Sisteme uygun parçalar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
KS

ex160524

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Kurdan bağımsız olarak fiyatlar düşer mi acaba, belki yerli dağıtıcılar 2000 serisi stok eritmek için bu yola gitmiş olabilir. Beklesek mi yoksa gidip bu palit'i alsak mı?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Bencede 2000 stokları erisin diye yapılmış bir politika gibi duruyor. Sene sonuna kadar bu fiyattan giderse şaşırmam kartlar erimeden fiyat düşmez gibi duruyor bu politikada.

KS

ex160524

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Kingston A2000 gaming gecesi listesinge girmiş, güzel, umarım dişe dokunur bi indirim gelir. Dün geceden beri sövmediğim şey kalmadı 3070 hakkında. Gamegaraj da fiyatı artırmış 7170 TL.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
:D sormayın bende iyi sövdüm ama o fiyatlarda uzun süre kalamaz çünkü o fiyatların azıcık üzerine 3080 satıldı arada en az 2000 TL fark olması gerekir normal şartlarda. 2000 serisinin stokları için bence böyle yapıldı zaten düşüncelerimi size anlattım. Neyse yine canımızı sıkmayalım. :D

1 TB modeli normalde 1000-1100 TL fiyatlarında idi ama şimdi 1100-1200 TL arasında satılıyorlar. Eğer aşağısına inerse kaçmaz o ürün.

Başka bir bileşene ihtiyacınız var mı bayağı ürün var listede?

KS

ex160524

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
PCIe 4.0 M.2 disk alsaydınız işinize yarardı ama o tür SSD disklerin 500 GB modelleri 1000 TL civarlarında yani 1 TB PCIe 3.0 disk fiyatında. :)

KS

ex160524

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ya 2070 Super mi alsam ne yapsam o da listede ama 2 fanlı, 2080 Super de var o 3 fanlı ama Windforce modeli sanırım soğurması kronik sorunluymuş. İyice kafam karıştı ya :D

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Windforce iyidir sorun yok 2080 Super modeli alınabilir ayrıca 2070 Super de güzel inmiş oda alınabilir karar sizin.

KS

ex160524

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Evet hocam, sayenizde sistem bitti sayılır artık. 
Tamamen bittiğinde bu süreci, fiyatları, performansı deneyimlediğimde burada arkadaşlarla paylaşmayı istiyorum.

Case: MSI MAGForge 100M 
PSU: Toughpower GF1 750W
MB: MSI MPG B550 GAMING PLUS
CPU: Ryzen 7 3800X
RAM: Trident Z Neo DDR4-3600MHz CL16 (2x8GB)
SSD: Kingston A2000 NVMe PCIe SSD (Kargoda)
Monitör: Aoc 27" Q27G2U (Kargoda)

Geriye bir tek GPU kaldı. Bu kadar uğraştıktan sonra 30 serisinin altına da inmek istemiyorum.
Fakat bu sistem güzel oldu mu sizce genel anlamda? Bazı parçalar bazılarının yanında sönük kalmış gibi hissediyorum.

3070'e bu kadar para bayılacakken 3080 de bu sisteme alınabilir mi? 
PSU ve CPU 3080'i destekleyebilir mi? 
Artık çıkan fırsata göre 3070 ya da 3080 almayı düşünmeye başladım. 

Son parça ve en önemlisi, çok dikkatli bir seçim yapmam gerek.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Sistem genel olarak gayet orta-üst seviyede kaliteli bir sistem. Ekran kartında ise NVIDIA 3070 veya AMD RX 6800 alınabilir sorun yok.

3080 bu sisteme olur mu derseniz olur sorun yok ancak sadece PSU yük bakımından 70% yük civarına yakın kullanılır ki PSU olarak normalde sistemin ihtiyacının 2 katı W değeri alınmalı ki PSU yük olarak 50% civarlarında kalsın ve ömrü uzun olsun diye bir mantalite üzerinden ilerlemek daha sağlıklı olur. Yani 3080 beslersiniz ama minimum 850W ki önerim alınabilirse 1000W olur o tarz bir ekran kartı olan sistem için.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Bende onu diyorum size hani 3070(2080 Ti) kartı için sistem kurdurdunuz ya 3080 o PSU ile kullanılır ama ben 3080 kartı için biraz daha fazla W değeri olan 850W bir ürün veya üzeri bir PSU öneririm dedim. Yani 750W PSU ile 3080 kartını pek önermem. İyice okudunuz dimi yazdıklarımı?

KS

ex160524

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Okudum, okudum da biraz hayal kırıklığı oldu işte 750w kaldırır(yeterli safezoneda) sanmıştım. Bilmiyorum beklemekten de çok sıkıldım gamegaraj'dan Palit 3070 almamak için zor tutuyorum kendimi. Alsan bi dert almasan bi dert. Bu ülkede artık beklediğin her saniye para kaybettiğin gerçeği de var maalesef. Bir de bu palit markasını biliyorum ilk kez duydum hatta açıkcası.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
PALIT 1988 yılı kuruluşlu en eski en bilindik kaliteli firmalardan birisidir. Ülkemizde daha önceleri vardılar ama sonra ülkemizden çekildiler ve geçtiğimiz yıllarda geri dönüş yaptılar yani marka bazlı sorun yok.

3070 alınmalı mı sorusuna ise ben zaten gereken şeyleri anlattım ama bence önümüzdeki ay sonu bekleyin AMD RX 6000 serisi satışa çıksın belki bir fiyat rekabeti oluşur veya NVIDIA kartlarını Super/Ti versiyonlar ile güncelleyebilir. AMD kartları RTX ailesini azda olsa geçti sonuçta.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Hafta sonu olduğundan pazartesiye sarkabilir. Pandemi nedeniyle kargo sürecinde biraz tolerans gösterin firmalara.

KS

ex160524

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Monitör geldi bu arada kullanıyorum. 
Tüm ayarlarına bakamadım henüz fakat arkadaki USB'ler çalışmıyor. Ayarlarda USB şarj diye bir şey vardı aktif ettim ama bir şey değişmedi.

HDMI ile bağlı bir etkisi var mı bunun bilmiyorum. Display port ile bağlamadım çünkü şuan ki anakartta display port girişi yok, grafik kartı da yok zaten.

Onun dışında ayarlama tuşlarını gerçekten çok kötü yapmışlar, sanki uğraşmışlar kötü olsun diye. Ergonomi olarak iyi ama. Görüntüyü kasam toplanınca inceleyeceğim. Şuan sanırım 60Hz veriyor ekran. Onun için de DP girişi mi gekiyor ayrı bi yerden ayar mı yapıyoruz bilmiyorum.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Arkadaki büyük mavi olan soket USB soketlerinin çalışması için. O kabloyu kutunun içinde çıkmıştır onu kasaya arkasına anakarta bir USB soketine bağladığınızda monitör üzerindeki USB portları aktif olacak.

Monitör gayet iyi bir görselliğe sahip. Ergonomi olarak vs. gayet iyidir. Zaten en çok satan 2K 144Hz oyuncu monitörüdür. Tuş vs. onlara bir monitör alırken hiç bakmam zaten bir ayar yapıyorsunuz başlangıçta o kadar. Gerisini masaüstüne monitörün yazılımını kurup oradan hallediyorsunuz ki zaten çok sık kullanılan bir yer değildir.

Ekran kartı geldiğinde ve sürücüsü sisteme kurulduğunda Hertz ve diğer ayarları yaparsınız. Sadece NVIDIA ekran kartlarının G-Sync özelliğini aktif etmek için DP kablosu kullanmanız gerekiyor yani monitörü her halükarda DP ile bağlamanızı tavsiye ederim.

KS

ex160524

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Yok hocam o kablo çıkmadı, adaptör, powe rkablosu, hdmi kablosu ve dp kablosu çıktı o kadar. O ne kablosu diye geçer alayım bari onu.

Sistemi kurma işini yarın ya da perşembe günü bir arkadaşımla yapacağım.

Sistemi kurarken dikkat etmem gereken ufak detaylar vs hakkında tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Windows kurulumu, BIOS Update vs konularında da vereceğiniz tüyoları dikkate alabilirim.
(Önce Windows'u mu kurmalıyım, BIOS Update mi yapmalıyım?)
(BIOS Update'i hangi yöntemle nasıl yapmalıyım?)
Click BIOS 5 diye bir şey varmış, kolay BIOS güncellemesi için galiba ama o nasıl olacak ona göre mi yapacağım. O konuya biraz açıklık getirir misiniz?
(Windows Key'i en ucuza, güvenilir olarak nereden temin edebilirim?)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri