Sistem toplayacağım

EdwardMordrake

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
10
merhabalar, hayatımda ilk defa sistem toplayacağım, bu zamana kadar hep orta-altı laptoplarla takıldım, artık yetti canıma bir masaüstü bilgisayarım olsun da bir süre kafam rahat etsin diye düşünüyorum. Amacım %5 günlük işler ve %95 oyun oynamak. Birkaç hatfadır okuyorum bakıyorum ama işin içinden çıkamadım. Almışken de böyle 2k olsun ki ileriye dönük daha rahat edeyim mantığındayım.

Bütçem monitör dahil 30-32k diyebilirim.
Lütfen bana bir yardımcı olun, bana kalırsa 1 sene böyle kararsız beklerim ben :D

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
2k monitör var sayarsak 26-27k kasa için ayrılabilir. 13600k + 3070ti toplamıştım ama 27.900₺. 12600k ile toplanabilir bence. Diğer kullanıcılar öneri yapsın 1-2 saate önerimi yaparım.

ValarMorghulish

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
169
Hazır sistem mi istiyorsunuz yoksa ben parça parçada toplarım kafasındamısınız ?

Androturk36

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
25
merhabalar, hayatımda ilk defa sistem toplayacağım, bu zamana kadar hep orta-altı laptoplarla takıldım, artık yetti canıma bir masaüstü bilgisayarım olsun da bir süre kafam rahat etsin diye düşünüyorum. Amacım %5 günlük işler ve %95 oyun oynamak. Birkaç hatfadır okuyorum bakıyorum ama işin içinden çıkamadım. Almışken de böyle 2k olsun ki ileriye dönük daha rahat edeyim mantığındayım.

Lütfen bana bir yardımcı olun, bana kalırsa 1 sene böyle kararsız beklerim ben :D
Lan senin gibiydim valla. Baktım olmadı gidip 2.el sistem aldım. Kafam rahat

Yoksa beklersek fiyatlar uçar

KS

EdwardMordrake

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
10
KS

EdwardMordrake

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
10
2k monitör var sayarsak 26-27k kasa için ayrılabilir. 13600k + 3070ti toplamıştım ama 27.900₺. 12600k ile toplanabilir bence. Diğer kullanıcılar öneri yapsın 1-2 saate önerimi yaparım.
12600k ile 13600k arasında çok bir fark olur mu? ya da ne derece bir fark olur performans olarak öyle diyeyim.

crocx

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
37
Monitör dahil demissiniz ama bakın derim.

Androturk36

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
25
Kanka sana yardımcı olurum. Bütçem tam olarak ve de istediğin özellikleri ne

KS

EdwardMordrake

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
10
Monitör dahil demissiniz ama bakın derim.
aynı sistemi ayrı ayrı toplasam daha fazla mı olur. kredi kartıyla alacağım o yüzden taksitlendirme konusunda ekstra masraf olsun istemiyorum.

Kanka sana yardımcı olurum. Bütçem tam olarak ve de istediğin özellikleri ne
dediğim gibi 30-32k arasında. belki biraz daha çıkabilirim ama çok değil. 2k çözünürlükte oyun oynamak istiyorum. ileriye dönük olarak da upgrade falan yaparsam beni yormayacak bir şey olsun. ekstradan anakart vs falan almayayım yani sonradan.

2k da 3070ti ı 5600x filan rahat besler. İlla Intel olsun demiyorsaniz AMD sistemlerede bakın derim.
https://www.gaming.gen.tr/urun/9999...8gb-16gb-ram-500gb-m-2-ssd-gaming-bilgisayar/ gibi
o da ayrı bir durum hocam. amd mi intel mi nvidia mı hangisine yönelsem bilemiyorum.

venceremos01

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
26
5bin serisi tek çekirdek performansı için gayet iyi çoklu çekirdekte zaten iyiydi AMD 5600x ve sonrası 2kda 3080la kullanılabilir. Şahsen ben gayet memnunum imzadaki sistemden tavsiyede ederim. Daha önce 3500x. Ve 5600xt tabanlı bı sistem vardı 1080p de onunla da hiç sıkıntı yaşamadım

ipekşakar

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
27
aynı sistemi ayrı ayrı toplasam daha fazla mı olur. kredi kartıyla alacağım o yüzden taksitlendirme konusunda ekstra masraf olsun istemiyorum.

dediğim gibi 30-32k arasında. belki biraz daha çıkabilirim ama çok değil. 2k çözünürlükte oyun oynamak istiyorum. ileriye dönük olarak da upgrade falan yaparsam beni yormayacak bir şey olsun. ekstradan anakart vs falan almayayım yani sonradan.

o da ayrı bir durum hocam. amd mi intel mi nvidia mı hangisine yönelsem bilemiyorum.
Çoğunlukla oyun oynayacaksan 5800x3d almanı öneririm. Ama ileride işlemci değiştireceğim anakartı değiştirmekle uğraşmak istemem dersen 12.nesil bir işlemci alman lazım. 13.nesile geçersen anakart değişikliği yapmak zorunda kalmazsın.
Ekran kartı olarak nvidiadan şaşma.

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
KS

EdwardMordrake

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
10
5bin serisi tek çekirdek performansı için gayet iyi çoklu çekirdekte zaten iyiydi AMD 5600x ve sonrası 2kda 3080la kullanılabilir. Şahsen ben gayet memnunum imzadaki sistemden tavsiyede ederim. Daha önce 3500x. Ve 5600xt tabanlı bı sistem vardı 1080p de onunla da hiç sıkıntı yaşamadım
ileriye dönük amd mi intel mi daha iyi olur?

KS

EdwardMordrake

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
10
Çoğunlukla oyun oynayacaksan 5800x3d almanı öneririm. Ama ileride işlemci değiştireceğim anakartı değiştirmekle uğraşmak istemem dersen 12.nesil bir işlemci alman lazım. 13.nesile geçersen anakart değişikliği yapmak zorunda kalmazsın.
Ekran kartı olarak nvidiadan şaşma.
ileride bir daha anakart falan uğraşmak istemem. dediğiniz gibiyse intelden devam o zaman. ekran kartı konusunda amd ile fiyat olarak eşdeğer olan nvidia kartların saf güç olarak geride kaldığını söylüyorlar.

İşlemci olarak AMD üzmez ama ekran kartı olarak Nvidia öneririm
2k için 3070 yeterli olur mu?

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri