Sistem toplamak istiyorum.

CanTheRipper

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Arkadaşlar herkese merhabalar iyi forumlar öncelikle. Durumum şöyle elimde bir tane çok eski laptopum var ama artık iş görmüyor (ne zaman gördü ki zaten) seneye düğünüm var malum herşey pahalı olduğu için istediğim hiç birşeyi alamıyorum sürekli kenara düğün ve masraflar için para atıp duruyorum, elime az birşey para kalıyor. Ben de en azından hemen olması yerine yavaş yavaş bir sistem toplamak istiyorum, elimde kalan para durumuna göre parçaları yavaş yavaş ve alabilirsem ayda 1 veya 2 sistem parçası olarak almak istiyorum ve uzun ömürlü bir sistem toplamak istiyorum. Sizce önce almaya hangi parçadan başlayayım ve hangi modelleri almalıyım? (Bilgisayarı oyun ağırlıklı kullanıyorum bu arada bilginiz olsun.) Şimdiden cevaplar için teşekkür ederim.

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Almayı düşündüğünüz sisteme bağlı. Nvidia-AMD-İntel markalarından tercihiniz var mı ? Tahminen alacağınız sisteme ne kadar para yatıracaksınız ? 20-30K Civarı sisteme vermek istiyorsanız yüksek parçalar seçilir ve bence ilk önce işlemci alınır. Uzun ömürlü istediğinize göre yüksek bir fiyatlı sistem olacak herhalde.

Deniz Koloğlu

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
145
önce anakart ,işlemci ve ekran kartı üçlüsüne ne kadar para verebileceğinizi ölçmeniz gerekli amd mi intel mi nvidia mı amd mi vs bunun kararını verdikten sonra diğer parçaları bütçenize göre ayarlamalısınız uzun vadeli bir şey almak istiyorsanız 20-25 arası bütçe ayırmalısınız

APRİLİKUKA

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
889
Arkadaşlar herkese merhabalar iyi forumlar öncelikle. Durumum şöyle elimde bir tane çok eski laptopum var ama artık iş görmüyor (ne zaman gördü ki zaten) seneye düğünüm var malum herşey pahalı olduğu için istediğim hiç birşeyi alamıyorum sürekli kenara düğün ve masraflar için para atıp duruyorum, elime az birşey para kalıyor. Ben de en azından hemen olması yerine yavaş yavaş bir sistem toplamak istiyorum, elimde kalan para durumuna göre parçaları yavaş yavaş ve alabilirsem ayda 1 veya 2 sistem parçası olarak almak istiyorum ve uzun ömürlü bir sistem toplamak istiyorum. Sizce önce almaya hangi parçadan başlayayım ve hangi modelleri almalıyım? (Bilgisayarı oyun ağırlıklı kullanıyorum bu arada bilginiz olsun.) Şimdiden cevaplar için teşekkür ederim.
Denilenler gibi aylık olarak ve toplam olarak ne kadar bütçe ayırabilirsiniz bunu söylemelisiniz ilk önce ?
Bence önce ucuz olan parçlardan çok alın onların fiyatı tek tek artmasın bunun tam zıttı da gerçekleşebilir.

KS

CanTheRipper

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Denilenler gibi aylık olarak ve toplam olarak ne kadar bütçe ayırabilirsiniz bunu söylemelisiniz ilk önce ?
Bence önce ucuz olan parçlardan çok alın onların fiyatı tek tek artmasın bunun tam zıttı da gerçekleşebilir.
Hocam selamlar. Elime kalan para konusunda net birşey diyemiyorum çünkü değişiyor sürekli, fakat ortalama 1500 lira gibi bir rakam oluyor genellikle elimde ama 1500ün altına düşmüyor öyle söyleyebilirim

APRİLİKUKA

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
889
Hocam selamlar. Elime kalan para konusunda net birşey diyemiyorum çünkü değişiyor sürekli, fakat ortalama 1500 lira gibi bir rakam oluyor genellikle elimde ama 1500ün altına düşmüyor öyle söyleyebilirim
1500 TLye mediamarktan b550 S2h alabilirsiniz o 999 TL imiş çok iyi fiyat kalan 500ü bir sonraki aya biriktirip diğer ay ram + 500 GB alabilirsiniz ya da kredi kartı varsa taksitle PC toplayabilirsiniz.

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Eğer her ay alacaksanız bu paraya Ram alınabilir , kasa alınabilir , güç kaynağı alınabilir. 2-3 Ay beklerseniz işlemci alırsınız ekran kartı en pahalı parça belki sona bırakılabilir.

APRİLİKUKA

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
889
Ama ankartı alın dediğim gibi kalan parayla birdahakş ay SSD + ram alın.
3. Ayda ise işlemci ekran kartı kasa psu gibi parçaları 6/12 ay taksitle alın.

KS

CanTheRipper

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Eğer her ay alacaksanız bu paraya Ram alınabilir , kasa alınabilir , güç kaynağı alınabilir. 2-3 Ay beklerseniz işlemci alırsınız ekran kartı en pahalı parça belki sona bırakılabilir.
Hocam bilgisayar parçaları hakkında çok fazla bilgim yok bu zamana kadar bir tane laptopum oldu zaten o da yıllardan beri aynı kullandığım laptop. Hangi parçanın ne kadar iyi olduğunu hangisinin uyumlu olduğunu vs gibi sorulara cevap veremiyorum çünkü ekran kartı ram vs gibi parçaların sadece işlevleri hakkında bilgim var hangi marka iyi hangisi alınmalı hangisi uygun fiyatlı gibi sorular hakkında bilgim yok ne yazık ki, param olsa zaten direk hazır sistem alırım ama şu anda alamayacağım için en azından parçalarını yavaş yavaş toplamak istiyorum ki ilerde fiyatları artabilir

KS

CanTheRipper

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Ama ankartı alın dediğim gibi kalan parayla birdahakş ay SSD + ram alın.
3. Ayda ise işlemci ekran kartı kasa psu gibi parçaları 6/12 ay taksitle alın.
Hocam vaktiniz olursa eğer (şimdi olacak diye bir kaide yok) bilgisayar toplama işine yeni başlayan ve oyun ağırlıklı kullanan birisine önerebileceğiniz parçalar nelerdir söyler misiniz rica etsem?

shwif

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
145
Sürekli indirimleri takip edin. Sistem olarak rx6600 + i3 11400f gibi bir şey yapılabilir

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Hocam vaktiniz olursa eğer (şimdi olacak diye bir kaide yok) bilgisayar toplama işine yeni başlayan ve oyun ağırlıklı kullanan birisine önerebileceğiniz parçalar nelerdir söyler misiniz rica etsem?
Burada şöyle bir şey var. Öneri yapabiliriz ancak ne kadar süre bu PC için para ayırmaya devam edeceksiniz. Ona göre genel bir bütçe hesaplanıp o bütçeye göre öneriler yapılır. Uzun süreli istediğinizden 2K için bir sistem de kurulabilir ama teker teker toplama fiyatı 20K civarlarında olabilir , geçebilir de. 1080P İçin maksimum kart 3060Ti alınır benim tahminimce 5 sene 1080p de sıkıntı yaşatmaz mesela.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri