SİSTEM HAKKINDA YARDIM

Mert Bayrak

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Öncelikle herkese merhaba ,
 Yeni bir sistem toplayacağım fakat çok kararsız kaldım , deneyimli arkadaşlardan rica ediyorum fikir verip yardım edebilir misiniz?

1 - https://www.qp.com.tr/qp-super-r5-3600-16-gb-rtx-2060s-8gb-480-gb-ssd-oyun-bilgisayari

İşlemci : Amd Ryzen 5 3600X olarak seçilecek.
RAM : Corsair 3600 Mhz 2x8 CL18 olarak seçilecek.
SSD : samsung 860 EVO 500 gb olarak seçilecek.

Fiyat : 8.570 TL 

2 - https://www.incehesap.com/geforce-rtx-ray-tracing-pc-master-gaming-pc-fiyati-45607/

İşlemci : Amd Ryzen 5 3600X olarak seçilecek.

Fiyat : 8.610 TL

2 Sistem arasında kaldım , RTX 2070S ile 2060S arasında iyi bir fark var lakin ilk sistem bileşenlerinin markaları gayet kaliteli ve uzun ömürlü diğer yandan 2nci sistemdeki ram ve ssd gibi bileşen markaları ve kasası çok kaliteli gelmedi gözüme ayrıca 3000mhz ram ile 3600mhz ram arası iyi fark var. Isı problemi yaşamak istemiyorum , laptop kullanıcısıyım ve 85+ derecelerde seyrediyor ekran kartı , işlemci ise 80-82 yeni toplayacagım sistemde bu tarz sorunlar yaşamak ve uzun ömürlü olması açısından bileşenleri MSI Asus Samsung gibi kaliteli malzemelerden toplama taraftarıyım. Tercihim en az 2060S olmak şartıyla bu 2 sistem arasında veyahut başka bir sayfa biliyorsanız ordan bir sistem tavsiyesi önerebilir misiniz?

KS

Mert Bayrak

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Selahattin Yılmaz' Alıntı:
Parçaları tek tek kendin neden seçmiyorsun?

Çok daha pahalıya geliyor 9.500 ü geçiyor , hazır sistemlerde daha uygun fiyatlı veriyorlar stok oldukları için.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
2070 Super bir sistem 8.000 TL ye toparlanıyor. İşlemci olarak 3600 modeli seçin 3600X gereksiz masraftan başka bir şey olmaz aradaki fiyat farkına değecek bir fark yok. Ayrıca SSD olarak ille en pahalısından seçmenize gerek yok zaten öyle ahım şahım bir SSD özelliği yok seçtiğiniz Samsung modelin paranızı daha doğru performansa etki edecek şeylere harcayın GPU veya RAM gibi. İşlemci zaten 3600 model gayet fazla fazla yeterli. Veya soğutucu alın işlemci üzerine daha mantıklı bir karar olacaktır. 

CPU : AMD Ryzen 5 3600 - 1.379,75 TL - Ay sonuna kadar oyun hediyenizi almayı unutmayın. Link : https://www.teknobiyotik.com/horizon-amd-firsati

MB : GIGABYTE B450M H - 479.00 TL - Fazlasıyla yeterli bir anakart üzerine gerek yok.

RAM 1 : Team T-Force Vulcan TUF Yellow 16GB (2x8GB) DDR4 3600MHz CL19 - 687,96 TL
RAM 2 : GEIL 16GB(2X8) EVO X II RGB AMD EDİTİON 3600MHZ CL18 - 767,88 TL
RAM 3 : HYPERX 16GB (2x8GB) Fury 3600MHz CL17 - 784.20 TL - Hepsi benzer FPS değerlerini verir ve kalite olarak aynılar. Bütçe ve isteğinize göre tercih yapın.

GPU : ZOTAC RTX 2070 SUPER Mini - 4.404,18 TL

SSD : GIGABYTE 480 GB GP-GSTFS31480GNTD - 475,28 TL - Bu fiyatlara daha kaliteli TBW , Okuma ve Yazma değerleri sunan disk bulamadım bu en iyisi.

PSU : FSP Hydro K 700W 80+ Bronze - 471,57 TL

KASA 1 : Aerocool Menace Saturn 2x12cm RGB Fan - 269,80 TL
KASA 2 : Aerocool Ore Saturn 4x12cm Fixed RGB Fan - 350,04 TL - Kasa işin en önemsizi sadece hava akışı için önde mesh bir yapı olsun ve sıvı soğutma desteği olsun yeterli.

8.170 TL yapıyor 1. modeller ile alırsanız. Kasa değişebilir örnek bir şekilde bu tarz bir sistem alabilirsiniz.

Ayrıca birde Teknobiyotik X1.5 bu sistemi olduğu gibi 8.738,19 TL fiyata alabilirsiniz. Bileşen olarak çok kaliteli ürünler seçilmiş M.2 disk kaliteli ve performanslı 2070 Super GPU hava akışı iyi F/P oranı yüksek kaliteli RGB fanlı kasa kaliteli PSU vs. vs. yani sizin bulduklarınızdan ve benim topladığımdan daha iyi bir sistem almış olursunuz bu şekilde. SSD modelini HyperX Fury 3D SATA 480 GB yaparsanız 8.565,72 yapıyor.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Eğer monitör dahil düşünüyorsanız arkadaşın attığı sistem fena sayılmaz 8K bütçeye 2060 kartı biraz kötü sayılır ama içinde kaliteli bir monitör olduğundan bir şey diyemem.

KS

Mert Bayrak

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Önerileriniz için teşekkür ederim . Fakat ASUS / MSI odaklı bir sistem ve kasa olarak Coolermaster ile Thermaltake yani kendini kanıtlamış markalardan oluşan bir sistem toplamak istiyorım. F/P ürünleri kullandım ve bir takım sorunlar yaşadım bu sefer içimin rahat edeceği bir sistem istiyorum. 8500-9000 TL bütçem , Ekran kartı ASUS / MSI Olursa daha iyi olur kasa olarak da Mesh , temperli cam ve iyi bir hava akışı sağlaması lazım . Paraya kıyıp 7-8 sene kullanacağım çünkü , upgrade yapmak gibi bir niyetim yok çünkü :D

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Size önerdiğim sistemde bir sorun yaşamazsınız. F/P odaklı değil size önerdiğim sistem. Örnek olarak ZOTAC markası NVIDIA markasnın en baba kartlarını yapan 1. numaralı firmadır EVGA ile birlikte. GALAX markası pazardaki en prestijli kaliteli markaları yapan bir diğer firmadır ki HOF takısı altında MSI , ASUS gibi markalara taş çıkarak ödüllü kartları vardır. Israr etmeyeceğim ama marka olarak size kötü bir ürün önermemdim ki zaten huyum değildir ille kaliteli ürün öneririm.

Size 9K bütçe için öneri yapacağım. Biraz bekleteceğim.

CPU : AMD Ryzen 5 3600 - 1.379,75 TL - Ay sonuna kadar oyun hediyenizi almayı unutmayın. Link : https://www.teknobiyotik.com/horizon-amd-firsati

MB : MSI B450-A PRO MAX - 839,66 TL - Fazlasıyla yeterli bir anakart üzerine gerek yok. Aslında önceki Gigabyte modelde yeterliydi ama neyse.

RAM 1 : Team T-Force Vulcan TUF Yellow 16GB (2x8GB) DDR4 3600MHz CL19 - 687,96 TL
RAM 2 : GEIL 16GB(2X8) EVO X II RGB AMD EDİTİON 3600MHZ CL18 - 767,88 TL
RAM 3 : HYPERX 16GB (2x8GB) Fury 3600MHz CL17 - 784.20 TL - Hepsi benzer FPS değerlerini verir ve kalite olarak aynılar. Bütçe ve isteğinize göre tercih yapın.

GPU 1 : GIGABYTE RTX2070 SUPER WİNDFORCE OC 3X - 4.324,40 TL - Markalara takılıyorum dediniz Gigabyte bu pazardaki en iyi firmalardan birisidir.
GPU 2 : MSI RTX2070 Super VENTUS GP OC - 4.590,96 TL - Soğutma performansı iyi değil ama MSI markasında en ucuz alınabilecek GPU modeli bu ne yazıkki.
GPU 3 : ASUS RTX2070 SUPER DUAL A8G-EVO - 5.078,54 TL - Fiyat gereksiz arttı hele ki yukarıda Gigabyte varken bu GPU alınmaz ama marka takıntılı birisi için önerebileceğim tek ASUS ürünü bu.
GPU 4 : Galax RTX2070 Super WTF Work The Frames Edition - 5.009,81 TL - Zaten söylemiştim pazardaki en sağlam NVIDIA kart üreticilerinden birisidir ki bu kart yeni bir ürün ve ASUS , MSI vs. pek çok markanın 3 fanlı kartını performans ve soğutma olarak alt etmiş bir üründür. İncelemelerine bakabilirsiniz fiyatıyla diğer kartları eziyor aynı şeyleri sunmasına rağmen.
GPU 5 : Palit RTX 2070 SUPER JS - 5.035 TL - Galax için söylediklerim bu kart içinde geçerli. Piyasadaki en eski 2. GPU üreticisidir. En eskisi MSI firmasıdır bu Palit markası 2 yıl sonra kurulmuş bir firmadır ve pazarda ciddi söz sahibi bir markadır. Bu 2 fanlı 2070 Super JS ürünü pek çok 3 fanlı kart ile aynı soğutmayı 2 fan ile yapıyor ve performans olarak üst düzey sonuçlar veriyor. Bu listede alınabilecek 3 kart var. GPU 1 modeli fiyatıyla avantajlı ve genel yapısıyla çok iyi bir kart. Sonra GPU 4 GALAX modeli mantıklı olan ve son olarak bu GPU 5 modeli mantıklı olan.

SSD : GIGABYTE 480 GB GP-GSTFS31480GNTD - 475,28 TL - Bu fiyatlara daha kaliteli TBW , Okuma ve Yazma değerleri sunan disk bulamadım bu en iyisi.

PSU : FSP Hydro K 700W 80+ Bronze - 471,57 TL - FSP dünya markasıdır kalite olarak çok iyidir. Bu sistem için fazlasıyla yeterli.

KASA 1 : Dark Guardian 4x12cm RGB - 468,13 TL
KASA 2 : PHANTEKS P300A MESH 1x12cm Fan - 518,83 TL
KASA 3 : Aerocool Aero One Duo 4x12cm ARGB Fan - 607,75 TL
KASA 4 : Aerocool Airhawk Duo 2x20cm + 1x12cm ARGB Fan - 640,60 TL
KASA 5 : Dark GUARDIAN PRO 4x12cm ARGB Fan - 651,86 TL
KASA 6 : Dark Unreal Air 5x12cm ARGB Fan - 651,86 TL
KASA 7 : Aerocool NightHawk Duo - 2x20cm + 1x12cm ARGB Fan - 665,24 TL - Bu kasaların hepsi bu sistem için fazla fazla özelliklere sahip modeller. Genel farklar Fan sayıları ve tasarımlar. Karar size ait.

1. modeller ile 8.700 TL civarı bir fiyata geliyor.

KS

Mert Bayrak

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Size önerdiğim sistemde bir sorun yaşamazsınız. F/P odaklı değil size önerdiğim sistem. Örnek olarak ZOTAC markası NVIDIA markasnın en baba kartlarını yapan 1. numaralı firmadır EVGA ile birlikte. GALAX markası pazardaki en prestijli kaliteli markaları yapan bir diğer firmadır ki HOF takısı altında MSI , ASUS gibi markalara taş çıkarak ödüllü kartları vardır. Israr etmeyeceğim ama marka olarak size kötü bir ürün önermemdim ki zaten huyum değildir ille kaliteli ürün öneririm.

Size 9K bütçe için öneri yapacağım. Biraz bekleteceğim.

Uğraştığınız için çok teşekkür ederim. Markaları kötülemiyorum sizinde bana kalitesiz önerdiğinizi düşünmedim , diğer marka ürünleri kullanmadığım için önyargı gibi bir durumum var , MSI ASUS her zaman ön planda bilindik markalar olduğu için güvenim onlara kayıyor . Herhangi bir arıza , ısı , performans düşüklüğü , arıza yaşamak istemeyip uzun yıllar kullanma niyetim olduğu için bunlara yöneliyorum.  Yani MSI ASUS mu yoksa ZOTAC GALAX farkı nedir ne kadar kalite farkı vardır bilgim yok açıkcası :D

Ryzen 3600X ile 3600 farkı nedir?
RAM olarak 3600 Mhz olması Corsair öneriliyor.
KASA olarak Rainbow fanlar alıcam ileride , thermaltake veyahut coolermaster gibi saglam kasa olabilir.
Ekran Kartı 2060S ile 2070S arasındayım (alacagım ekran 1080p 144Hz 1ms olacak 2K QHD ye bütçem yetmiyor.)
144Hz ekranlarda 144 Hz'in tam performansı için illa 144 FPS mi almalıyız bu arada ? Ayrıca 1080p bir ekran için 2060S çok miktarda yeterli gelecektir , 2070S yerine diger bileşenleri kalitelerini arttırmayı hedefledim.
SSD olarak 480GB 500-500 gibi bir yazmalar yeterli.
Anakart mATX de olabilir , OC veya upgrade yapmayacagım için.

EDİT : 2.önerinizi gördüm şimdi teşekkür ederim gayet güzel olmuş ama ufak sorularıma bakabilir misiniz? yazdım bu gönderide.

Selahattin Yılmaz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Mesela Asrock da Türkiye'de çok bilinmez ama yabancı Youtube kanallarına girerseniz çokça kullanıldığını görürsünüz. MSI ve ASUS Türkiye'ye zamanında girmiş ve bir daha da çıkmamış Türkiye pazarını parsellemiş gibi  yoksa diğer markalar da iyi bence sadece Türkiye'de bilinirliği az ve pazar payı düşük.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Ryzen 3600 ile 3600X arasında +200 Mhz frekans farkı var bu ortalama en baba oyunda bile 5 FPS bir fark yaratır yaratmaz boşa harcama yapmayın. Paranız vardır 3600X alırsınız ama sınırınız varsa boşa masraftan başka bir şey değil. O farka 3600 işlemciye kule tipi bir hava soğutma alınması çok daha mantıklı olur.

RAM olarak 3600Mhz bir RAM olması yeterli. Yine marka odaklı takıntılarınız olmasın size attığım RAM modelleri kaliteli ürünler. Corsair öneriliyor demisşiniz kim marka bazlı öneri yapıyorsa ona güvenmeyin ya fanboydur yada başka marka kullanmamıştır. Size attığım TEAM markasının RAM ürünleri ömür boyu garantilidir. GEIL markası kaliteli yongalar kullanan asya firmasıdır ki size attığım belleklerde Samsung ve Hynix yongalar kullanıyor ki zaten pazardaki en kaliteli yonga üreticileridir. Kingston ürünleri ise en az hata oranına sahip bellek üreticilerinden birisidir. Bu demek değil ki diğer ürünler çok hata veriyor hayır sadece Kingston markasının bellekleri genel dünya pazarında en az hata oranına sahip bir DRAM üreticisi markasıdır. Yani işin özü size attığım bellekler çok çok kaliteli ürünler ille Corsair vs. gibi bir marka tercihiniz olmasın.

Kasa işin en önemsiz bileşenidir. Hava akışı iyi olsun , sağlam olsun ki size attığım kasa Kg olarak ortalama bir kasadır ki Corsair ve Cooler master kasalarda aynı çelik yapısı ve ağırlığında kasalar farkları yok yani ve sıvı soğutma desteği olsun yeterli. Size attığım kasa gayet iyi bir kasa. Size attığım kasalar piyasadaki en kaliteli çelik yapısına , soğutma yapısına ve genel olarak ARGB yada RGB fanları ile öne çıkan kasalardandır. Sizin yerinizde olsam o kasalardan birisini seçerdim. İlle kasaya yatıracağım parayı derseniz Pahanteks ürünü ki dünyadaki en iyi kasaları yapan firmaların başında gelir bu marka + olarak Cooler Master MasterFan MF120 Halo ARGB 120mm Kasa Fanı 3'lü Paket - 399 TL bu fan kitini alırdım. 800 TL filan yapar çok çok iyi bir seçim olur yada CoolerMaster MasterBox TD500 ARGB - 817,02 TL bu kasayı alın daha başkasına bakmayın bunlar dışında mantıklı pek bir ürün yok piyasada.

Monitör olarak 1080p ise alacağınız ürün 2070 Super fazla olacaktır 2060 Super alabilirsiniz. Ona lafım yok ama gidipte 2070 Super bir sistem alacak paraya 2060 Super bir sistem almayın lütfen ben acıyorum burada o para ona verilir mi diye. :D Eğer 2060 Super kart önerisi isterseniz yapabilirim.

Anakart olarak size kaliteli bir ürün önerdim. Fiyatı gayet iyi +/- 100 TL oynayarak piyasada birkaç marka model var ama en mantıklı dolu anakart bu. Ama ben sizin yerinizde olsam almışken B550 alırdım şuan sadece ASUS modeller var piyasada ki Asus Prime B550M-A (WI-FI) - 1.254,51 TL en makul olanı bu ama bekleyin bu ay sonuna kadar diğer markalardan daha uygun B550 modeller gelecektir.

SSD olarak size zaten iyi bir ürün önerdim. 550mb/s okuma ve 480mb/s yazma değeri sunan 160 TBW yazma ömrü olan ki bu değer bu fiyattaki ve daha yüksek rakiplerindeki ürünlerden fazla en iyi 2. SATA model. Birincisi Patriot Burst 480 GB modeli ama piyasada bulamadım. ABD malı en köklü firmalardan birisidir ki bu disk 180 TBW yazım ömrü 550 mb/s okuma-yazma değerleri olan 3 yıl garantili çok kaliteli bir üründür. Bulabilseydim önerecektim ama bulamadım. Buna en yakın Gigabyte model sorun yok yani.

Selahattin Yılmaz' Alıntı:
Mesela Asrock da Türkiye'de çok bilinmez ama yabancı Youtube kanallarına girerseniz çokça kullanıldığını görürsünüz. MSI ve ASUS Türkiye'ye zamanında girmiş ve bir daha da çıkmamış Türkiye pazarını parsellemiş gibi  yoksa diğer markalar da iyi bence sadece Türkiye'de bilinirliği az ve pazar payı düşük.
ASRock markası zaten bir ASUS markasıdır. ASUS asya pazarı için özel olarak bir alt marka oluşturdu adı ASRock ki bu marka dünyadaki en hızlı en dolu anakart ve ekran kartı modelleri ile şov yapan OC performansı ile çokça tercih edilen bir markadır. Diğer markalarda buna benzer şeyler ile dünyada biliniyor ama ülkemize çok gelen ve uzun soluklu kalan firmalar değil. Şartlar malum ülkeyi anlatmayacağım şimdi. :D Örnek olarak Palit ekran kartı pazarının ciddi oyuncularından birisidir ki söyledim zaten en eski 2. firmadır bu pazarda. Ülkemizde vardı eski yıllarda çokça yaygındı ama çekildi ve bu yıl tekrar geldi ülkemize artık türkiyede Palit markasını çokça göreceğiz ki bu benim çok sevindiğim bir haber. Galax firması örnek olarak bu marka özellikle HOF adı altında ekran kartları ile ŞOV yapan bir firmadır. Yine ülkemizde pek bilinmeyen çok kaliteli firmalardan birisi. İşte herkes her şeyi takip etmiyor malum bir markaya takılıp başka kaliteli marka yokmuş gibi davranmak olmaz bu yüzden uzun uzaya anlatıyorum ki fikir sahibi olsun insanlar.

Selahattin Yılmaz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Asrock başlangıcında ASUS'un kurduğu bir firma ama devamında ASUS tan ayrılmıştır. Şuan başlı başına bağımsız bir firma. ASUS daki birçok üst düzey mühendis Asrock firmasına geçmiştir. Anakart satışında Dünya'da 3.sıradadır. Japonya da 1. çoğu ülkede ise 2. veya 3.sıradadır.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Kurulduğu firma ASUS doğru şuan bağlı değil ama kalite ve anlayışı bilsinler diye neden bahsettğimi anlatmak için söyledim. Şuan üst kuruluşu Pegatron ki oda zaten en büyük elektronik üretim firması diyebiliriz. Neyse işte anlatmak istediğimi ben anlattım gerisi mühim değil marka bazlı kısıtlamalar olmasın kimsede diye anlattım zaten.

Selahattin Yılmaz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Anlatmak istediğini anladım benim ilk anlattığım konuyu detaylı anlatmışsın. Ben ek bilgi olsun diye yazdım.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri