Sistem Görüntü Vermiyor

V3S3M1R

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Gigabyte A320M-S2H anakart Ryzen 5 3600 ve RX 5600XT bir sistemim var işlemci ve ekran kartını yeni aldım ondan önce ryzen 3 2200G ile onboard bir sistem kullanıyordum. Yeni parçaları kasaya montajladım bilgisayarı açtığım fanlar vs dönüyor ama ekrana görüntü gelmiyor öyle ki bios logosu fln da çıkmıyor bios'a da ulaşamıyorum, parçaları çıkarıp 2200G takınca tekrar görüntü alabiliyorum sıkıntı olmuyor ama yeni parçalar ile görüntü alamıyorum. Bios pilini çıkarıp taktım, 2200G ile bios'u son sürüme güncelledim ama nafile sonuç alamadım.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
BIOS sorununuz var 99% ihtimalle. A320 çipseti kullanıyorsunuz bu işlemci Ryzen 3000 serisini BIOS güncellemesi olmadan tanımaz. Öncelikle eski işlemciniz duruyor madem son sürüm BIOS güncellemenizi yapın ve tekrar Ryzen 3000 serisini takın ve deneyin. Ancak şöyle bir sorun var BIOS sürümü olarak anakrtınızda kademeli BIOS yükleme yapmalısınız özellikle NOT düşülmüş BIOS sayfanızda. Şuan ki sürümünüz ne bilmiyorum ama önce F32 sürüm sonra F40 ve sonra son sürüm olan F50 yüklenmeli denmiş.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri