Sistem kapalıyken yaptım açıkken mi yapmam gerekiyorduEkran kartının sağ alt kısmındaki Clear Cmos tuşlarına ulaşabiliyorsanız, tornavidanın ucu ile iki pime kısa devre yaptırın. Ramleri 2. ve 4. slota takın. Sistemi kapatın. Psu düğmesini de kapatın. İşaretlediğim pimlere tornavida ile 10 saniye temas edin. Görseldeki 10 numaralı pin.
Ekli dosyayı görüntüle 46671
Kapalıyken yapılacak açıkken yapmayın servislik olursunuz. İşlemi yaptıktan sonra pc yi açmayı deneyin.Sistem kapalıyken yaptım açıkken mi yapmam gerekiyordu
Açtım fakat görüntü gelmedi ve anakarta görüntüsü de gelmedi kapat aç yaptım anakarta geldi sadece ekran kartını görmüyor fanlar çalışıyor ama görüntü yokKapalıyken yapılacak açıkken yapmayın servislik olursunuz. İşlemi yaptıktan sonra pc yi açmayı deneyin.
Yaptım fakat gene olmadı ve hala işlemcinin ekran kartını görüyorİşlemcinin de ekran kartı var onu kapatın, bu yüzden ekran alamıyor olabilirsin.
Bilgisayarı kapatın, tekrar açın açılıyorken ; F2 tuşu ya da F7 tuşunu sürekli spamlayın, Bios menüye girin.
- Advanced
- NB Configuration ya da AMD CBS
- Integrated Graphics
- iGPU Configuration
- Primary Video Device Bu kısımlardan hangisi varsa Disabled yapın ya da pcie ile ilgili bir sekmeyi seçin. F10 tuşu ile kaydedip çıkın.
Yaptım hem HDMI denedim hem displayport ikisi de olmadiMonitör kablosunun ekran kartına bağlı olduğundan eminmisin ? Bir de ekran kartının güç kablosu tam oturdu mu onu bir sök tak yap.
hayır daha önce 2.el rx580 aldım vram sorunu olduğu için iade etim oda böyle oldu fakat sonradan okudu ve çalıştıÖnceden kullandığınız ekran kartı varmı ?
Var bir tuhaflık ama aklıma gelmiyor, küçük bir detay illaki atlanmıştır.hayır daha önce 2.el rx580 aldım vram sorunu olduğu için iade etim oda böyle oldu fakat sonradan okudu ve çalıştı
Aklına ne geliyorsa yaptım hocam rami teke düşürdüm biosdan dediğin ayarları 2 3 kere yaptım intertten chat gbtden Bakarak başka ayarlar denedim kartı söktum taktım kabloyu değiştim HDMI denedim displayport denedim sürücüleri kurmayı denedim kartı okumadığı için hata verdi senin dediğin kısa devreyi yaptım yok yani iade edin diyorum yuvarlak 16ya aldım desem şuan 18 olmuş yarın arayıp konuscam değişim mi yapiyorlar ne yapıyorlarsa yapsınlar 6dan beri bunla uğraşıyorumVar bir tuhaflık ama aklıma gelmiyor, küçük bir detay illaki atlanmıştır.
İade edin bir de mutlaka farklı bir anakart ile deneme yapmanız gerekli. Elektrik kesintisi yaşandıysa düzgün çalışmayan devreler olabilir.yuvarlak 16ya aldım desem şuan 18 olmuş yarın arayıp konuscam değişim mi yapiyorlar ne yapıyorlarsa yapsınlar 6dan beri bunla uğraşıyorum
Herhangi bir kesinti olmadı biosu bile guncelledimİade edin bir de mutlaka farklı bir anakart ile deneme yapmanız gerekli. Elektrik kesintisi yaşandıysa düzgün çalışmayan devreler olabilir.