Pek verimli olmaz.Hocam b660m-k i7 desteklemez mi ? Yoksa verimli mi olmaz?
Pek verimli olmaz.Hocam b660m-k i7 desteklemez mi ? Yoksa verimli mi olmaz?
VRM soğutmaları yetersiz duruyor. İ7 13700KF 253W TDP ye sahipHocam b660m-k i7 desteklemez mi ? Yoksa verimli mi olmaz?
Bu arada sistemin default un da 750w psu var. İş görmez mi?
1. öncelik anakart 2. öncelik soğutma ya da soğutmayı işlemci ile birlikte alacaksın ve son olarak sıvı soğutma desteği iyi bir kasaPeki ileriye dönük özelleştirsek sistemi verimli olacak şekilde (4070, 4090 i7,i9 vs) ne gibi değişiklikler yapmak gerekecek öncelikli?
Peki bunları upgrade yapacağımız zaman yapsak daha mı pahalıya patlar?1. öncelik anakart 2. öncelik soğutma ya da soğutmayı işlemci ile birlikte alacaksın ve son olarak sıvı soğutma desteği iyi bir kasa
Psu sonradan almak taner hocaminda dediğine göre her zaman( - )hocam bu yüzden bencede önceden almak daha iyiHocam PSU için kartı değiştirirken alman sana daha uyguna gelir
4070 Tİ için de min 750W alman gerekir
Anakart daha pahalı olur kasa da en aşağı şuan için 3k soğutma da 4k diyebilirizPeki bunları upgrade yapacağımız zaman yapsak daha mı pahalıya patlar?
Evet teknik olarak yani söyle bunu 25k ya alırsın o zaman 26 ya alırsın belkiPeki bunları upgrade yapacağımız zaman yapsak daha mı pahalıya patlar?
Öyle de şuan sistem de yükseltme yapılacak 750W en aşağı 3k fiyat farkı koyuyor 650W de 4070 ti ve i7 bir sistem için düşük kalırPsu sonradan almak taner hocaminda dediğine göre her zaman( - )hocam bu yüzden bencede önceden almak daha iyi
Haklisin belki sistemi aldıktan sonra ayrı olarak alabilir corsair dan falanÖyle de şuan sistem de yükseltme yapılacak 750W en aşağı 3k fiyat farkı koyuyor 650W de 4070 ti ve i7 bir sistem için düşük kalır
3060Ti - 750w olan modelini kullanıyorum memnunumArkadaşlar merhaba,
Yeni bir sistem almayı planlıyorum. Alacağım sistem min 4-5 yıl götürsün istiyorum. Elektrik mühendisiyim. Bilgisayar, genelde işlerim için kullanılacak (Programlama vs) Ama oyun kısmında da üzmesin istiyorum. (Çoğunlukla oynadığım oyunlar: Fifa, FM, Cs, Valorant.) Sistemi 1080p de kullanacağım.
Aklımda aşağıdaki sistem var. (Bütçe 23K). (İntel+Nvidia düşünüyorum)
Düşünceleriniz nedir? Bu fiyata bu sistem alınır mı? Kampanya vs beklemek gerekir mi?![]()
ELRAENN-GG / INTEL i5-12400F / ASUS DUAL GeForce RTX 3070 V2 OC 8GB / 16GB RAM / 500GB M.2 SSD Gaming Bilgisayar
ELRAENN-GG oyuncu bilgisayarı ASUS RTX 3070 ekran kartı ile üst seviye oyun deneyimini en uygun fiyat ile sunmak için tasarlandı.www.gaming.gen.tr
mantıklıBunu;![]()
TECHNOPAT-TN5 / INTEL I3-12100F / ASUS DUAL GeForce RTX 3060 Ti OC 8GB / 16GB RAM / 500GB M.2 SSD Gaming Bilgisayar - Gaming.Gen.TR
BLADE-12400F oyuncu bilgisayarı üst seviye oyun deneyimi için tasarlandı. Tüm sistemlerimizde ücretsiz montaj ve test hizmetimiz bulunmaktadır.www.gaming.gen.tr
ASUS PRIME Z690-P WIFI D4 5333MHz(OC) DDR4 Soket 1700 M.2 HDMI DP ATX Anakart
Kingston 1TB NV2 NVMe PCIE 4.0 Okuma 3500MB-Yazma 2100MB M.2 SSD (SNV2S/1000G)
Psu 750W yapıp alsak mantıklı mı?
Aşırı ama aşırı mantıklı ama ben sizin yerinizde olsam 1tb hdd alırım oyunlar icin sebebi ise mesela god of war fln sadece 300gb yani 1tb yetmeyebilir m2nin icinde windows gibi platformda kurabilirsin veya rust gibi sürekli Server girerken map indiren oyunlariBunu;![]()
TECHNOPAT-TN5 / INTEL I3-12100F / ASUS DUAL GeForce RTX 3060 Ti OC 8GB / 16GB RAM / 500GB M.2 SSD Gaming Bilgisayar - Gaming.Gen.TR
BLADE-12400F oyuncu bilgisayarı üst seviye oyun deneyimi için tasarlandı. Tüm sistemlerimizde ücretsiz montaj ve test hizmetimiz bulunmaktadır.www.gaming.gen.tr
ASUS PRIME Z690-P WIFI D4 5333MHz(OC) DDR4 Soket 1700 M.2 HDMI DP ATX Anakart
Kingston 1TB NV2 NVMe PCIE 4.0 Okuma 3500MB-Yazma 2100MB M.2 SSD (SNV2S/1000G)
Psu 750W yapıp alsak mantıklı mı?
Hocam onu en azından sonra da alabilirim diye düşünüyorum. En azından ana iskeleti sağlam yapabilirsem çok iyi olacak. Ama kafam hala "b660m-k ya nasıl i7-i9 olmuyor. Uyumlu işlemcilerde i9 a kadar gösteriyor" işin bu kısmında.Aşırı ama aşırı mantıklı ama ben sizin yerinizde olsam 1tb hdd alırım oyunlar icin sebebi ise mesela god of war fln sadece 300gb yani 1tb yetmeyebilir m2nin icinde windows gibi platformda kurabilirsin veya rust gibi sürekli Server girerken map indiren oyunlari
Uyumluluk bakımından bakarsak h610 da i7 ve i9 la uyumlu ama anakartın VRM soğutmaları iyi olmazsa yanarHocam onu en azından sonra da alabilirim diye düşünüyorum. En azından ana iskeleti sağlam yapabilirsem çok iyi olacak. Ama kafam hala "b660m-k ya nasıl i7-i9 olmuyor. Uyumlu işlemcilerde i9 a kadar gösteriyor" işin bu kısmında.
Belki 2. bir m2 ssd takılabilir daha sonrasında.
Hocam kusuruma bakmayın bu konularda pek bilgim yok. O yüzden bilmediğimden sordum.Uyumluluk bakımından bakarsak h610 da i7 ve i9 la uyumlu ama anakartın VRM soğutmaları iyi olmazsa yanar
Zaten Z690 12 ve 13. nesil destekliyor. 14. nesil için yeni soket çıkacak bu da anakart değişimi demek.Hocam kusuruma bakmayın bu konularda pek bilgim yok. O yüzden bilmediğimden sordum.
Sizce hangi anakart yeterli olur? Z690 'ın birçok çeşidi var?
Bir de anakartlarda 12. nesil işlemciler yazıyor. Daha sonraki nesiller çıktığında da uyumluluk açısından bir problem olur mu?
Yukarıdaki özelleştirmeyi ASUS PRIME Z690M-PLUS D4 5333MHz(OC) DDR4 Soket 1700 M.2 ile yapsak da olur o zaman?Zaten Z690 12 ve 13. nesil destekliyor. 14. nesil için yeni soket çıkacak bu da anakart değişimi demek.
Hazır sistemde ki bütün z690 lar i7 ve i9 için yeterli
OlurYukarıdaki özelleştirmeyi ASUS PRIME Z690M-PLUS D4 5333MHz(OC) DDR4 Soket 1700 M.2 ile yapsak da olur o zaman?