Sıfır Rx 6650 Xt mi 2.El 6700 Xt Mi ?

emredol3

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
12
Merhaba Dostlar,

Şimdi iki seçenek var kararsız kaldım değerli fikrinize ihtiyacım var :)

1. Seçenek: ASUS DUAL RX 6650 XT (bu sıfır 3 sene garantili 7000 TRY)

2.Seçenek : Sapphire NITRO+ AMD RX 6700 XT (Bu ikinci el, mayıs 2021 faturalı kutulu garantili, satıcının söylemesine bakılırsa oyun için kullanılmış mining vs durumu yok fiyatı ise 7500 TRY )

Sorum ise şu sizce hangisini almak daha mantıklı gönlüm gücünden dolayı 6700 xt'den yana ama teknolojide özellikle ekran kartında 2.el biraz düşündürüyor. Diyelimki 6700xt'yi seçtim kontrol için ne yapılabilir test vs ?

Teşekkürler.

Moderatörün son düzenlenenleri:

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Sıfır ve 3 yıl garantili olması iyi bir durum ama 6650XT ile 6700XT kartları arasında 15-20FPS civarı fark var ve bu az bir şey değil. Hem 6700XT 2K ultra kartı her oyunu oynatır , daha mantıklı.

KS

emredol3

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
12
Bende öyle düşünüyorum hocam, peki sizce almadan önce hangi testler yapılabilir kartın sağlık durumu için ?
Sıfır ve 3 yıl garantili olması iyi bir durum ama 6650XT ile 6700XT kartları arasında 15-20FPS civarı fark var ve bu az bir şey değil. Hem 6700XT 2K ultra kartı her oyunu oynatır , daha mantıklı.

KS

emredol3

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
12
Anladım hocam, peki furmark ın bizim için geçerli not alabilmesi için ortalama kaç dk test etmek gerekli ?

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Anladım hocam, peki furmark ın bizim için geçerli not alabilmesi için ortalama kaç dk test etmek gerekli ?
Aslında tam bilmiyorum ama bana 10Dk yeter gibi geliyor eğer kart fazla ısınıyorsa zaten kısa sürede de ısınır yoksa zaten sorun yoktur. Zamanınız varsa 30Dk da deneyebilirsiniz ama bir şeyi etkileyeceğini sanmam.

KS

emredol3

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
12
Tamamdır hocam teşekkür ederim.

rkarayel

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
881
Ben biraz garantici düşündüğüm için 2.el 6700xt alınacaksa sağlam bir inceleme sürecinden geçirmeniz gerektiğini düşünüyorum. Hep çekindiğim bir konu 2.el. Fiyatlara gelince geçen ay cashback ile 6700xt zaten bahsettiğiniz fiyata 0 alınıyordu. Satıcı belki cashback almış, elden çıkarmak istiyor olabilir.

KS

emredol3

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
12
Ben biraz garantici düşündüğüm için 2.el 6700xt alınacaksa sağlam bir inceleme sürecinden geçirmeniz gerektiğini düşünüyorum. Hep çekindiğim bir konu 2.el. Fiyatlara gelince geçen ay cashback ile 6700xt zaten bahsettiğiniz fiyata 0 alınıyordu. Satıcı belki cashback almış, elden çıkarmak istiyor olabilir.
O muhabbet Asus'da diye biliyorum hocam, bu kart Sapphire.

1 saat yeterli olur.
O kadar vaktimiz olurmu bilemiyorum hocam ama 30 dk kesin yapacağım. Peki bu furmark için özel bir seçenek ayar var mıdır ? ve bu test sonucunda ısnın kaç dereceleri geçmemesi kartın iyi olduğu anlamına gelir. 3 fanlı nitro+ modeli.

Arthur Morgan

Co Admin
Co Admin
Tepki
2,118

O kadar vaktimiz olurmu bilemiyorum hocam ama 30 dk kesin yapacağım. Peki bu furmark için özel bir seçenek ayar var mıdır ? ve bu test sonucunda ısnın kaç dereceleri geçmemesi kartın iyi olduğu anlamına gelir. 3 fanlı nitro+ modeli.
FurMark testi 30 dakika boyunca sürdüyse ve test boyunca yazılım ya da bilgisayar kapanmadıysa gpu sağlam demektir.
Ayrıca test boyunca GPU sıcaklığının maksimum 90 - 95 derece olması gerekiyor.

KS

emredol3

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
12
FurMark testi 30 dakika boyunca sürdüyse ve test boyunca yazılım ya da bilgisayar kapanmadıysa gpu sağlam demektir.
Ayrıca test boyunca GPU sıcaklığının maksimum 90 - 95 derece olması gerekiyor.
Anladım hocam tamamdır, bunları dikkate alacağım teşekkür ederim.

rkarayel

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
881

Pardon ben Asus sandım hocam ilk seçenekte duali görünce, furmark ile bakabilirsiniz haricinde zaten kısa süre olmuş alınali, ped ve macunda sorun olacağını sanmıyorum. İçinize siniyorsa bi bakın hakim biri varsa etrafınızda tabi daha iyi ama yoksa da yapacak birşey yok

KS

emredol3

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
12
Pardon ben Asus sandım hocam ilk seçenekte duali görünce, furmark ile bakabilirsiniz haricinde zaten kısa süre olmuş alınali, ped ve macunda sorun olacağını sanmıyorum. İçinize siniyorsa bi bakın hakim biri varsa etrafınızda tabi daha iyi ama yoksa da yapacak birşey yok
Bakalım hocam hem fiziksel hemde sentetik testlerin sonucuna göre alacağım. Eğer alırsam akşam veya yarın kendi sistemimde yaptığım testleri paylaşırım.

IV.PALADADDY

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
821
2. el ekran kartı ya akrabamdan ya arkadaşımdan alırım. maalesef insanlara güvenim sarsıldı. ben güçten kısıp sıfır kartı tercih ederdim.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri