Sistemi aldım fakat yardım lazım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Trixansa

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Sistemin içinde inno3d 1650 super twin x2 ekran kartı var fakat ekran kartı fanları dönmüyor bilgisayarda stranded deep açık ve steamden oyun iniyor ekran kartı sıcaklığım 40 derece acaba fanlar neden dönmüyor ?

KS

Trixansa

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Bazı yeni GPU modellerinde belli bir sıcaklığa kadar fanlar hiç dönmez. Genelde 50 derece sınırından sonra çalışırlar. Ayrıca http://www.inno3d.com/static.php?langid=1&refid=11 bu linkten kartın kontrol yazılımını kurun.
Silent özelliği varmış ekran kartında, bu arada r5 1600 af işlemci olarak aldım sistemi tray olarak geldi. İşlemci kodu 12t bu r5 1600 af modelimi oluyor cpu-z'de 14nm olarak gözüküyor gamegaraja sorduğumda sipariş numarasına baktılar af modeli takılı dediler.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
12T kod değil 12 çekirdek anlamında bir ibare. 1600 AF modeli 19 MB cache bellekli 12nm bir işlemcidir. CPU-z yazılımında kod adından AF takısı varsa sorun yok ama yoksa CPU-z zaten 14nm diye belirtmiş o zaman 14nm işlemcidir 12nm değil.

KS

Trixansa

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
12T kod değil 12 çekirdek anlamında bir ibare. 1600 AF modeli 19 MB cache bellekli 12nm bir işlemcidir. CPU-z yazılımında kod adından AF takısı varsa sorun yok ama yoksa CPU-z zaten 14nm diye belirtmiş o zaman 14nm işlemcidir 12nm değil.
Gamegaraja bunu belirttim fakat elimizde 14 nm modeli stoklarımızda yok istesenizde veremeyiz (14 nm için dendi bunlar yanlış anlaşılmasın) dediler. Sipariş numaramdan baktılar r5 1600 af dediler cpu-z gibi bir programdan bakmanız doğru olmaz dediler. Çok kuşkulandı iseniz işlemciyi söküp seri numarasına bakabilirsiniz dediler ama ben sökemem. Zaten cuma günü işlerim var 1 hafta yokum. 

Önemli olarak cpu-z'de CORE:6 THREADS:12 gözüküyor bu 1600 af modeli olduğunu doğrularmı bide işlemci üstünde Wraith stealth stok fan var.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Tamam adamlar zaten işlemciyi söküp kod adına bakabilirsiniz vs. demişler, yani CPU-z yazılımı ilk model ile karıştırıyordur muhtemelen. Güvenmeseler böyle demezlerdi sorun yok içiniz rahat olsun.

KS

Trixansa

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Tamam adamlar zaten işlemciyi söküp kod adına bakabilirsiniz vs. demişler, yani CPU-z yazılımı ilk model ile karıştırıyordur muhtemelen. Güvenmeseler böyle demezlerdi sorun yok içiniz rahat olsun.
Çok teşekkür ederim kafamda soru işaretleri gitti fakat ilk model ile karıştırıyorsa donanım arşivi filan cpu-z'ye baktığında 12 nm gözüküyor ama soru işaretlerim gitti teşekkürler.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Sürüm farkı vs. olabilir yazılımda. Sorun yok zaten firma güvenmese işlemci üzerine bakın demezdi.

Başka sorularınız için foruma yine bekleriz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri