Sistem Öneri (8 ağustos 2022)

KS

Qlay

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
114
Hocam bu linkteki ürünü alıp linkini attığım sayfadaki şekilde başvuruda bulunacaksınız ve belirlenen dönemde paranız yatacak
Size bir şey sormak istiyorum aklıma bir şey takıldı belki kimsenin aklına gelmemiştir bu soru

sorum şu

bir sistem topladık fakat tüm sisteme (anakart+Gpu-cpu) oc ile sistemin hızını yükseltmek istiyoruz fakat tam olarak ne kadar güç çekmesi gerekiyor bunu nasıl bilebiliriz acaba 650w lık psu aldığımızda bu 750w lık psu ya göre bir sistem olup olmadığını nereden anlıyabiliriz acaba?

rkarayel

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
881
Size bir şey sormak istiyorum aklıma bir şey takıldı belki kimsenin aklına gelmemiştir bu soru

sorum şu

bir sistem topladık fakat tüm sisteme (anakart+Gpu-cpu) oc ile sistemin hızını yükseltmek istiyoruz fakat tam olarak ne kadar güç çekmesi gerekiyor bunu nasıl bilebiliriz acaba 650w lık psu aldığımızda bu 750w lık psu ya göre bir sistem olup olmadığını nereden anlıyabiliriz acaba?
Hocam hesaplayan siteler vardı, ürünlerin TDP değerinin toplamını biraz aşacak şekilde PSU tercih ediyoruz zaten, sorunuza gelirse benim tahminimce ucu ucuna kurtarmıyorsa sistem, overlock işleminin aşırı güç tuketecegini sorun çıkaracağını sanmıyorum. Özellikle bence yazdım çünkü overclock işlemini hiç yapmadım ve PSUm daha güçlü bir sistemi rahatlıkla kaldırır. Benzer işlemi yapan birinin öneri vermesi daha sağlıklı olur

KS

Qlay

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
114
Hocam hesaplayan siteler vardı, ürünlerin TDP değerinin toplamını biraz aşacak şekilde PSU tercih ediyoruz zaten, sorunuza gelirse benim tahminimce ucu ucuna kurtarmıyorsa sistem, overlock işleminin aşırı güç tuketecegini sorun çıkaracağını sanmıyorum. Özellikle bence yazdım çünkü overclock işlemini hiç yapmadım ve PSUm daha güçlü bir sistemi rahatlıkla kaldırır. Benzer işlemi yapan birinin öneri vermesi daha sağlıklı olur
Teşekkürler hocam bir bakacağım

rkarayel

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
881
KS

Qlay

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
114
Sitelerde genelde TDP değerlerine göre hesaplıyor. Bu işle fazla içli dışlı olanlar zaten sistemi yazsanız kaç w Psu gerektiğini söyleyebilir.
Benim düşündüğüm şu sistem daha iyisini de almayı planlıyorum.

5600x yada 5800x
X570 wifi
8x2=16 gb ram
3070ti. Yada amd 6800xt

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri