Sisteme uygun parçalar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Croless

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İyi akşamlar aynı model monitörü bende aldım size birşey soracaktım, üzerinde dahili hoparlör var mı acaba test etme şansınız oldu mu ben denedim ses çıkışı alamadım. 3.5mm jak girişinden kulaklık bağlayınca ses alabildim sadece. Acaba dahili hoparlörü yok mu?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Swedsqa' Alıntı:
Yok hocam o kablo çıkmadı, adaptör, powe rkablosu, hdmi kablosu ve dp kablosu çıktı o kadar. O ne kablosu diye geçer alayım bari onu.

Sistemi kurma işini yarın ya da perşembe günü bir arkadaşımla yapacağım.

Sistemi kurarken dikkat etmem gereken ufak detaylar vs hakkında tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Windows kurulumu, BIOS Update vs konularında da vereceğiniz tüyoları dikkate alabilirim.
(Önce Windows'u mu kurmalıyım, BIOS Update mi yapmalıyım?)
(BIOS Update'i hangi yöntemle nasıl yapmalıyım?)
Click BIOS 5 diye bir şey varmış, kolay BIOS güncellemesi için galiba ama o nasıl olacak ona göre mi yapacağım. O konuya biraz açıklık getirir misiniz?
(Windows Key'i en ucuza, güvenilir olarak nereden temin edebilirim?)

O kablonun çıkması gerekiyordu bence aldığınız yere mail atın kutu içeriğinden USB çıkışlarını kullanabilmek için gerekli kablo çıkmadı yazın. Kablonun tam adını bilmiyorum ama aynı kablo yazıcıları bağlamak içinde kullanılıyor.

Önce Windows kurulumu yapın sonra anakart çipsetini kurun sonra sürücülerinizi kurup en son BIOS güncellemesini gerçekleştirin.

NOT : BIOS güncellemesinde BIOS dosyasını anakartın sitesinden indirmeden önce sürümlerin notlarını okuyun. En son sürüm kurulmadan şu sürümü kurun diye bir not olabilir bazılarında.

Ben Windows keyini yazılımbudur adresinden almıştım 2 defa sorun yaşamadım. Oraya bakabilirsiniz.

KS

ex160524

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Croless' Alıntı:
İyi akşamlar aynı model monitörü bende aldım size birşey soracaktım, üzerinde dahili hoparlör var mı acaba test etme şansınız oldu mu ben denedim ses çıkışı alamadım. 3.5mm jak girişinden kulaklık bağlayınca ses alabildim sadece. Acaba dahili hoparlörü yok mu?

Merhaba, bu modelde dahili hoparlör yok. Ayarlarda ses ayarı var o yüzden galiba hoparlör var sanılıyor. O ses seviye ayarı 3.5mm jacka bağladığınız cihazın sesini ayarlıyor (kulaklık ya da hoparlör).

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Croless' Alıntı:
Monitörde hoparlör yok. Sadece JAK girişleri ile ses alabilirsiniz o kadar. Zaten monitörün hoparlöründen pek bir ses kalitesi beklenmez. 50 TL 'lik hoparlör seti alın daha iyi ses deneyimi alırsınız.

KS

ex160524

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

Hocam önce BIOS Update yapılmıyor muydu ben öyle hatırlıyorum ama emin değilim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Genelde bazı BIOS sürümlerinde önce işletim sistemi kurulup çipset sürücüsünün kurulması gerekiyor. İşinizi garantiye alıp dediğimi yapabilirsiniz. Ama anakartın sitesine yinede bakın sizin anakart hangi sürüm ile geldiyse o sürümden sonraki sürümlerde BIOS sürümlerine NOT düşülmüş mü bakın önce çipset sürücüsü kurulması gerek diye. Eğer yoksa böyle bir şey önce BIOS da kurulabilir.

KS

ex160524

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Şimdi ben Microsoft'un sitesinden Windows 10 ISO dosyasını indirdim. Şu anda da Rufus ile USB belleğe yüklüyorum. O yüklendiğinde Windows işini halletmek için USB hazır olmuş olacak.

Diğer USB'ye de BIOS update için gerekli olan şeyleri kurmam gerek sanırım. 

MSI sitesinde BIOS bölümünde güncel versiyonlar var.

**Version 7C56v143(Beta version) Release Date 2020-11-03
(Description - Updated AMD AGESA ComboAm4v2PI 1.1.0.0 Patch C)

**Version 7C56v13 Release Date 2020-08-31

Bugün çıkan beta versiyon yayınlanmış, bir de 2 ay önce en son çıkmış beta sürümünde olmayan var.

Benim anakartım hala kutusunda durduğu için versiyonunu bilmiyorum. Ben bu seçeneklerden hangisini indirmeliyim anlayamadım.

----

Bir de aynı linkte DRIVER diye de bir sekme var, onu da ayrıca mı yapacağım nasıl olacak tam anlamadım. 
Aynı USB'ye mi atacağım? Yoksa windows kurdukran ve BIOS update ettikten sonra o driverı da indirim onu da mı kuracağım?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
BETA süreci bitmeden son sürümü kurmayın. Bir sorun varsa BIOS ta geriye dönüş olmuyor o yüzden bir önceki sürümde kalın BETA bitince diğer sürüme geçersiniz. 

Bunun dışında çipset ile alakalı bir uyarı yok yani direkt BIOS güncellemesi yapabilirsiniz eğer anakart 7C56v13 bu sürümün aşağısında bir sürüm ile gelirse.

Normalde Driver bölümünden bir şey kurmanıza gerek yok. Çipseti B550 Drivers & Support buradan AMD 'nin kendi sitesinden kuracaksınız. Windows genelde ağ ve ses kartını kendisi kurar eğer sorun olursa ses veya ağ sürücünüzde anakartın kendi sitesindeki Audio ve Lan sürücülerini kurabilirsiniz. Ayrıca eğer anakartın ve kasanın üzerindeki 3.5mm JAK girişlerini kullanırsanız Realtek Audio Control bu yazılımı ayarlar için kullanmanız gerekebilir. Driver bölümünden başka bir şey kurmanıza gerek yok. İşlemci fan vs. ayarları için MSI Dragon Center yazılımını kurabilirsiniz. Ayrıca RGB aydınlatma için MSI Mystic Light uygulamasını indirmeniz gerekiyor.

KS

ex160524

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Betadan bir önceki sürümü indirim flashın içine mi atacağım sadece başka bir şey yapmam gerekiyor mu?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
içinde büyük boyutlu 1 adet beyaz dosya olacak. Sadece o dosyayı Fat32 olarak biçimlendirilmiş ir USB belleğe atmanız yeterlidir.

KS

ex160524

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Teşekkürler hocam.

Bu Aoc monitörü kullanırken bir şey farkettim. Ekrandaki beyaz bölgeler mesela outlook kullanırken gelen mail sarımtırak bir renkte açılıyor bi iki saniye sonra beyaza dönüşüyor. Bu panelden kaynaklı bir sorun olabilir mi? Aoc desteğe yazdım ama henüz geri dönüş yok.

Ek olarak da sistemi toplarken bir şeyi atlamışım... Termal macun almadım. Bugün gidip bir mağazadan almam gerekecek. Vatan'dan vs. İşlemci markası termal macun seçiminde bir değişken midir? Hangi markalara bakabilirim ya da hangilerinden kesinlikle uzak durmalıyım?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Termal macun stok soğutucu ile beraber gelir. Ya sürülü olur yada kutu içeriğinde olur. Onu kullanabilirsiniz ama yok ille ben iyi bir şey alacağım derseniz o zaman marka önemsiz iyi bir ürün almanız yeterlidir. Önerim Corsair XTM50 5 Gr Termal Macun (CT-9010002-WW) - 87 TL / Arctic MX-4 4g Termal Macun - 51 TL , Arctic MX-4 8g Termal Macun - 78 TL / NOCTUA NT-H1 3.5 gr Termal macun - 110 TL / NOCTUA NT-H2 3.5 gr Termal macun - 163 TL bu 4 üründen herhangi birini alabilirsiniz. 3 aşağı 5 yukarı hepsi benzer sonuçları verir ama en iyiden başlayarak sıralarsam NT-H2 > en iyisi ve diğerleri eş değer diyebilirim ama aralarında ciddi farklar yok.

Monitöre gelirsek eğer kablo sorunu değilse ki olabilir monitör ayarlarından veya sistem ayarlarında olabilir. Monitör ayarlarından tepki sürelerini Hertz yarlarını ve renk kalibrasyonlarını bir kontrol edin.

KS

ex160524

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam her şey için çok teşekkürler! Çok katkınız oldu.

Her şeyi aldım bir tek birleştirmesi kaldı.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri