Sistem toplama hakkında

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
750W ideal olacaktır PSU 'yu fazla yüke sokmaya gerek yok şahsi fikrim her zaman sistemin isteyeceği gücün 100W fazlasını almanız olur ki bu sayede PSU fazla yüke girmez.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Duruma göre Seasonic ürünü stoklara gelmez ise seçeneğiniz şuan ki fiyatlarda Corsair RM750 GOLD veya CoolerMaster 750W MWE V2 GOLD ürünleri gibi duruyor. 

Eğer anakartın işlemci beslemesi 8+4 pin olmasaydı o zaman size Thermaltake Toughpower GF1 750W GOLD ürünü önerecektim ama anakartınız ile uyumsuz bu ürün. Bu ürünün 850W olan modeli uygun ama oda stoklarda yok.

KS

Croless

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bilgiler için teşekkür ederim Uğur Bey, Peki Corsair ya da CM Ürünlerinde coil whine sorunu çıkma olasılığı daha mı yüksektir? Bazı kullanıcılar bu durumdan şikayetçi olmuş yada ufak cızırtı seslerinden

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Cooler Master serisinde ilk MWE ürünlerinde bu tarz sorunlar olmuştu ama V2 ürünlerinde bu sorunlar yok. Corsair yeni RM serisi ürünlerin genel olarak bazı sorunları var doğrudur ama Coil Whine sorunu olduğunu yabancı kaynaklarda hiç okumadım. Ben Türkçe inceleme ve yorumlara bakmam. Corsair yeni RM serisinin fan ve genel ürün alt yapısı orta sınıfta bir kalitede tutulmuş. Önceki RM serisi gibi tepe seviye değil o ürünün genel yapısı o yüzden Coil Whine sorunu yaşayan varsa da şaşırımam. 

Ben genel olarak Corsair markasının bu yeni RM serisini pek önermiyorum sorun çıkartma potansiyeli olduğu için ama önerdiğim de oluyor bütçesi fazla çıkışmayanlara ki sorun yaşayan kimse olmadı şuana kadar önerdiklerimden.

KS

Croless

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İyi günler Uğur Bey, dün akşamki indirimlerden 3800x işlemci ve Corsair RM750 psuyu da aldım, seasonic bekledim ama malesef gelmedi 650w a da düşmek istemedim tavsiyeleriniz üzerine, ssd olarak a2000 500gb ve 1 tb hdd düşünüyorum ama hdd olarak baracuda mı yoksa ironwolf serisi mi önerisiniz? Cpu için başlangıçta stok soğutucu ile devam edip daha sonra pf240 yada 360 serisini alsam bir problem olmaz sanırım diye düşünüyorum. Aklıma takılan diğer bir soru ise gpu temin edilmeden parçaların kontrolünü tam manasıyla sağlayamam değil mi? Psu geldiğinde montaj yapıp sadece parçaların çalışıp çalışmadığını uyarı seslerinden ya da anakart üzerindeki hata sinyallerinden mi anlayabilirim? Bu noktada da önerilerinize açığım.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Ekran kartı takılmadan bileşenlere güç verirseniz görüntü alamazsanız sistem bileşenlere güç verir ama test edemezsiniz maalesef.

SSD konusunda Kingston 1TB A2000 NVMe M.2 SSD (2200MB Okuma / 2000MB Yazma) - 1.093 TL veya SANDISK 1TB Ultra NVMe M.2 SSD (2400MB Okuma / 1950MB Yazma) - 1.099 TL bu diski alabilirsiniz. 2 üründe benzer Okuma/Yazma Hızı + IOPS değerleri ve aynı TBW değerlerine sahipler.

HDD konusunda IronWolf PRO çok daha iyidir ama fiyatıda pahalıdır. Bence F/P dengesinde WD Blue 7200RPM yada Seagate BarraCuda 7200RPM alıp geçin.

KS

Croless

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ekran kartı hariç diğer bütün parçaları temin ettim ancak 3070 serilerinin minimum 7k bandından satışa çıkması hayal kırıklığına uğrattı beni, maksimum 6500 civarı bi fiyat bekliyordum. Ekran kartı noktasında öneriniz nedir fiyatlarının indirim haricinde dolar böyle devam ettiği sürece düşeceği kanaatinde değilim. 4-4.5 bandında Sapphire rx5700xt Nitro+ alsam çok problem yaşar mıyım? Soğutma konusunda 5700xt arasında en stabil olarak bu kart öne çıkıyor gibi.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Eğer GameGaraj sayfasında olan kartı gördüyseniz brincisi 3 fanlı ve PALIT markası ki premium bir markadır en eski en kaliteli üreticilerden birisidir. 3070 kartlarının geneli 2 fanlı olacak aşağı fiyatlar pek çok markadan ürün çıkacaktır. Ayrıca fiyat olarak eski kartların biraz üzerinde devam eder bir süre ki o eski kartlar satılsınlar.

KS

Croless

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Evet o sitedeki kartı gördüm ama ben rog strix serisine maksimum 6500 7000 tl vereyim diyordum şuan inceliyorum da o da zor gibi kasanın büyük olmasından dolayı 2 fanlı modellerden ziyade 3 fanlı modeller daha estetik durur diye düşünüyorum hemde sogutma performansı daha iyi olur. Umarım dolar biraz gevşer ya da sabit kalır bir kaç hafta stokların oturmasını indirim günlerini diğer firmaların ürün çeşitliliğini artırmasını bekleyeyim. Belki aradığım fiyat aralığında bir kart bulabilirim. 3070 Alamaz isem maksimum 6000-6500 bandında öneriniz ne olur Uğur Bey?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
O zaman gelsin önerimi yaparım. Çünkü bu fiyatlar çok saçma 400 Dolar ile 600 Dolar arasında kartlar yurtdışında ki ortalama 550 dolar desek şuan ki dolar kurunda KDV ve satıcı kar payları vs. dahil 5500-6000 TL arasında olması gerekirken saçma bir şekilde 2 fanlı modeller bile 7K civarında ben öyle fiyatlandırmaya karar veren politikanın derdim ama neyse. :D

KS

Croless

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Tamam Uğur Bey o zaman kart çeşitliliği arttığında tekrar konuşuruz teşekkürler iyi akşamlar.

KS

Croless

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İyi akşamlar Uğur bey, bu akşamki indirimlerden hiç aklımda olmasa da gigabyte 2080s windforce oc modelini sipariş ettim. Malum 3070 fiyatları maşallah 3080 ile yarışır hale gelmeye başladı o kadar fazla para vermek istemedim açıkcası. Umarım makul mantıklı bir tercihte bulunmuşumdur. Bu zamana kadar yardımlarınız ve tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim.

KS

Croless

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Sistem ile ilgili başka sorum yok teşekkür ederim ilgilendiğiniz için.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri