Sistem Ekran Kartını Görmüyor

Ensrdv34

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
13
r5 5600g işlemcim var asus prıme b550mk anakarta 5060 aldım fakat sistem görmüyor her şeyi yaptım biosu bile güncelledim gene olmadı ve cift ramle sistem acılmıyor suan tek ramle actım yazıyorum bilgisi olan biri varmı

narcotic

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
600
Ekran kartının sağ alt kısmındaki Clear Cmos tuşlarına ulaşabiliyorsanız, tornavidanın ucu ile iki pime kısa devre yaptırın. Ramleri 2. ve 4. slota takın. Sistemi kapatın. Psu düğmesini de kapatın. İşaretlediğim pimlere tornavida ile 10 saniye temas edin. Görseldeki 10 numaralı pin.

Ekran görüntüsü 2026-05-12 224203.png

KS

Ensrdv34

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
13
Ekran kartının sağ alt kısmındaki Clear Cmos tuşlarına ulaşabiliyorsanız, tornavidanın ucu ile iki pime kısa devre yaptırın. Ramleri 2. ve 4. slota takın. Sistemi kapatın. Psu düğmesini de kapatın. İşaretlediğim pimlere tornavida ile 10 saniye temas edin. Görseldeki 10 numaralı pin.

Ekli dosyayı görüntüle 46671
Sistem kapalıyken yaptım açıkken mi yapmam gerekiyordu

KS

Ensrdv34

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
13
Kapalıyken yapılacak açıkken yapmayın servislik olursunuz. İşlemi yaptıktan sonra pc yi açmayı deneyin.
Açtım fakat görüntü gelmedi ve anakarta görüntüsü de gelmedi kapat aç yaptım anakarta geldi sadece ekran kartını görmüyor fanlar çalışıyor ama görüntü yok

narcotic

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
600
İşlemcinin de ekran kartı var onu kapatın, bu yüzden ekran alamıyor olabilirsin.
Bilgisayarı kapatın, tekrar açın açılıyorken ; F2 tuşu ya da F7 tuşunu sürekli spamlayın, Bios menüye girin.
- Advanced
- NB Configuration ya da AMD CBS
  • Integrated Graphics
  • iGPU Configuration
  • Primary Video Device Bu kısımlardan hangisi varsa Disabled yapın ya da pcie ile ilgili bir sekmeyi seçin. F10 tuşu ile kaydedip çıkın.

KS

Ensrdv34

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
13
İşlemcinin de ekran kartı var onu kapatın, bu yüzden ekran alamıyor olabilirsin.
Bilgisayarı kapatın, tekrar açın açılıyorken ; F2 tuşu ya da F7 tuşunu sürekli spamlayın, Bios menüye girin.
- Advanced
- NB Configuration ya da AMD CBS
  • Integrated Graphics
  • iGPU Configuration
  • Primary Video Device Bu kısımlardan hangisi varsa Disabled yapın ya da pcie ile ilgili bir sekmeyi seçin. F10 tuşu ile kaydedip çıkın.
Yaptım fakat gene olmadı ve hala işlemcinin ekran kartını görüyor

Ekli dosyalar

• IMG_20260512_231515.jpg
    IMG_20260512_231515.jpg
    2 MB · Görüntüleme: 3

narcotic

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
600
Monitör kablosunun ekran kartına bağlı olduğundan eminmisin ? Bir de ekran kartının güç kablosu tam oturdu mu onu bir sök tak yap.

KS

Ensrdv34

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
13
Var bir tuhaflık ama aklıma gelmiyor, küçük bir detay illaki atlanmıştır.
Aklına ne geliyorsa yaptım hocam rami teke düşürdüm biosdan dediğin ayarları 2 3 kere yaptım intertten chat gbtden Bakarak başka ayarlar denedim kartı söktum taktım kabloyu değiştim HDMI denedim displayport denedim sürücüleri kurmayı denedim kartı okumadığı için hata verdi senin dediğin kısa devreyi yaptım yok yani iade edin diyorum yuvarlak 16ya aldım desem şuan 18 olmuş yarın arayıp konuscam değişim mi yapiyorlar ne yapıyorlarsa yapsınlar 6dan beri bunla uğraşıyorum

narcotic

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
600
yuvarlak 16ya aldım desem şuan 18 olmuş yarın arayıp konuscam değişim mi yapiyorlar ne yapıyorlarsa yapsınlar 6dan beri bunla uğraşıyorum
İade edin bir de mutlaka farklı bir anakart ile deneme yapmanız gerekli. Elektrik kesintisi yaşandıysa düzgün çalışmayan devreler olabilir.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri