Sistem Hakkında Yorum Ve Yardım Lütfen

azbilencoksoran

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Arkadaşlar merhaba,
Üst düzey donanım bilgisine sahip değilim fakat az buçuk anlarım.
Eski laptopumun yükseltilebilecek her şeyini yükselttim artık tıkandık sonu geldi. eskinin derdiyle uğraşmaktansa yeninin borcuyla uğraş modelinde bir sistem topladım kendi kafamda.
Genel olarak yazılım işi ile uğraşıyorum. Virtualbox üzerinden bazen çok sayıda sanal makine açmam gerekebiliyor. bu durumlarda da eski emektarım abi nolur yapma diyerek çoğu yerde yanıt vermeyi kesiyordu.
kafamdaki sistemi aşağıdaki gibi kurdum oyunla pek aram yok o yüzden ekran kartsız sistem oluşturdum. melez bir sistem oldu sanki ama ilerisi için upgrade yapmam gerekirse ram ve anakartı ddr5'e taşıyarak havuzu genişletebilirim mantığıyla baktım olaya.
işlemcide ilk etapta stok ile idare edip ileri günlerde 240mm sıvı soğutma eklemeyi düşünüyorum

kasa tavsiyelerinize açığım
gönül isterdi daha iyisi olsun ama bütçem max 14 civarı
uyumsuzluk falan var mı hatalı yaptığım bir durum ve ya eksik bir noktam varsa tavsiye öneri ve yorumlarınıza açığım yardım ve görüşleriniz için çook teşekkür ederim.

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,258
Arkadaşlar merhaba,
Üst düzey donanım bilgisine sahip değilim fakat az buçuk anlarım.
Eski laptopumun yükseltilebilecek her şeyini yükselttim artık tıkandık sonu geldi. eskinin derdiyle uğraşmaktansa yeninin borcuyla uğraş modelinde bir sistem topladım kendi kafamda.
Genel olarak yazılım işi ile uğraşıyorum. Virtualbox üzerinden bazen çok sayıda sanal makine açmam gerekebiliyor. bu durumlarda da eski emektarım abi nolur yapma diyerek çoğu yerde yanıt vermeyi kesiyordu.
kafamdaki sistemi aşağıdaki gibi kurdum oyunla pek aram yok o yüzden ekran kartsız sistem oluşturdum. melez bir sistem oldu sanki ama ilerisi için upgrade yapmam gerekirse ram ve anakartı ddr5'e taşıyarak havuzu genişletebilirim mantığıyla baktım olaya.

kasa tavsiyelerinize açığım
gönül isterdi daha iyisi olsun ama bütçem max 14 civarı
tavsiye öneri ve yorumlarınıza açığım yardım ve görüşleriniz için çook teşekkür ederim.
14K için kasa , PSU ve soğutucu dahil mi

KS

azbilencoksoran

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Anakart bununla değişirse daha iyi olur
dikkate alırım hocam ama bu sefer kasa ve psu için bütçe baya daralıyor ve wifi desteğini kaybediyorum bu kaybettiklerime karşılık kazanımlarım ne olacak anlamadığım için soruyorum affınıza sığınarak

SneaX

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
106
hocam bu bütçeyle bu sisteme sıvı soğutucu koyamayız kasa+psu alınır

dikkate alırım hocam ama bu sefer kasa ve psu için bütçe baya daralıyor ve wifi desteğini kaybediyorum bu kaybettiklerime karşılık kazanımlarım ne olacak anlamadığım için soruyorum affınıza sığınarak
anakartın o kadar kötü değil ya wifi desteğide anakarttan sağlıyacaksan kalabilir bütçede buna çok el vermiyor zaten

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,258
B660 13500 ile tam uyumlu değil güncelleme gerekir Bios Flashback özelliği olmadığı için servise gönderip güncelletmen lazım ya da 12. nesil bir işlemci takarak güncellemen gerekir. Birde VRM soğutması yetersiz 153W TDP ye sahip bir işlemci için o anakart sıcak çalışır

KS

azbilencoksoran

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
hocam bu bütçeyle bu sisteme sıvı soğutucu koyamayız kasa+psu alınır
evet hocam malesef ekonomik şartlar buna zorluyor bende bi süre stok fan ile idare edip ilerleyen dönemde sıvı soğutma almayı planlıyorum yani bu parçalardan artan miktar şu anda sadece kasa + psu tavsiyesine kalıyor yada ram'i 16'ya ssd'yi de 1300'₺ civarına indirip oluşan bütçe farkıyla anakartı farklı model ve ya tam anlamıyla f/p kasa için kullanabilirim anca o şekil zorluyorum durumu

B660 13500 ile tam uyumlu değil güncelleme gerekir Bios Flashback özelliği olmadığı için servise gönderip güncelletmen lazım ya da 12. nesil bir işlemci takarak güncellemen gerekir. Birde VRM soğutması yetersiz 153W TDP ye sahip bir işlemci için o anakart sıcak çalışır
peki mesh ve geniş serin çalışan bir kasa ile o farkı kapatabilir miyiz

SneaX

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
106

bu nasıl hocam @yunusx36

Hüsom

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
761

bu nasıl hocam @yunusx36
psu kötü

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,258

bu nasıl hocam @yunusx36
O PSU ya sistem emanet edilmez. PSU bütçeden kısılacak son parça.

SneaX

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
106

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,258
hocam son olarak sistem parçaları benim bahsettiğim gibi kalsa,
kasa olarak ; https://www.epey.com/bilgisayar-kasasi/rampage-fusion.html
psu olarak ; https://www.epey.com/power-supply-psu/xigmatek-tauro-en8972-600w.html
kullansak nasıl olur sizce
@yunusx36 @SneaX @Hüsom
Bu ikili çok daha iyi olur

Alternatif PSU

Son düzenleme:

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri