Sistem Topladım ama, Eski Tat Yok

IV.PALADADDY

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
767
ilk kez 2019 eylül ayında i3 4160 işlemcili, gt 730'lu bilgisayar almıştım 1000 tl'ye. o zamanlar pubg lite vardı. arkadaşlarla haftasonları deli gibi oynardık. daha sonra pubg lite kapandı. yıllar geçti donanımları araştırdım, çok şey öğrendim.

Zaman geçtikçe heves edip daha iyi bir pc hayali kurmaya başladım. aileme yük olmamak için elime para geçtikçe biriktirip tek tek parçaları aldım. hep indirim kovaladım . şuan donanım olarak giriş seviye bir sistemim var.

Oynadığım oyunlarda ultra olsun medium olsun beni tatmin ediyor fakat oyunlardan eski tadı alamıyorum.  valorant, cs go, pubg, battlefield 1 dikkat ettim de aylardır sadece fps oyunları oynamışım. zaten arkadaşlarda eskisi gibi gelmiyor oynamaya. kendimi mahalledeki çocukları top oynamaya çağırıp, kimse inmeyince duvara karşı pas yapan çocuklar gibi hissediyorum. bazen oyunlardan elimi eteğimi çekesim geliyor.

AgahBey

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
94
Cvp: eski tat yok

Aslında o sıkılma durumu çok basit bir şekilde geçebilir. EA Games Underground 2 gibi sağlam bir remaster yapsa tadından yenmez. Ama öte yandan bakıyoruz Rockstar Games Remaster :) 2000’ li yıllarda gelecekten beklentimiz RGB fanlar değil o vakitte oynadığımız güzel hikayeli ve ikonik oyunların devamıydı… Ama gelin görün ki optimizasyon sorunlu oyunlar, çok pahalı gelen A++ oyunlar ve düşük net hızları yüksek fiyatlar o hazzı tam anlamı ile bitirdi.

s4lly

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
225
Cvp: Sistem Topladım ama, Eski Tat Yok

Hocam sizi hikayeli oyunlara davet ediyorum.

Arkadaşlarla oynamadıktan sonra rekabete dayalı oyunlarda pek de zevk alacağınızı sanmıyorum. Şahsen ben CS:GO'ya giriyorum, yarım saat oynamadan çıkıyorum. Fakat Red Dead Redemption 2'ye girdiğimde en az 2 saat oynuyorum. aslında bilgisayar oyunlarından zevk almanın en etkili yolu arkadaşlardan geçiyor. Çünkü arkadaşlarla oynadığımda hiç kalkmadan 3-4 saat oynamak bile yetersiz geliyor. Oyun isterse gerçekçilikte zirve yapsın, isterse "yok böyle bir oyun" dedirtsin. İnanın arkadaşlarla oynadığınız en saçma oyundan bile daha zevkli olamıyor.

Hikayeli oyunlar da günümüzün arkadaş sorunlarını kapatmaya çalışıyor bir nevi. Oyunlarda gördüğümüz karakterleri benimsiyoruz vs.

Eski tadı alabilmeniz dileğiyle,

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

Denemediyseniz Hellblade ve A Plague Tale oyunlarını da öneririm. Güzel hikaye akışı olan saran oyunlardır. Yakında bu önerdiğim 2 oyununda devam oyunları gelecek. Önden bitirmiş olursunuz oynamadıysanız.

Amael

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1

Malesef hocam yaştan mı yoksa oyunlar mı kalitesizleşiyor bilinmez ama eski tadı vermiyor. Belki bir arkadaş grubu ile oyunlar daha zevkli olabiliyor.

farukfaruk0

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

aynı sorunları bende yaşıyorum sistemi şimdi toplamaya başladım artık oyunlari kaldirmiyordu PC ve şuan için yapabileceğim en iyi pcyi yapmaya çalışıyorum 2 parça kaldı ama mmorpg oyunları oynardım hep ve artık okadar sıkıldım ki hep aynı şeyleri tekrar tekrar başa sariyormusum gibi bir hedefe ulaşıp o ulaştığım yerin aslında düşündüğüm gibi olmamasimi desem düşündüğüm için çok daha fazlasına gerek olmasımi desem hayat içerisindeki sorunlar koşuşturmalarin etkisimi yoksa yaşın ilerlemesimi bilmiyorum ama bu sıkkınlıgı atlatmanın pcyi yenilemek yeni oyunlara yönelmek ortam değiştirmek gibi düşündüm ama aranızda bunu deneyip olmadığını söyleyenleri görünce başka ne çaresi olabilir ?

KS

IV.PALADADDY

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
767
RE: Cvp: Sistem Topladım ama, Eski Tat Yok

farukfaruk0' Alıntı:
aynı sorunları bende yaşıyorum sistemi şimdi toplamaya başladım artık oyunlari kaldirmiyordu PC ve şuan için yapabileceğim en iyi pcyi yapmaya çalışıyorum 2 parça kaldı ama mmorpg oyunları oynardım hep ve artık okadar sıkıldım ki hep aynı şeyleri tekrar tekrar başa sariyormusum gibi bir hedefe ulaşıp o ulaştığım yerin aslında düşündüğüm gibi olmamasimi desem düşündüğüm için çok daha fazlasına gerek olmasımi desem hayat içerisindeki sorunlar koşuşturmalarin etkisimi yoksa yaşın ilerlemesimi bilmiyorum ama bu sıkkınlıgı atlatmanın pcyi yenilemek yeni oyunlara yönelmek ortam değiştirmek gibi düşündüm ama aranızda bunu deneyip olmadığını söyleyenleri görünce başka ne çaresi olabilir ?

ben biraz ara verip yazın hikayeli oyunlara geçmeyi planlıyorum. son yıllarda en çok csgo oynuyordum. steam hesabımdan kaldırdım oyunu. fps oyunları keyif vermekten çok ınsanı strese sokuyor sinirlerim geriliyor.  bilgisayarımı da satacağım sanırım

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri