KS
- Tepki
- 34
- Konu Sahibi
e hocam nolucak yaniBence yazsın veya yazmasın ekran kartı fiyatına sistem gelmeyeceğini herkes biliyor daha neyini savunuyorsun?
e hocam nolucak yaniBence yazsın veya yazmasın ekran kartı fiyatına sistem gelmeyeceğini herkes biliyor daha neyini savunuyorsun?
Dostum adam akıllı tahmin yürütmek bu kadar zor olmamalı?Dostum "Tahmin"Anlamıyormusun?
Dostum canım ne istiyorsa onu yazdım seni ilgilendirmiyorDostum adam akıllı tahmin yürütmek bu kadar zor olmamalı?
Tamam dostum sen bu kafa ile devam et.Dostum canım ne istiyorsa onu yazdım seni ilgilendirmiyor![]()
TamamdırTamam dostum sen bu kafa ile devam et.
Parçaların hepsini aynı yerden bakmışsınız herhalde montaj için ama hepsi ayrı ayrı daha ucuza bulunabiliyor ve her parçadan 150-200tl arttırsanız ve kendiniz montaj yaparsanız 2000tl civarı para arttırılabilir gibi. Kioxia SSD için 200tl arttırıp 1TB lik modeli alırdım ben olsam. Onun dışında parçalar iyi gibi. Fiyatı toplamadım ama bu sistem 26k ise bu fiyata bence RX6800XT toplanabilir veya RX6800.Arkadaşlar bu sistem nasıl ? Performansı da çok iyi olsun ama görünüşü de çok önemli benim için bayadır para biriktiriyorum.
Toplam 26k yapıyor fiyatı. Bunu almak için 1-1.5 ay işte çalışmam lazım birde o zamana kadar fiyatı artarsa patlarım :/ şuan elimde max 22 var.
www.n11.com
hocam benim için önemli olan tek şey kasanın bu model olması onun dışında her şeyi en fiyat performans seçsem de olur ışık istemiyorum ama kasa bu olsun istiyorum.Parçaların hepsini aynı yerden bakmışsınız herhalde montaj için ama hepsi ayrı ayrı daha ucuza bulunabiliyor ve her parçadan 150-200tl arttırsanız ve kendiniz montaj yaparsanız 2000tl civarı para arttırılabilir gibi. Kioxia SSD için 200tl arttırıp 1TB lik modeli alırdım ben olsam. Onun dışında parçalar iyi gibi. Fiyatı toplamadım ama bu sistem 26k ise bu fiyata bence RX6800XT toplanabilir veya RX6800.
Hard Disk - Sabit Disk - n11
Hard Disk ürünleri binlerce marka ve modelleri ile n11'de. Uygun fiyatlı Hard Disk çeşitleri ve özellikleri için hemen tıklayın.www.n11.com
Hocam peki sence 22-23k civarına kasası bu olan daha iyi bir sistem toplayabilir miyim ?Biraz fazla abartmışım 6800XT falan toplanmazmış. Tüm parçaları en ucuz olduğu yerlerden bakarak SSD yi 250tl fark ile 1TB Kioxia olarak Ram ise PNY XLR8 epic ram ler var RGB onları hesapladım 25k para yapıyor 1K daha ucuza toplanıyor vs SSD 1TB oluyor ama ben uğraşamam derseniz montajla parçalarla falan direk alabilirsiniz sistem hazır halde gelir montaj yaparlar.
Ram belleklerinde kalite farkı oluyor ama 3600MHz mesela daha ucuz Ram bulunabilir. Güç kaynağı NZXT ye göre de daha ucuz bir şey yine seçilebilir. Sıvı soğutma hakkında bilgim yok daha iyisi var mıdır bilmiyorum ama o kadar para vermek yerine kaliteli bir kule tipi soğutucuda 12400F i soğutabilir diye düşünüyorum. Daha iyi bir sistem olmaz ama fiyatta ucuzlamak için böyle şeyler yapılabilir. Sitelere pek bakmadım ama hazır sistem olarak bu fiyatlarda bir şey olabilir. Taner hocamın çıkaracağı sistem de 3070 yada 6700xt mi ne yanlış olmasın ama bence o sistem mesela 20k veya daha az bile olabilir , bu dolar kuru ile zor ama tahmin.Hocam peki sence 22-23k civarına kasası bu olan daha iyi bir sistem toplayabilir miyim ?
Hocam zaten şimdi almıcam o sistemide beklicem ama kasanın bu olmasını çok istiyorum bu kasada fiyat performans sistemlerde pek kullanılmıyor :/Ram belleklerinde kalite farkı oluyor ama 3600MHz mesela daha ucuz Ram bulunabilir. Güç kaynağı NZXT ye göre de daha ucuz bir şey yine seçilebilir. Sıvı soğutma hakkında bilgim yok daha iyisi var mıdır bilmiyorum ama o kadar para vermek yerine kaliteli bir kule tipi soğutucuda 12400F i soğutabilir diye düşünüyorum. Daha iyi bir sistem olmaz ama fiyatta ucuzlamak için böyle şeyler yapılabilir. Sitelere pek bakmadım ama hazır sistem olarak bu fiyatlarda bir şey olabilir. Taner hocamın çıkaracağı sistem de 3070 yada 6700xt mi ne yanlış olmasın ama bence o sistem mesela 20k veya daha az bile olabilir , bu dolar kuru ile zor ama tahmin.
Adı üstünde F/P hem performanslı hem ucuz parçalar tercih ediliyor kullanılmaması normal. En kötü aldıktan sonra kasayı satar bu kasayı alırsınız.Hocam zaten şimdi almıcam o sistemide beklicem ama kasanın bu olmasını çok istiyorum bu kasada fiyat performans sistemlerde pek kullanılmıyor :/
burası olmak zorunda değil itopya-gaminggentr de olabilir bilgisayarlar hakkında bilgim olmadığından tek tek almak istemiyorum :/Böyle daha iyi gibi ama mesela sıvı soğutucuyu çıkarttığınızdan fiyat düşmüş. belki güç kaynağı hakkında yorum yapan olur. Birde şu var hepsini aynı siteden aldığınız için doğal olarak bir tık pahalı oluyor. Mesela 12400F kutusuz 3500 kutulu 3630tl ye var burada 3800. Anakart olarak ne fark var bilmiyorum ama Asus'un B660M-A Wifi modeli 3500tl zaten bu iki parçadan 600TL kâr ettiniz bile bu fiyata da kule tipi soğutucu alınabilir ama sinerji de alternatif olarak ne var bilmiyorum.