ŞEFFAF PNG FOTOĞRAFLAR ARKA PLANLI ÇIKIYOR

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

KroFessionaL

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhabalar,
İnternet üzerinden çeşitli resimler png uzantılı ve arka planı şeffaf olmasına rağmen bilgisayarıma indirdiğimde photoshop gibi programlara attığım zaman ve windows fotoğraf görüntüleyicisi ile açtığım zaman arka plan şeffaf olmuyor transparan arka planı gibi gözüküyor fakat şeffaf değil arka plan ile kaydoluyor yani sebebi ne olabilir eskiden format öncesi böyle değildi sonradan oldu.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
İndirdiğinizde uzantısı nedir? PNG olarak inmiyorsa sorun budur. Ayrıca PNG uzantısını paint , fotoğraf düzenleyici vs. gibi bir yazılımla açtığınızda PNG özelliği görsel olarak kaybolur ve arkaplana beyaz renk atılır. Eğer PNG uzantısı ve seffaflık özelliği varsa resimde photohop vb. bir yazılımda arkaplanı şeffaf olarak görürsünüz.

KS

KroFessionaL

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
İndirdiğinizde uzantısı nedir? PNG olarak inmiyorsa sorun budur. Ayrıca PNG uzantısını paint , fotoğraf düzenleyici vs. gibi bir yazılımla açtığınızda PNG özelliği görsel olarak kaybolur ve arkaplana beyaz renk atılır. Eğer PNG uzantısı ve seffaflık özelliği varsa resimde photohop vb. bir yazılımda arkaplanı şeffaf olarak görürsünüz.

Yorumunuz için teşekkürler. Daha önce kontrol etmiştim dosya uzantılarında sorun yok değiştirmede yapmadım direkt olarak png kaydedildi. Fakat arka plan beyaz çıkması gerekirken şeffaf arka plan örneği var ya hani kare kare öyle kaydoluyor yani şeffaf arka plan gerçeğe dönüştü fotoğrafı kullanmak istediğimde arka planı ile çıkıyor karşıma neden kaynaklandığını bilemedim.
Şu şekilde arka plan silinmiyor:
bmqHcz.png

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Dosya PNG formatında öyle hazırlanmış arka planda kare kare olan şey arkası şeffaf demek. Fotoğrafta sorun yok görüntüleme biçiminde arka plan şeffaf olduğu anlaşılsın diye sadece görsel olarak beyaz-gri resimdeki gibi kareler görünür ama resim öyle kaydedilmez. Yani fotoğraf PNG ve şeffaf sorun yok.

KS

KroFessionaL

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Dosya PNG formatında öyle hazırlanmış arka planda kare kare olan şey arkası şeffaf demek. Fotoğrafta sorun yok görüntüleme biçiminde arka plan şeffaf olduğu anlaşılsın diye sadece görsel olarak beyaz-gri resimdeki gibi kareler görünür ama resim öyle kaydedilmez. Yani fotoğraf PNG ve şeffaf sorun yok.
Normalde ben bu tür png fotoğrafları eski sistemimde indirdiğim zaman arka plan ya beyaz yada program varsayılan görüntü rengiden olurdu arka planı fakat bunda fotoğraf yazılım programlarındada böyle çıkıyor şeffaf değil yani çok az rastlanılan bir durum sanırım çözüm bulamadım fakat bilgisayarımda bit sıkıntısı olabileceğini düşünüyorum sistemle ilgili daha öncede bazı sorunlar yaşadım.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sisteminizde değil zaten sorun şu fotoğrafın linkini verin bakayım photohop üzerinden durumu nedir size net yanıt veririm çünkü dediklerinizi pek kavrayamadım resimde sorun var mı yok mu bakayım.

KS

KroFessionaL

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Sisteminizde değil zaten sorun şu fotoğrafın linkini verin bakayım photohop üzerinden durumu nedir size net yanıt veririm çünkü dediklerinizi pek kavrayamadım resimde sorun var mı yok mu bakayım.
Tüm png şeffaf fotoğraflarda yaşıyorum aynı sorunu. İstediğinizi indirebilirsiniz. Yinede bir link vereyim.
https://www.vhv.rs/file/max/6/63107_falcons-png-logo.png Google buldum hemen buda aynı şekilde çıktı en kötü sizde bana link verin bende tekrar bakayım fakat bilgisayarda sorun var gibi duruyor.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Link verdiğiniz sitedeki resimler PNG değil. PGN uzantısına sahipler ama dosyalar PNG değil. Verdiğiniz siteden birçok resim indirdim ve açmaya çalıştığımda format hatası veriyor ve PNG formatı JPEG olarak değiştirdiğimde sorun kalmıyor ama PNG özelliğini kaybediyor yani indirdiğiniz siteyi değiştirin.

KS

KroFessionaL

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Link verdiğiniz sitedeki resimler PNG değil. PGN uzantısına sahipler ama dosyalar PNG değil. Verdiğiniz siteden birçok resim indirdim ve açmaya çalıştığımda format hatası veriyor ve PNG formatı JPEG olarak değiştirdiğimde sorun kalmıyor ama PNG özelliğini kaybediyor yani indirdiğiniz siteyi değiştirin.
Benim için png formatında şeffaf bir resim paylaşabilirmisiniz onu indirip denemek isterim genellikle google üzerinden kullanıyordum fakat ozaman sorun googlede olmalı formatlard sıkıntı var sanırsam.

KS

KroFessionaL

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bu siteden başka bir png indirdim işime yarayacak arka plana bu sefer beyaz çıktı fakat şeffaf png lerde mevcut sanırım birde buda beyaz şeffaf değil büyük ihtimalle herneyse ilginiz için teşekkür ettim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri