Sistem iki kısa bip sonra reset atıyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

HikmetGven4TR

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Sisteme RAM takviyesi yaptım acılışta başlıkta belirttiğim gibi hata ses alıyorum ve sonra sorunsuz açılıyor.

Aynı model RAM takviyesi yapıldı. Memtest86 ile her birini test ettim hata yok. Hepsini birden test ettim yine hata yok. Test 1 saat 50 dk sürdü.
Emin değilim açıkçası 3 kısa bip olabilir.

Sadece 1 kere oldu daha da olmadı

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
2 kısa bip sesi RAM eşlilik uyarısıdır. Yani taktığınız bellekler farklı ise onun ile alakalı veya öncesinde XMP ayarınızı kapatıp yada OC prifilinizi sıfırlayıp RAM takviyesi yapmadıysanız onun ile alakalı bir uyarıdır.

KS

HikmetGven4TR

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
2 kısa bip sesi RAM eşlilik uyarısıdır. Yani taktığınız bellekler farklı ise onun ile alakalı veya öncesinde XMP ayarınızı kapatıp yada OC prifilinizi sıfırlayıp RAM takviyesi yapmadıysanız onun ile alakalı bir uyarıdır.

çift kanal olunca 1 ve 2 ye takıyorum

Ama şimdi elimde 2 adet çift kanal ram var

1 çift kanal rami  kitapçığa göre 2ve 4 takmam

Diğer çift kanal ram ise 1ve 3mi takmam gerek

KS

HikmetGven4TR

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
2 ve 4 ilk kullanacağınız kanallar. Sonraki bellek seti diğer kalanlara.

Buradaki kitapçığa göre

chanel a 2 ve 4

Chanel b 1 ve 3 bu şekilde iki kiti takıyorum

Ama asıl sorun burada başlıyor. 

2113mhz stok ayarlar de test ediyorum kırmızı hata almıyorum 

XMP açıp 3200 alıyorum 

Kırmızı hatalar alıyorum 

4 tane rami tek tek test 3200mhz ediyorum kırmızı hata yok

Çift modüler olarak test ediyorum 8x2=16 olarak 3200mhz yine hata yok

Ana 4lu test de test ediyorum 3200mhz kırmızı hata ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
O zaman belleklerinin özellikleri farklı. Birebir aynı özelliklerde modüller kullanıyorsanız sorun olmaz ama farklı marka model özelliklerde modeller kullanıyorsanız. XMP açamazsınız her markanın XMP için verdiği ayarlar farklıdır yani sorun büyük ihtimalle OC profillerindeki farklılıklar. Size tavsiyem önce RAM lerinizi baz frekansta test edin hepsini ama aynı olan kitlerinizi DUAL olarka takın diğer kitleri diğer slotlara takın. Test gerçekleştirin ama öncesinde BIOS ayarlarınızı sıfırlayın.

KS

HikmetGven4TR

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
O zaman belleklerinin özellikleri farklı. Birebir aynı özelliklerde modüller kullanıyorsanız sorun olmaz ama farklı marka model özelliklerde modeller kullanıyorsanız. XMP açamazsınız her markanın XMP için verdiği ayarlar farklıdır yani sorun büyük ihtimalle OC profillerindeki farklılıklar. Size tavsiyem önce RAM lerinizi baz frekansta test edin hepsini ama aynı olan kitlerinizi DUAL olarka takın diğer kitleri diğer slotlara takın. Test gerçekleştirin ama öncesinde BIOS ayarlarınızı sıfırlayın.

Evet etiketlerine baktım ve gecikme değerleri farklıymış ve idaye gönderdim 1 gün önce az önce para iadesi aldım.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Aslında bu kadar ufak farkları anakartlar otomatik düzenleyebiliyor ama sanırım belleklerden yada anakartan yapamamış otomatik olarak. Sorun bu olabilir yüksek ihtimal zaten bellek testi hata vermeside belleklerde yada CPU bellek kontrolcüsü ile ilgili bir sorun olduğunu gösterir.

Aynı RAM den alabilirsiniz sorun kalmaz umarım. KOD adı ile aratın piyasada aynı belleği ancak öyle bulabilirsiniz.

KS

HikmetGven4TR

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Aslında bu kadar ufak farkları anakartlar otomatik düzenleyebiliyor ama sanırım belleklerden yada anakartan yapamamış otomatik olarak. Sorun bu olabilir yüksek ihtimal zaten bellek testi hata vermeside belleklerde yada CPU bellek kontrolcüsü ile ilgili bir sorun olduğunu gösterir.

Aynı RAM den alabilirsiniz sorun kalmaz umarım. KOD adı ile aratın piyasada aynı belleği ancak öyle bulabilirsiniz.

satın aldıgım yerde kodlar benım ramim ile aynı ama satıcı başka kodlu ürün satmış bana faturada bile seri numarası benim ramin kodu ile aynı 

ama daha almam çünkü 2133 mhz de sıkıntısız calsıyordu ama 32gb ram ihtiyac oldugunu düşünmüyorum artık çünkü oyunlarda max 12,5 gördüm ve fps artısı sağlamadı.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
FPS avantajı frekans bazlı INTEL de pek fark etmez. 16 GB RAM üzeride bir FPS artışı sağlamaz. En az 5 sene daha 16 GB RAM oyun için yeterli olacaktır.

Başka sorularınız için foruma yine bekleriz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri