Sistemim Beni Kaç Sene Götürür?

Capone

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
45
Arkadaşlar bu sistem beni ne kadar götürür sorun varmı yanlış tercih yapmış mıyım kasa hazır sistem

Amd ryzen 5 5600
Amd radeon rx6700xt 12gb
Anakart Asus TUF gaming B550M-E
Adata 2x8 16gb 3200mhz Ram
sıvı soğutma gamebooster nitro 240mm
Monitör Gıgabyte G24F 24 inç 165hz ips panel
Kasa Asus TUF gaming GT301
Mouse MSI GM41 v2
Klavye GamePower calypso rgb mekanik

Moderatörün son düzenlenenleri:

Bayterek

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
246
2-3 yılı var gibi işlemciyle sıvı soğutma değişebilir belki ram kapasitesi artabilir ekran kartı amd olmasa iyi olabilirmiş hata almadığınız müddetçe sorun yoktur ama yayın aömak filan isterseniz ya yeni nesil amd kart alcaksınız yada rtx kart alcaksınız

şuan önemli olaraktan eğer işlemci dereceleriniz iyiyse sıvı soğutma alma işlemi ertelenebilir ama öncelik ram kapasitesi gibi geliyo bana

KS

Capone

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
45
2-3 yılı var gibi işlemciyle sıvı soğutma değişebilir belki ram kapasitesi artabilir ekran kartı amd olmasa iyi olabilirmiş hata almadığınız müddetçe sorun yoktur ama yayın aömak filan isterseniz ya yeni nesil amd kart alcaksınız yada rtx kart alcaksınız
yayınla felan işim yok 3060'la karşılaştığında performans olarak önde deniliyor 6700xt ondan dolayı tercih etmiştim

Hüsom

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
761
sıvı soğutmaya para verme bende de aynı sistem var kasan iyiyse sıcaklık sorunun olmaz stok fan kullan ona vereceğin parayla ekran kartı yükselebilirsin

Bayterek

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
246
8x4 olabilir anakartınız 8 gb destekliyomuş

KS

Capone

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
45

şuan önemli olaraktan eğer işlemci dereceleriniz iyiyse sıvı soğutma alma işlemi ertelenebilir ama öncelik ram kapasitesi gibi geliyo bana
kule tipi alıcaktım aslında soğutmayı baktım o modelde aldığım zaman arasında 300 lıra kadar fark vardı sıvı soğutma alayım demiştim uygun 1250 lira felandı aldığımda sıvı soğutma

amd tek eksi yanı hata vermesi
ne gibi hata veriyor ben bir hatayla karşılaşmadım 2 haftadır kullanıyorumda

Bayterek

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
246
sıvı soğutmaya para verme bende de aynı sistem var kasan iyiyse sıcaklık sorunun olmaz stok fan kullan ona vereceğin parayla ekran kartı yükselebilirsin
aynen dereceleri iyiyse sıvı soğutma durabilir ama ramı 8x4 3200mhz alınabilir

kule tipi alıcaktım aslında soğutmayı baktım o modelde aldığım zaman arasında 300 lıra kadar fark vardı sıvı soğutma alayım demiştim uygun 1250 lira felandı aldığımda sıvı soğutma

ne gibi hata veriyor ben bir hatayla karşılaşmadım 2 haftadır kullanıyorumda
o hataları bende bilmiyorum bi watman hatası var

3070e kafa tutuyor bazı oyunlarda da geçiyor
hüseyin abide amd kartı ekran kartı vardı sanki oda hata almıştı o daha iyi bilir ona sorun

lckyvg

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
1,305
Fiyatı nedif belki daha iyi öneri gelir. Sistem genel olarak iyi rpey rahat ettirir. Sıvı soğutma yerine iyi bir kule tipi daha iyi olacaktır.

KS

Capone

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
45
8x4 olabilir anakartınız 8 gb destekliyomuş
nasıl anlamadım 128gb ram destekliyor anakart

Fiyatı nedif belki daha iyi öneri gelir. Sistem genel olarak iyi rpey rahat ettirir. Sıvı soğutma yerine iyi bir kule tipi daha iyi olacaktır.
üstte belirttim gibi kule tipi alıcaktım aldığım sıvı soğutmayla arasında pek fark yoktu fiyat olarak o yüzden onu tercih ettim yanlışmı olmuş

Bayterek

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
246
yani anakartta şunu anlamadım desteklediği ram boyutu 8gb 128 gb diyo

üstte belirttim gibi kule tipi alıcaktım aldığım sıvı soğutmayla arasında pek fark yoktu fiyat olarak o yüzden onu tercih ettim yanlışmı olmuş
ama 8gb destekliyo herhalde öle yazıyo özelliklerinde

16 da destekliyosa 16x4 alabilirsiniz

KS

Capone

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
45
aldım sıvı soğutmayı kule tipi alcaktım arasıhnd

yanlış yere bakıyorsun galiba 8gb ram destekleyen anakarttmı var :D

Bayterek

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
246
bütçeniz az ise 8x4 idare eder diye düşünüyorum

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,234

Sıvı soğutma marka olarak kaliteli değil ama iş görüyorsa sorun yok gibi. Bence 1080p de 7-8 yıl bile gider ama istekler önemli. Ben orta-düşük ayarlarda da oynarım ama siz ultra ayar isterseniz bana göre daha kısa sürede sistemi yenilemek istersiniz.

KS

Capone

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
45

Bayterek

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
246
aldım sıvı soğutmayı kule tipi alcaktım arasıhnd

yanlış yere bakıyorsun galiba 8gb ram destekleyen anakarttmı var :D
ozaman dediğim gibi ya 8x4 alırsın yada 16x2 alırsın sonra bütçe toplarsın bida 16x2 alırsın aynı mhz aynı model aynı kapasite olmasına dikkat et 16x4 alman daha iyi olur aslında dediğim gibi alırsan sıkıntı cıkarabilir ramler

KS

Capone

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
45
Sıvı soğutma marka olarak kaliteli değil ama iş görüyorsa sorun yok gibi. Bence 1080p de 7-8 yıl bile gider ama istekler önemli. Ben orta-düşük ayarlarda da oynarım ama siz ultra ayar isterseniz bana göre daha kısa sürede sistemi yenilemek istersiniz.
ne gibi yenilemek gerekir mesela

Bayterek

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
246
ben markadan dolayı değiştirebilirsin demiştim ama dereceler normalse ramler daha önemli bana kalırsa

işlemci + sıvı soğutma

ama arkadaşın dediği gibi orta ayarlarda oynarım dersen ram daha önemli şuan

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri