Sistem SSD yi görmüyor

vonaleee

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
32
Merhabalar 

Dün sabahtan bu yana bir sorunla karşı karşıyayım... Sabah pcyı açtım herşey yolundaydı...sonra normal şekilde kapattım.yarım saat sonra tekrar açmaya çalıştım... Daha önce görmediğim bir ekran geldi.
Hatırladığım kadarıyla başka bir işletim sistemi kullanmak için f9 yeniden denemek için f8 e falan basın yazıyordu... Ne yaptıysam açamadım Windowsu...

Biraz araştırdım önbellek silinmiş tir falan yazıyordu  Windows 10 usb ile yeniden kurmaya çalıştım biostan bootu Flash Disk ayarladım kurulumdan önceki ekrandan onarma kısmına girdim ama onarmadı...

Daha sonra komut isteminden disk part Ä girdim list Disk dedim SSD yi göremedim 

Yani SSD hiçbişekilde Bios hariç biyerde görünmüyor 

Şimdi bu bozuldu mu durup dururken yoksa bi çaresi var mı acaba?

Birde hiçbişey değiştirmeme rağmen bazen Bios ta görünüyor bazen görünmüyor

E

expert

Guest
format ta onarma yapma devam et bölümleme kısmına gelince c diskinin üzerine tıkla ileri de eğer dosyaların önemli is kurtarmak istersen
değilse sil sistem çökmüş

KS

vonaleee

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
32
Teknosoftyazılım' Alıntı:
format ta onarma yapma devam et  bölümleme kısmına gelince c diskinin üzerine tıkla ileri de eğer dosyaların önemli is kurtarmak istersen
değilse sil sistem çökmüş

Ama o kısımda SSD yi görmüyor hiçbir sürücü bulunamadı diyor

E

expert

Guest
biosu resetle pili çıkar dik tut yuvaya 1 dk tut sonra 1 dk bekle kaldır pili sonra tak öyle dene

KS

vonaleee

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
32
biosu resetle pili çıkar dik tut yuvaya 1 dk tut sonra 1 dk bekle kaldır pili sonra tak öyle dene

Denedim hocam yine aynı bazen görünmüyor bazen görüyor...ama her halükarda sistem kurarken görünmüyor 
Diskpartta görünmüyor bozuldu heralde

E

expert

Guest
başka diskin var mı onları görüyor mu
başka sata kablo dene

KS

vonaleee

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
32
başka  diskin var mı onları görüyor mu
başka sata kablo dene

Sata sağlam başka hddyi taktım gördü...ayrıca SSD biosta 16 mb olarak görünüyor

E

expert

Guest
ssd yi başka pc dene olmazsa garantisi varsa servise yola

KS

vonaleee

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
32
ssd yi başka pc dene olmazsa garantisi varsa servise yola

babamın pc ye taktım ondada biosda görünüyor ama içi görünmüyor...yurt dışından aldım kargo falan uğraşmak istemiyorum

zaten çok ucuza almıştım 1 senedir kullanıyorum  biraz önce konuştum satan kişiyle %50 iade yapabiliriz dedi kabul ettim bende...

ben tamir ederim derseniz göndereyim size hocam ?

firtina_limani

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
yapabileceginiz bir yöntem var ssd yi bir baska pc ye harici olarak baglayip ssd komple bicimlendirmek
egerki donanim i görürse görmez ise kücük bir usb bellek e her hangi bir linux isosu yükleyip daha sonra o ssd bicimlendirmek
not bazen bazi vürüsler sayesinde disk formati deyisebiliyor buda genelde programi bilmeden kuranlar reklamlari engellemeden kuranlar vs
ayrica bu link deki program ssd görüp görmedigini analamak icin kullanabilirsin genel de free ile girip hdd usb ssd vs gösterir hepsini
http://www.gezginler.net/indir/hdd-low-level-format-tool.html

KS

vonaleee

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
32
firtina_limani' Alıntı:
yapabileceginiz bir yöntem var ssd yi bir baska pc ye harici olarak baglayip ssd komple bicimlendirmek
egerki donanim i görürse görmez ise kücük bir usb bellek e  her hangi bir linux isosu yükleyip daha sonra o ssd bicimlendirmek
not bazen  bazi vürüsler sayesinde disk formati deyisebiliyor buda genelde programi bilmeden kuranlar reklamlari engellemeden kuranlar vs
ayrica bu link deki program ssd görüp görmedigini analamak icin kullanabilirsin genel de free ile girip hdd usb ssd vs gösterir hepsini
http://www.gezginler.net/indir/hdd-low-level-format-tool.html

şu program ile bi deniyeyim ama virüs yüzünden olacağını sanmıyorum yinede deneyip yazarım sonucu

olmadı hocam...biosta görünüyor ssd ilk boot aktif kullandığım hdd olmasına rağmen açmıyor windowsu devamlı yükleme ekranında kalıyor...bootu ssd ye aldığım zaman sistem yok yeniden başlatmak için ctrl alt vs yazıyor...

yani ssd takılıyken sistem açmıyor

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri