Ses kartım mı bozuk ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

aetumer50

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba geçenlerde bilgisayar topladım.Fakat mikrafonumdan iyi bir ses gelmiyor dinlediğim bir şey karşı tarafa gidiyor.Realtek Audio kullanıyorum ne kadar güncelleme yaptıysam da olmadı. Mikrafonum patlıyor ve sesim ya hiç iyi gitmiyor ya da çok az gidiyor karşı tarafa.(Kulalıktan kaynaklanan bir şey olduğunu düşünmüyorum başka bir bilgisayarda sesim net gidiyor) Ayrıca oyunlarda da mikrafondan az ses geliyor ve sesim patlıyor sürekli (işletim sistemim w10. Discordda ya da skypeda dinlediğim ses karşı tarafa gidiyor ve sesim patlıyor)

aetumer50' Alıntı:
Merhaba geçenlerde bilgisayar topladım.Fakat mikrafonumdan iyi bir ses gelmiyor dinlediğim bir şey karşı tarafa gidiyor.Realtek Audio kullanıyorum ne kadar güncelleme yaptıysam da olmadı. Mikrafonum patlıyor ve sesim ya hiç iyi gitmiyor ya da çok az gidiyor karşı tarafa.(Kulalıktan kaynaklanan bir şey olduğunu düşünmüyorum başka bir bilgisayarda sesim net gidiyor)
şimdi anakart kutusunun içinden çıkan cddeki driverları kuracağım.

KS

aetumer50

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Mikrofon kalitesi iyi değilse ne kadar ayar yaparsanız yapın bir şey değişmez.
mikrafon iyi, hatta diğer bilgisayarda denediğimde sorunsuz çok güzel bir ses iletiliyor karşıya.Kulaklığımı yeni aldım daha geçen ay.Kulaklığın markası Razer Blackshark v2 x.

KS

aetumer50

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Ürün iyiymiş yazılımı olması gerekiyor sanırım. Oradan kontrol ettiniz mi?
7.1 sanal ses sistemini kurdum fakat bundan sonra bozuldu sanırsam.dün yapmıstim fakat tekrar bozuldu.sürekli seslerim patlıyor veya zayıf gidiyor.4 günden beri uğraşıyorum anakartın içinden çıkan realtek hd audio ve Dolby bile kurdum fakat çalışmadı.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Bence ayar sorununuz var. Mikrofon ayarınızı yazılımından ses şiddeti olarak 90% siveyelerinde tutun asla sona almayın. Bu patlama olayının önüne geçer. Aslında patlama olmaması gerek kulaklığın mikrofonun ucunda pop filtre var diyebiliyorum ama demek yeterli gelmiyor.

KS

aetumer50

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Bence ayar sorununuz var. Mikrofon ayarınızı yazılımından ses şiddeti olarak 90% siveyelerinde tutun asla sona almayın. Bu patlama olayının önüne geçer. Aslında patlama olmaması gerek kulaklığın mikrofonun ucunda pop filtre var diyebiliyorum ama demek yeterli gelmiyor.
yaptım fakat sorunum çözülmedi :(  realtek hd audio programını tekrar tekrar kuruyorum fakat olmuyor.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Realtek ile işiniz yok USB ile bağlanmıyor mu kulaklık? USB ile bağlandığınızda anakartın ses kartı işe hiçbir işiniz yok. Kulaklığın ses kartını kullanıyorsunuz.

KS

aetumer50

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Realtek ile işiniz yok USB ile bağlanmıyor mu kulaklık? USB ile bağlandığınızda anakartın ses kartı işe hiçbir işiniz yok. Kulaklığın ses kartını kullanıyorsunuz.
hayır jak girişli.7.1 sanal ses sistemi var kulaklığın modeli blacskhark v2 x

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
aetumer50' Alıntı:
ugur.gozaydin' Alıntı:
hayır jak girişli.7.1 sanal ses sistemi var kulaklığın modeli blacskhark v2 x
Kulaklığınız 7.1 değil. Stereo 3.5mm JAK ile bağlanıyor. 7.1 yazısına bakmayın Windows 10 içerisinde her kulaklığı 7.1 ses efekti veren bir ayar var onu sanki üründe 7.1 varmış gibi yazmışlar. Ürün bildiğimiz Stereo bir ve kendi yazılımı yok ürün.

Sorunu çözdüğünüze sevindim.

Başka sorularınız için foruma yine bekleriz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri