Ses Kartı Tavsiyesi (Şubat 2022)

zumzum

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Öncelikle iyi günler herkese, şöyle birşeyi merak ediyorum; bilgisayarımda b460m anakart mevcut yani ortalama bir anakart olduğu için ses yongası anlamında da çok çok başarılı olduğunu düşünmüyorum. Dolayısıyla 3.5mm girişli kulaklıklardan ve 7.1 den de istediğim verimi alamadığımı düşünüyorum.

+Creative 5.1 Sound Blaster harici ses kartı alsam ciddi anlamda bir gelişme olduğunu hissedebilir miyim, yoksa anakartla asagi yukarı aynı performansı mı verir?

+Ya da farklı bir yola giderek bir usb ses kartı alsam, mesela BU ÜRÜNÜ alsam daha mı iyi olur?

Arctis 3 kullanıyorum ama nedense csgo gibi oyunlarda ses kasma anlamında eski kulaklığımdan daha kötü kalıyor gibi geliyor. Yani kulaklıktan olması gerektiği gibi yararlanabildigimi pek düşünmüyorum şuan. Tavsiyeleriniz nelerdir? Ve bu iki seçenekten hangisi beni daha memnun eder?

OceanLaB

Administrator
Admin
Tepki
5,366
Cvp: Ses Kartı Tavsiyesi (Şubat 2022)

Selamlar,

Creative 5.1 Sound Blaster gibi ürünler USB üzerinden çalıştığı için, yine B460 anakartınız üzerinde etkisi iyi olmayacaktır. Direkt PCI-e slotlarına takılan ses kartları daha verimli oluyor. Maksimum ne kadar bütçeniz var? Ona göre bir öneri yapabiliriz.

KS

zumzum

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
RE: Cvp: Ses Kartı Tavsiyesi (Şubat 2022)

OceanLaB' Alıntı:
Selamlar,

Creative 5.1 Sound Blaster gibi ürünler USB üzerinden çalıştığı için, yine B460 anakartınız üzerinde etkisi iyi olmayacaktır. Direkt PCI-e slotlarına takılan ses kartları daha verimli oluyor. Maksimum ne kadar bütçeniz var? Ona göre bir öneri yapabiliriz.
Aslında kastettiğim o tarz  anakarta takılan creative ses kartlarıydı. Açıkçası çok para harcamak istemiyorum. Ortalama 100tl ye bu işi halletsem iyi olur. Bu Creative ses kartlarını da sıfırdan ziyade ikinci el güzel bir parca bulursam onu alma fikri var aklımda.

KS

zumzum

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
RE: Cvp: Ses Kartı Tavsiyesi (Şubat 2022)

ugur.gozaydin' Alıntı:
100 TL bütçeye sıfır alabileceğiniz önerebileceğim en iyi ürün Ugreen USB to 3.5mm TRRS ALC 4030 Harici Ses Kartı - 117 TL bu ürün.

Bu markanın ürünleri kaliteli zaten biliyorum. Ancak şu soru kafamı kurcalıyor kayda değer bir fark yaşar mıyım bu usb alet ile? Yani dediğim creative anakarta takılan bi ses kartı daha mı efektif olur acaba?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

Bu ürün bir ara çözümdür. Kötü ses kartı olan cihazlarda kullanılması için. Ürünün ses yongası en son seriden ALC 4030 güncel ve kaliteli ama ürün sınıfı düşük segment olduğundan anakartınızın üzerindeki ses yongası ki büyük ihtimalle ya ALC 892 yada ALC 1220 yonga olabilir ama bu sınıf düşük olsa bile daha çok ve daha güçlü kapasitör ve kondansatörlerle donatılmış oluyorlar. Yani arada kayda değer bir fark yaşayacağınızı düşünmüyorum. Sıfır bir ürün alınacaksa en az 700-800 TL kadar bir bütçe ayırmanız gerek PCIe ara yüzünden bağlanan bir kart için. Ancak bu tarz bir ürünle gerçekten bir fark yaşarsınız. Tabi bu ses kartına taktığınız ses cihazının da (Ses sistemi veya kulaklık artık ne olursa) o kadar iyi sürücüleri(Hoparlör) olması gerek ki farkı size yansıtabilsin. ASUS markasında Xonar serisi, Creative serisinden Sound Blaster serisi buna örnek cihazlardan bazıları.

KS

zumzum

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

Verdiğiniz bilgilerden ötürü teşekkür ederim. İşte benim de kararsız kaldığım nokta ya sizin önerdiğiniz tarzda bir usb aygıt almak ya da aşağıda fotoğrafını atacağım ürünü 2.el almak. 

İki şekilde de bana maliyet aşağı yukarı aynı olacak acaba hangisi daha iyi sonuç verir?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

Bu Sound Blaster modeli eski seriden bir ürün bence bunu almayın. Güncel ürün ailesinden bir ürün tercihi yapın. Güncelde sürücüsünü bile bulamazsınız bu ürünün o derece.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri