Öneri Sistem Yorumu Ve Monitör Önerisi ?

kgan_1

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Sistem şu şekilde;
İşlemci: AMD Ryzen 7 9800X3D
Anakart: MSI MPG X870E EDGE TI WIFI
Ekran Kartı: Colorful iGame GeForce RTX 5080 Ultra W OC 16GB
Kasa: Lian Li O11 Vision Compact White
Sıvı Soğutma: Lian Li HydroShift II LCD-S 360CL White
RAM: G.SKILL Trident Z5 Neo RGB 32GB (2×16GB) DDR5-6000 CL36
SSD: Lexar NM790 2TB
Güç Kaynağı: Gigabyte GP-AE850PM PG5 ICE 850W 80+ Platinum
Fanlar: 8x Lian Li Tl wireless

Yaklaşık 3 4 aydır indirim kovalaya kovalaya sonunda sistemi bitirmeyi başardım. Sistemde benim tek sıkıntı gördüğüm yer ramler fakat onu da indirime girince acele bir karar vererk aldım. İleride en azından bu ram fiyatları biraz inene kadar kullanmayı ardından satıp daha iyi ramlere geçmeyi düşünüyorum.Genel sistem hakkında yorumlarınızı bekliyorum. Ayrıca bu sistem için bir monitöre ihtiyacım var bütçem yaklaşık 15k. 2k ve 4k seçeneklerini değerlendiriyorum. Genel olarak görüntü kalitesine önem veriyorum. Hem hikayeli hem rekabetçi oyunlar oynuyorum. Önerilerinize açığım.

rko21

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Benzer bir sistemde benzer kullanım senaryosunda dual mode seçeneklere göz gezdiriyorum, sanırım en popüler ürünler 4k-160hz ve fhd-320hz ile aoc u27g4r veya gigabyte m27up belli ki işin şeklindesin dolayısıyla gigabyte tercih edip ilerde de 2. ekran olarak m27q2 qd tarafına bakabilirsin çünkü kasaları aynı ancak sanırım daha çok beyaz modeli bulunabiliyor. Ayrıca muhtemelen aoc tarafında da aynı kasada farklı ürünler vardır.

KS

kgan_1

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Benzer bir sistemde benzer kullanım senaryosunda dual mode seçeneklere göz gezdiriyorum, sanırım en popüler ürünler 4k-160hz ve fhd-320hz ile aoc u27g4r veya gigabyte m27up belli ki işin şeklindesin dolayısıyla gigabyte tercih edip ilerde de 2. ekran olarak m27q2 qd tarafına bakabilirsin çünkü kasaları aynı ancak sanırım daha çok beyaz modeli bulunabiliyor. Ayrıca muhtemelen aoc tarafında da aynı kasada farklı ürünler vardır.
Aslında oled almayı planlamıştım fakat 5080 ekran kartına çıkınca monitör bütçesini azaltmak durumunda kaldım. Şuanki planım 1-1.5 yıl kullanıp ardından oled alıp şuankini 2.ekran yapmak. Aoc fiyat anlamında benim için daha uygun ama ikisi arasında kalite görsel vs. farklar büyükse gigabyte tercih edebilirim

X99

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
632
O sisteme CL36 Ram kullanılmaz. 2 Tane Patriot Venom 6000Mhz CL30 alıp geçin, 23 Bin TL falan tutar. İçindeki çipleri de G Skill Micron çiplerden iydir, SK Hynix kullanıyor.

galip

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
92
hayırlı olsun sağlam yatırım en zayıf ram olmuş

KS

kgan_1

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
O sisteme CL36 Ram kullanılmaz. 2 Tane Patriot Venom 6000Mhz CL30 alıp geçin, 23 Bin TL falan tutar. İçindeki çipleri de G Skill Micron çiplerden iydir, SK Hynix kullanıyor.
Haklısınız ama belirttiğim gibi ramleri ilerde satıp değiştirmeyi planlıyorum çünkü 15 günlük iade süresi geçti onunla uğraşmak istemiyorum.

hayırlı olsun sağlam yatırım en zayıf ram olmuş
Monitör önerin var mı ?

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri