım fakat notactive yazıyordu , bende kaydet çıka bastım ve res atmak yerine ekran gitti ve pc açık kaldı kasadan kapatıp açıyorum fakat kasa çalışıyor sadece ekran gelmiyor ne yapabilirim bilgisi olan varmı?

Valoranta girerken van9003 hatası veriyordu biraz araştırdım daha öncede aynı hata ile karşılaştım ama eskiden çözmüştüm herneyse, biostan secure bootu enabled açık yaptım fakat notactive yazıyordu , bende kaydet çıka bastım ve res atmak yerine ekran gitti ve pc açık kaldı kasadan kapatıp açıyorum fakat kasa çalışıyor sadece ekran gelmiyor ne yapabilirim bilgisi olan varmı?
Acil yardım lütfen ne yapabilirim

KS

n7cati

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
225

Acil yardım lütfen ne yapabilirim
Bilen kimse yokmu ya bir sürü konu gördüm bundan önce kimse çözememiş

KS

n7cati

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
225
Bios pilimi çıkartıp sıfırlayın. Fiştrn çekip 5 sanşye kadar pil çıkmışken güç düğmesine basıkı tutun. Birkaç defa yaparsanız açılır muhtemelen.
Bios pilide ekran kartının altındaymış hocam nasıl yapıcam bilmiyorum

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,257
Geçmiş olsun anakart SOFT BRİCK olmuş eğer bios pilini çıkarınca düzelmez ise tek çare bios yazdırmak

KS

n7cati

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
225
Geçmiş olsun anakart SOFT BRİCK olmuş eğer bios pilini çıkarınca düzelmez ise tek çare bios yazdırmak
Bios pilini çıkarttım geri taktım hiçbirşey olmadı paketledim yarın pcyi garantiye göndereceğim , zaten gönderecektim bide üstüne bu çıktı

PC açılırken Del/F2 tuşu ile BIOS'a girin.
Exit sekmesinde Restore Defaults seçeneğinin üstüne gelin ve Enter'a basın.
Save & Exit diyerek çıkın.
Bu işlem BIOS'u varsayılan ayarlara döndürür.
Pc açılmıyor hocam..

PC açılırken Del/F2 tuşu ile BIOS'a girin.
Exit sekmesinde Restore Defaults seçeneğinin üstüne gelin ve Enter'a basın.
Save & Exit diyerek çıkın.
Bu işlem BIOS'u varsayılan ayarlara döndürür.
Kasayı açıyorum ne görüntü var ne birşey , del tuşuna spamlıyorum hiçbirşey olmuyor

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,257
Gigabyte anakartların Kronik sorunu Secure Boot açınca Soft Brick oluyor bios siliniyor.

CptSpork

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
38
Gigabyte anakartların Kronik sorunu Secure Boot açınca Soft Brick oluyor bios siliniyor.
Hocam bu arkadaşın yaşadığı sorunu bi yerde daha görmüştüm, peki windows 11 + gigabyte anakart ile valorant oynamamızın imkanı yok mu?

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,257
Hocam bu arkadaşın yaşadığı sorunu bi yerde daha görmüştüm, peki windows 11 + gigabyte anakart ile valorant oynamamızın imkanı yok mu?
Güncel bios ile secure boot açalanlar da sıkıntı olmadığı söyleniyor ama güncel biosa rağmen bu sıkıntıyı yaşayanlarda var. Ekran Kartı UEFİ desteklemesi lazım ve güncel bios sürümü kurulu olması lazım fakat ben bunun yerine Windows 10 a dönülmesi taraftarıyım

KS

n7cati

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
225
Gigabyte anakart ile alakası yok hocam , w11 de valorant oynamak için secure boot ve tpm 2.0 açmanız gerekiyor , normalde ikiside açıktı bende fakat bios güncelleyince ayarlar değişti kapanmış secure boot , geri açayım derken de böyle oldu işte

Güncel bios ile secure boot açalanlar da sıkıntı olmadığı söyleniyor ama güncel biosa rağmen bu sıkıntıyı yaşayanlarda var. Ekran Kartı UEFİ desteklemesi lazım ve güncel bios sürümü kurulu olması lazım fakat ben bunun yerine Windows 10 a dönülmesi taraftarıyım
W11 i sevmiyorum gerçekten hocam bu saçmalık bitene kadar w10 taraftarıyım en güncel biosü yükledikten sonra bu sorunu yaşadım bu arada

CptSpork

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
38
Daha önceden hazır sistem/pc toplama konuma yardımcı olmuştunuz çok sağolun, Vok sistemi satın aldım ve anakart gigabyte b450m h, windows 11 kullanmayı düşünüyorum ve valorant oynuyacağım ancak sıkıntı gibi. Peki bu bios yazma işlemini sadece servisler felan mı yapabiliyor? Laptopum ile yapamaz mıyım?

Gigabyte anakart ile alakası yok hocam , w11 de valorant oynamak için secure boot ve tpm 2.0 açmanız gerekiyor , normalde ikiside açıktı bende fakat bios güncelleyince ayarlar değişti kapanmış secure boot , geri açayım derken de böyle oldu işte

W11 i sevmiyorum gerçekten hocam bu saçmalık bitene kadar w10 taraftarıyım en güncel biosü yükledikten sonra bu sorunu yaşadım bu arada
bu sorun gigabyte anakartlarda oluyor diye biliyorum çünki senden bağımsız 2-3 konu daha görmüştüm ve hepsinde gigabyte vardı.

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,257
Daha önceden hazır sistem/pc toplama konuma yardımcı olmuştunuz çok sağolun, Vok sistemi satın aldım ve anakart gigabyte b450m h, windows 11 kullanmayı düşünüyorum ve valorant oynuyacağım ancak sıkıntı gibi. Peki bu bios yazma işlemini sadece servisler felan mı yapabiliyor? Laptopum ile yapamaz mıyım?
Yapamazsınız programlayıcı gerekir ve bilgide ister bence windows 10 kullanın b450m h da çok sıkıntı yaşayıp servise gönderen oldu.

CptSpork

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
38
Yapamazsınız programlayıcı gerekir ve bilgide ister bence windows 10 kullanın b450m h da çok sıkıntı yaşayıp servise gönderen oldu.

Yeni bir video yayınlanmış konu hakkında, ekran kartında UEFI desteği varsa böyle bir sorun olmayacağını söylüyor ve benim ekran kartımda bu destek var. Ama emin olamadım şimdi gerçekten büyük risk işi :D

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,257
Yeni bir video yayınlanmış konu hakkında, ekran kartında UEFI desteği varsa böyle bir sorun olmayacağını söylüyor ve benim ekran kartımda bu destek var. Ama emin olamadım şimdi gerçekten büyük risk işi :D

Riske gerek yok windows 10 3 yıl daha güncelleme alacak.

UmutYldrm

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
hocam windows 10 a dönünce valorant oynamak için secure boot açmamıza gerek kalmayacak mı ?

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri