Sistem Tavsiyesi (15.02.2022)

Maviş 4132

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
[font=Arial,Helvetica,sans-serif]Taner bey merhaba,

Mailime geri dönüş yaptığınız için çok teşekkür ederim. Açık konuşmak gerekirse dönüş yapacağınızı beklemiyordum, onur duydum çok teşekkür ediyorum. Mailinizde belirttiğiniz gibi forum sitenize üye oldum. Daha öncede belirttiğim gibi, sistem tavsiyesi konusunda yardımınızı rica ediyorum.

3D çizim programı kullandığımı belirtmiştim mevcut bilgisayarım programı tam kapasite kullanmama yetmiyor. Programın puliginlerini bile doğru dürüst çalıştırmıyor. Düşünün render bile alamıyorum. Sizden ricam beni üzmeyecek, render'ı 2-3 dakikada halledecek en az 10 yıl sorun çıkarmayacak bir sistem önerisi rica ediyorum.

Birde işlemci olarak İntel mi? AMD' mi tavsiye edersiniz? Sistem tercihlerim tamamı Msı, Asus, Gigabyte bileşenlerden oluşması ve ARGB aydınlatmalı olması tercihim ( üç marka ayrı ayrı sistem tavsiyesi) fakat siz bunların dışında bir sistem tavsiyesi yaparsanız çok memnun olurum. 
Yardımınız için şimdiden çok teşekkür ederim sevgi ve saygılarımla MURAT. :)

Ana kart önerisi
İşlemci önerisi
Sıvı soğutma önerisi(360 mm tercihim)
Ram önerisi 
Ekran kartı önerisi
Güç kaynağı önerisi
SSD önerisi
Kasa önerisi
Monitör önerisi (en az 27'')
Klavye ve mause önerisi[/font]

OceanLaB

Administrator
Admin
Tepki
5,417
Cvp: Sistem Tavsiyesi (15.02.2022)

Merhaba Murat hocam,

Aramıza hoş geldiniz. Umarım forumda kalıcı olur, diğer insanlarla da bildiklerinizi paylaşarak bizlere de bilgi konusunda katkılar sağlarsınız :)

Sistem tarafında önerilerinizi yapmadan önce, çıkabileceğiniz maksimum bütçeyi yazar mısınız? Sistem için xx TL, monitör için xx TL şeklinde olursa iyi olur. @"ugur.gozaydin" bu konuda destek olacaktır.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146

Taner beyden harici olarak sorularımı ve önerilerimi yapacağım.
  • Birincisi INTEL şuan için güncel teknolojide önde. DDR5 bellekler ve PCIe 5.0 ara yüzüne sahip tek platform şuan için. Daha uzun yıllar kullanacaksınız yani.
  • Anakart ileriye yatırım için INTEL 'de Z serisi olmalı.
  • Yapacağınız Render ne tür bir iş için bilmiyorum ama eğer video edit işleri yapacaksanız NVIDIA kart öneririm. Eğer 3D odaklı render alacaksanız AMD yada NVIDIA fark etmez.
  • RAM için minimum 32GB kapasite öneririm. Frekansı 3000MHz altında olmadığı sürece sizin için önemli olan kapasitedir.
  • SSD mutlaka yüksek okuma yazma ve IOPS değerlerinde sahip olmalı. Ne kadar bit depolama boyutu size yeterli olur başta. 
  • Soğutucu olarak 360/420mm bir ürün olmalı.
  • Kasa soğutucuya göre seçilmeli.
  • PSU ürünü benzer şekilde sistem bileşenlerine göre seçilmeli ve bütçeye bağlı minimum BRONZE sertifikalı olmalı.
  • Monitör olarak sadece iş odaklıysa 2K veya 4K bir monitör seçilmeli ve mutlaka IPS panel olmalı. Eğer renk odaklı bir iş yapılacaksa yani yaptığınız işin fiziksel bir çıktısı alınacaksa monitörün Delta E değeri 2 değerinin altında olmalı. Ne kadar az o kadar iyi.
  • İş için klavye ve mouse alınacaksa Logitech markasının MX serisi bu konuda oldukça başarılılar.    

Tüm bunların neticesinde en temel şey bütçe olacak tabi. Öncelikle tam bir bütçe gerekiyor her şey dahil ne kadara çıkabilirsiniz.

KS

Maviş 4132

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

Merhabalar
Hepsi dahil maksimum 50,000 TL. Sizden öneri istememin sebebi Ana kart, İşlemci ve ekran kartını başarabilirsem yurt dışındaki akrabalarıma getirtmeyi düşünüyorum. Siz fiyata takılmadan öneride bulunursanız çok memnun olurum. Çok teşekkür ederim. İyi çalışmalar.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146

Yazdıklarıma yanıt verdiğinizde sadece bileşen odaklı birkaç önerim olacak fiyattan bağımsız.

KS

Maviş 4132

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

Mimari çizim ve buna benzer çizim yapıyorum. Şu an bir binada her ne var ise çizebiliyorum. Kapı pencere kolundan tutunda balkon ferforjesine kiremitinden verandasına kadar çiziyorum ve programı kendi kendime öğrendim eğitim almadım kendimi yetiştirdim. Saygılar

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146

12900K + AMD RX 6900 XT kombini işinizi fazlasıyla görecektir. 6900 XT kartı NVIDIA gibi pahalı olmadan size maksimum render gücünü bu işlerde sunar. Bu 2 bileşeni yurtdışından getirtebilirseniz uygun fiyata gerisini buradan önerebilirim. Zira işlemci burada 9K civarında ve ekran kartı 20-26K arasında satılıyor. Sadece bu iki bileşen 35K gibi bir fiyata denk geliyor burada.

Eğer sadece iş yapılacaksa RTX A4000 kartı 6900 XT yerine tercih edilebilir. Bu RTX A4000 kartı direkt sizin gibi mimari işler yapan kullanıcılar için üretilmiş bir karttır ve çoğu mimari yazılımda sertifikası vardır. Ayrıca bütçe düşürülmek istenirse 12700K işlemcisine düşülebilir arada burada 3000 TL daha ucuz bu işlemci.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri