- Tepki
- 4
Arkadaşlar merhaba,
Üst düzey donanım bilgisine sahip değilim fakat az buçuk anlarım.
Eski laptopumun yükseltilebilecek her şeyini yükselttim artık tıkandık sonu geldi. eskinin derdiyle uğraşmaktansa yeninin borcuyla uğraş modelinde bir sistem topladım kendi kafamda.
Genel olarak yazılım işi ile uğraşıyorum. Virtualbox üzerinden bazen çok sayıda sanal makine açmam gerekebiliyor. bu durumlarda da eski emektarım abi nolur yapma diyerek çoğu yerde yanıt vermeyi kesiyordu.
kafamdaki sistemi aşağıdaki gibi kurdum oyunla pek aram yok o yüzden ekran kartsız sistem oluşturdum. melez bir sistem oldu sanki ama ilerisi için upgrade yapmam gerekirse ram ve anakartı ddr5'e taşıyarak havuzu genişletebilirim mantığıyla baktım olaya.
işlemcide ilk etapta stok ile idare edip ileri günlerde 240mm sıvı soğutma eklemeyi düşünüyorum
www.epey.com
www.epey.com
www.epey.com
www.epey.com
kasa tavsiyelerinize açığım
gönül isterdi daha iyisi olsun ama bütçem max 14 civarı
uyumsuzluk falan var mı hatalı yaptığım bir durum ve ya eksik bir noktam varsa tavsiye öneri ve yorumlarınıza açığım yardım ve görüşleriniz için çook teşekkür ederim.
Üst düzey donanım bilgisine sahip değilim fakat az buçuk anlarım.
Eski laptopumun yükseltilebilecek her şeyini yükselttim artık tıkandık sonu geldi. eskinin derdiyle uğraşmaktansa yeninin borcuyla uğraş modelinde bir sistem topladım kendi kafamda.
Genel olarak yazılım işi ile uğraşıyorum. Virtualbox üzerinden bazen çok sayıda sanal makine açmam gerekebiliyor. bu durumlarda da eski emektarım abi nolur yapma diyerek çoğu yerde yanıt vermeyi kesiyordu.
kafamdaki sistemi aşağıdaki gibi kurdum oyunla pek aram yok o yüzden ekran kartsız sistem oluşturdum. melez bir sistem oldu sanki ama ilerisi için upgrade yapmam gerekirse ram ve anakartı ddr5'e taşıyarak havuzu genişletebilirim mantığıyla baktım olaya.
işlemcide ilk etapta stok ile idare edip ileri günlerde 240mm sıvı soğutma eklemeyi düşünüyorum

Intel Core i5-13500
Intel Core i5-13500 BX8071513500 detaylı özelliklerini inceleyin, benzer ürünlerle karşılaştırın, ürün yorumlarını okuyun ve en uygun fiyatı bulun.

Gigabyte B660M DS3H AX LGA 1700 Soket Anakart
Gigabyte B660M DS3H AX LGA 1700 Soket Anakart detaylı özelliklerini inceleyin, benzer ürünlerle karşılaştırın, ürün yorumlarını okuyun ve en uygun fiyatı bulun.

Kingston Fury Beast 32 GB 3200 MT
Kingston Fury Beast 32 GB 3200 MT KF432C16BB1K2/32 detaylı özelliklerini inceleyin, benzer ürünlerle karşılaştırın, ürün yorumlarını okuyun ve en uygun fiyatı bulun.

Crucial P3 Plus SSD (1 TB)
Crucial P3 Plus SSD CT1000P3PSSD8 detaylı özelliklerini inceleyin, benzer ürünlerle karşılaştırın, ürün yorumlarını okuyun ve en uygun fiyatı bulun.
gönül isterdi daha iyisi olsun ama bütçem max 14 civarı
uyumsuzluk falan var mı hatalı yaptığım bir durum ve ya eksik bir noktam varsa tavsiye öneri ve yorumlarınıza açığım yardım ve görüşleriniz için çook teşekkür ederim.