Merhabalar,
Yaklaşık 2 sene önce buradaki tavsiyelere göre sistem toplamıştım. Sistemimde ki eksiklikleri kapatmak veya güncellemek istiyorum hangi parçaları değiştirebilir veya ekleme yapabilirim ?
Ekran Kartı
İşlemci 3600x
Monitörüm 2K olduğu için göz yoruyor. 1920x1080 çözünürlüğe geçmeyi düşünüyorum bu yüzden işlemciye daha çok yük bineceği için işlemcimi değiştirmeyi düşünüyorum.
Kasa
Kasamın içindeki güç kaynağını değiştirmeyi düşünüyorum. Şuan ki çalışır halinde bile performansın %85 ini kullanıyor. Anakartta ki pin sayısı ile güç kaynağından çıkan pin sayısı aynı olmadığından (güç kaynağından 8 pin çıkarken anakartta 12 pin var diye biliyorum).
RAM
RAM'i arttırmak istiyorum aynısından alıp 32 GB yapma gibi bir fikrim var.
Anakart
CPU Soğutucu
Soğutucumdan memnunum fakat Ryzen 5000 serisi işlemci alırsam uyumlu olur mu veya TDP değerini karşılar mı iyi soğutma sağlar mı bilmiyorum.
HDD
SSD
Monitör
Monitörü 1920x1080 yapmak istiyorum 2 veya 3 tane monitör düşünüyorum.
Yaklaşık 2 sene önce buradaki tavsiyelere göre sistem toplamıştım. Sistemimde ki eksiklikleri kapatmak veya güncellemek istiyorum hangi parçaları değiştirebilir veya ekleme yapabilirim ?
Ekran Kartı
İşlemci 3600x
Monitörüm 2K olduğu için göz yoruyor. 1920x1080 çözünürlüğe geçmeyi düşünüyorum bu yüzden işlemciye daha çok yük bineceği için işlemcimi değiştirmeyi düşünüyorum.
Kasa
| Dark Unreal AIR 750W 80+ GOLD 5x12cm Dual Ring Adreslenebilir RGB LED Fanlı, Full Cam Yan ve Mesh Hava Delikli Ön Panel, USB 3.0 ATX Çift Arka Fanlı Bilgisayar Kasası (DKCHUNREALAIR) |
RAM
RAM'i arttırmak istiyorum aynısından alıp 32 GB yapma gibi bir fikrim var.
Anakart
CPU Soğutucu
Soğutucumdan memnunum fakat Ryzen 5000 serisi işlemci alırsam uyumlu olur mu veya TDP değerini karşılar mı iyi soğutma sağlar mı bilmiyorum.
HDD
SSD
Monitör
Monitörü 1920x1080 yapmak istiyorum 2 veya 3 tane monitör düşünüyorum.
Moderatörün son düzenlenenleri: