Sistem Dengeli Mi Arkadaşlar ?

Klugheit

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
Herkese selam. Uzun araştırmalar ve forumlar sonucu orta düzey bir PC topladım. (sanırım orta)
Fakat merak ettiğim şey bileşenlerin bir diğerinden dengesizce üst seviyede kalan bir tanesi var mı. Mesela mükemmel ekran kartı ama kıytırık işlemci gibi mantık olarak. Dikkatinizi çekeyim asıl merak ettiğim anakartın fazla ileri seviye olup olmaması. Type-C ve flash button dışında bir beklentim yok. Anlatabildiğimi düşünüyorum. Buyurun eser sizinle.

Uyumlu mu ? Gereksizce güçlü her hangi bir component var mı yoksa tam olması gerektiği gibi her component sahibiyle mi buluşmuş ?

sistem:
Anakart: TUF Gaming B550M-Plus (Wi-Fi)

İşlemci: AMD Ryzen 5 5600

İşlemci soğutucusu: ID-Cooling SE-224-XT

Ekran kartı: PNY GeForce RTX 3060 12 GB XLR8 Gaming revel Epic-X RGB Dual fan Edition

Bellek: Corsair Vengeance RGB Pro 16 GB (2x8) 3200MHz DDR4 CL16

Depolama: Samsung 980 Pro heatsink 1 TB PCI-e 4.0

Güç kaynağı: Corsair RM750X 80+ Gold 750W

Kasa: Cooler Master Masterbox TD500 mesh V2 (aşığım bu kansız kasaya)

Bütçe: 30K
Belçika üzerinden toplayacağım.

Son düzenleme:

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Sadece güç kaynağı bu sisteme göre fazla yüksek ama benim düşüncem bu sistemin fiyatının yüksek olduğu (tahmin) ve bu fiyata daha iyi bir sistem bulunabileceği yönünde.

KS

Klugheit

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
Sistem fiyat performans in dışına çıkmış gibi duruyor bütçe nedir ona göre bakalım
Yapma be.. işte aga bilgisizim bu konularda. Bütçem 30 k
bu fiyata daha iyi bir sistem bulunabileceği yönünde.
Yani bazı bileşenleri kısıp daha iyi ekran kartı almaktan mı bahsediyorsun yoksa aynı fiyata daha yüksek sistemler mi var diyorsun? (Hazır alamayacağım bu arada. Belçika dan satın alacağım.)

Kürşat Bey

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
1,341
30 K

Yani bazı bileşenleri kısıp daha iyi ekran kartı almaktan mı bahsediyorsun yoksa aynı fiyata daha yüksek sistemler mi var diyorsun? (Hazır alamayacağım bu arada. Belçika dan satın alacağım.)
Belçika da fiyatlar nasıl nereden alınır bilmiyorum varsa bir site ve oranın parasına göre ne kadar ediyor o şekilde önerebilirim

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
30 K

Aynı fiyata daha iyileri alınabilir diye düşünüyorum. Şuan burada toplasam çok rahat daha yüksek bir sistem alınabilir.

Zwaige

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
524
Herkese selam. Uzun araştırmalar ve forumlar sonucu orta düzey bir PC topladım. (sanırım orta)
Fakat merak ettiğim şey bileşenlerin bir diğerinden dengesizce üst seviyede kalan bir tanesi var mı. Mesela mükemmel ekran kartı ama kıytırık işlemci gibi mantık olarak. Dikkatinizi çekeyim asıl merak ettiğim anakartın fazla ileri seviye olup olmaması. Type-C ve flash button dışında bir beklentim yok. Anlatabildiğimi düşünüyorum. Buyurun eser sizinle.

Uyumlu mu ? Gereksizce güçlü her hangi bir component var mı yoksa tam olması gerektiği gibi her component sahibiyle mi buluşmuş ?

sistem:
Anakart: TUF Gaming B550M-Plus (Wi-Fi)

İşlemci: AMD Ryzen 5 5600

İşlemci soğutucusu: ID-Cooling SE-224-XT

Ekran kartı: PNY GeForce RTX 3060 12 GB XLR8 Gaming revel Epic-X RGB Dual fan Edition

Bellek: Corsair Vengeance RGB Pro 16 GB (2x8) 3200MHz DDR4 CL16

Depolama: Samsung 980 Pro heatsink 1 TB PCI-e 4.0

Güç kaynağı: Corsair RM750X 80+ Gold 750W

Kasa: Cooler Master Masterbox TD500 mesh V2 (aşığım bu kansız kasaya)

Bütçe: 30K
Belçika üzerinden toplayacağım.
bence güzel olmus psu ilerye dönük

KS

Klugheit

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
Aynı fiyata daha iyileri alınabilir diye düşünüyorum. Şuan burada toplasam çok rahat daha yüksek bir sistem alınabilir.
Belçika da fiyatlar nasıl nereden alınır bilmiyorum varsa bir site ve oranın parasına göre ne kadar ediyor o şekilde önerebilirim
Genel olarak Alternade sitesi üzerinden sipariş edeceğim. Fakat o sitede bulunmayan bileşenleri başka siteler veya direk mağazadan satın alacağım.
+
@Syqex inan hiç anlamıyorum dostum. 2K Monitör de sabit 60 fps, en uzun ömürlü olup olabildiğince düşük fiyattan bulmaya çalıştım. (ilk ve son kez alacağım diye)

Anakartta fiyatın bu kadar üst olmasının sebebi flash buton ve type C içeren bir anakart aradım ama bu anakart azıcık daha pahalı olup gen4 ekran kartı ve ssd içeriyor artı wifi bluetooth falan var diye bunu seçtim.
Ssdyi de hazır anakart gen 4 boşa para gitmesin gen 4 ssd alayım dedim.

Bu kadar para verip sistem yanmasın diye en güvenilir ve en uzun ömürlü psu yu seçmek istedim. +100 watt da ömürü kısalırsa sorun çıkarmasın diye.

Kasa da yine soğuk, kendiyle gelen fanlar (sonra uğraşmam diye) en önemlisi type c var diye alıyorum.

Bu mantıkla yola çıkıp böyle ilerledim yani. Benim bu işten anlama şeklim en f/p ürünü bulup testlerine bakıp beklentimi karşılayıp karşılamamasına göre seçmek. 2k da 60fps için f/p den çıkıyorsa biraz daha açayım cüzdanı dedim.

Bu fiyata daha sağlam kuruluyorsa hani vaktin yoksa en azından temel fikirleri verir misin ben araştırıp bakarım. Yardımcı olursan çok sevinirim dostum.

+şimdi aynı fiyata sistem araştırıyorum.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri