Sistem Toplandıktan Sonra İlk Yapılması Gerekenler?

XXL

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
357
Selam Dostlar,

Sistemi topladık diyelim her şeyi taktık Starta basıcaz ve windows yüklü değil. Şimdi windows yüklü değilken bios mu güncellemek lazım ilk?

Bana bunları yazar mısınıız.

Kendim araştırdığım kadarıyla

1- Bios güncelleme (hiç yapmadım nasıl yapılacağını araştırcam)
2- Win10 yükleme
3-Driver yükleme
4-Pcyi test etme

sıra doğru mu yada eklenmesi gereken var mı

Moderatörün son düzenlenenleri:

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Windows olmadan Bios güncelleniyor mu bilmiyorum. Benim bildiğim anakartta Flash Bios mu ne o varsa eğer USB ile güncelleyebilirsiniz onun dışında windows olmadan bence olmaz.

Rebelle

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
50
Windows olmadan Bios güncelleniyor mu bilmiyorum. Benim bildiğim anakartta Flash Bios mu ne o varsa eğer USB ile güncelleyebilirsiniz onun dışında windows olmadan bence olmaz.
Başka bir pcden flasha bios sürümünü atıp biosdan güncelleniyor bende sistem aldim ama usb ye ilk windows attm bakalım ne yapcam bilmiyorum.

Rebelle

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
50
Selam Dostlar,

Sistemi topladık diyelim her şeyi taktık Starta basıcaz ve windows yüklü değil. Şimdi windows yüklü değilken bios mu güncellemek lazım ilk?

Bana bunları yazar mısınıız.

Kendim araştırdığım kadarıyla

1- Bios güncelleme (hiç yapmadım nasıl yapılacağını araştırcam)
2- Win10 yükleme
3-Driver yükleme
4-Pcyi test etme

sıra doğru mu yada eklenmesi gereken var mı
İlk bios güncellemek daha sağlıklı bence ama bende fikir sahibi değilim pek çünkü flash in boş olmasi gerek ben Windows isosunu attm flasha belki siler bios atarım git evde eski pc varsa veya internet kafeye anakart sitesinden bios sürümünü yükle gel evde yt den izle bios nasıl yüklenir halet sonra rufus ile windows isosunu yaz flasha Windows unu kur parçaların driver larini güzelce kur sonra msi afterburner ile sıcaklık değerlerine bak işlemci gpu nun bitti

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri