sistem öneri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

heromany06

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam merhabalar. Daha önce de burada konu açmıştım ama sistemde bir değişikliğe gitmeye karar verdim. Henüz sistemi almadım. Elimde MSİ b550m pro-vdh wifi anakart var ve bu anakart beni aşağıda yazacağım sistemde üzer mi yani anakartın soğutma sisteminde (ssd yavaşlaması, işlemci hız kaybı, vs) gibi sorunlar yaşar mıyım? Son olarak da sistemde ne gibi değişiklikler yapabilirim? Gerçekten şu zamana kadar çok araştırdım ve güzel bir sistem toplamak istiyorum ama anakart benim canımı sıkıyor. Siz ileride daha iyi bir anakarta geçmemiş tavsiye eder misiniz? 

MSİ b550m pro vdh wifi
AMD Ryzen 5 5600X
MSİ RTX 3060 ti gaming x trio
Hyperx Fury black DDR4 3200mhz cl16 (2×8)
Kingston A2000 500GB m.2 nvme ssd
Zalman ZM750-GVII 750w 80+ Bronze
Rampage winner kasa

[font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]Anakartı 1000tl ye almıştım ve b[/font]urası anakart dahil aşağı yukarı 12.000 tl ediyor. Daha fazla bütçe ayıramam. Lütfen anakart hakkında beni biraz bilgilendirin. Önerilerinizi de bekliyorum.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Bir sorun yok anakartta. Gayet F/P oranı yüksek iyi bir anakarttır. Bu sistemde sorun yaşatmaz rahat olun. Sistemde sadece kasayı değiştirin. O kasanın hava akışı hiç ama hiç iyi değil. Bugün incehesap indirimlerini kontrol edin iyi bir kasa indirime girebilir.

KS

heromany06

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam vatan bilgisayardan alacağım da parçaları 500-700 tl bandında hava akışı iyi bir kasa önerebilir misiniz? Birde ileride sıvı soğutma takmam mı daha mantıklı olur yoksa güçlü bir hava soğutma mı?

Bu sisteme r5 5600x mi r7 3700x mi daha mantıklı?

LordGrimTR

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ryzen 5 5600x neredeyse her alanda Ryzen 7 3700x'den iyidir imkanınız varsa alabilirsiniz.

Eğer işlemciye OC yapmayı düşünüyorsanız 900-1100 tl arası 240mm sıvı soğutma alabilirsiniz hava soğutmadan performansı çok daha iyidir ama bütçem çok yok OC yapmicam sadece işlemciyi zorlarken biraz rahatlatmak için derseniz 300-600 bandına güzel hava soğutmalar bulabilirsiniz ama hava soğutma için kasanızı kontrol etmeniz lazım bazı kasalara sığmayabiliyor.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
heromany06' Alıntı:
Hocam vatan bilgisayardan alacağım da parçaları 500-700 tl bandında hava akışı iyi bir kasa önerebilir misiniz? Birde ileride sıvı soğutma takmam mı daha mantıklı olur yoksa güçlü bir hava soğutma mı?

Bu sisteme r5 5600x mi r7 3700x mi daha mantıklı?
5600X işlemcisi oyun deneyiminde 3700X işlemcisinden çok daha iyi bir işlemci. Sadece çoklu çekirdek kullanan bir iş odaklı yazılım kullanacaksanız onda 3700X işlemcisi 8 çekirdek ile avantaj sağlar.

Sıvı soğutmaya gerek yok ilk başta. Hatta sadece oyun oynayacaksanız stok işlemci soğutucusu bile bu kış aylarında size fazla fazla yeter. Kule tipi bir hava soğutma işinizi görür. COOLER MASTER HYPER 212 SPECTRUM RAINBOW - 363 TL bu ürün işinizi fazla fazla görür.

Kasa olarak F/P iş görsün ama pahalı olmasın derseniz RAMPAGE FUSION 4x120mm RAINBOW - 407 TL bu kasa fazla fazla işinizi görür. Az daha çıkarsanız ZALMAN M3 PLUS 4x120mm RGB - 540 TL bu ürünü alabilirsiniz.

KS

heromany06

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam mini tower biraz küçük kalmaz mı sizce? Hem hava akışı yavaş olur hem de ileride anakart değişikliğine gidersem sorun çıkarmaz mı? Mid tower daha iyi olmaz mı?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Piyasadaki kasaların büyük çoğunluğu zaten Mid Toter size önerdiğim kasalarda öyle MidT ATX yanlış okunuz sanırım? Kasalar küçük filan değil ve zaten mesh bir yapıdalar hava akışı vs. sorunu yok. Atx / Micro Atx / Mini Atx anakart desteğine sahipler. Sadece tek dikkat etmeniz gereken Rampage kasa 28cm uzunluğundan ekran kartı desteğine sahipken Zalman model 33cm desteğine sahip. Rampage modele sığmayacak uzunlukta birkaç model kart piyasada ama Zalman için bu söz konusu değil.

KS

heromany06

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hayır yanlış okumadım. Bakın https://www.zalman.com/EN/Product/P...99&searchCategory3=-99&searchKey=&searchWord= Zalman'ın kendi sitesinde bile mini tower yazıyor. Attığınız Vatan Bilgisayar'ın https://www.vatanbilgisayar.com/zalman-m3-plus-4x120mm-rgb-fanli-midt-atx-gaming-kasa.html sitesinde de mini tower yazıyor. Bu kasaya sadece micro ATX ve mini ATX boyutundaki anakartlar sığıyor görünüyor. https://prnt.sc/wob1pz

Rampage mid tower onu gördüm evet ama dediğiniz gibi ekran kartının birkaç modeli sığmayabilir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri