Sistemim Beni Kaç Sene Götürür?

KS

Capone

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
45
ben markadan dolayı değiştirebilirsin demiştim ama dereceler normalse ramler daha önemli bana kalırsa

işlemci + sıvı soğutma

ama arkadaşın dediği gibi orta yarlarda oynarım dersen ram daha önemli şuan
kaç mhz geçmek gerekir

KS

Capone

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
45
ben markadan dolayı değiştirebilirsin demiştim ama dereceler normalse ramler daha önemli bana kalırsa

işlemci + sıvı soğutma

ama arkadaşın dediği gibi orta ayarlarda oynarım dersen ram daha önemli şuan
valla soğutmadan memnunum şuan marka olarak bakılmaması lazım bunlara f/p olarak atıyorum diğer markalar gibi soğutuyor rdr2'de 55 60 felan geçmiyor spiderman miles morales oynuyorum fifa23 felan bu derecelerde gidiyor geliyor

Bayterek

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
246
valla soğutmadan memnunum şuan marka olarak bakılmaması lazım bunlara f/p olarak atıyorum diğer markalar gibi soğutuyor rdr2'de 55 60 felan geçmiyor spiderman miles morales oynuyorum fifa23 felan bu derecelerde gidiyor geliyor
ozaman ram alın

cok iyi değerler

geçi onlar ekran kartı temelli oyunlar

valorantta kaç derece ?

kaç mhz geçmek gerekir
16x4 4400mhzde olabilir bütçe sıkıntın hiç yoksa

KS

Capone

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
45
ozaman dediğim gibi ya 8x4 alırsın yada 16x2 alırsın sonra bütçe toplarsın bida 16x2 alırsın aynı mhz aynı model aynı kapasite olmasına dikkat et 16x4 alman daha iyi olur aslında dediğim gibi alırsan sıkıntı cıkarabilir ramler
yeni aldım sistemi 2 hafta oluyor bir kullanayım ileride bakarım artık upgrade yaparız

Bayterek

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
246
KS

Capone

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
45
ozaman ram alın

cok iyi değerler

geçi onlar ekran kartı temelli oyunlar

valorantta kaç derece ?

16x4 4400mhzde olabilir bütçe sıkıntın hiç yoksa
valorant felan oynamıyorum aga cs go yüklemiştim girmedim ona bir bakarım değere yazarım tekrar

Bayterek

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
246
ram kalitesizliğinden olmaz ram depolamanız az olduğundan olur bunlar ki olursa

Şuan bir şeye gerek yok bence. Benim demek istediğim zaman geçtikçe (2-3 yıl) ekran kartı yada işlemci değişmeyi isteyebilirsiniz. Şuanlık sistem iyi. Sadece Ram 32GB yapılabilir ama yapılmasa da sorun olmaz.
hocam şuan diğer bileşenlere bakılırsa iyi ancak 8x4 veya 16x4 ram alınması şart

KS

Capone

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
45
KS

Capone

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
45
Şuan bir şeye gerek yok bence. Benim demek istediğim zaman geçtikçe (2-3 yıl) ekran kartı yada işlemci değişmeyi isteyebilirsiniz. Şuanlık sistem iyi. Sadece Ram 32GB yapılabilir ama yapılmasa da sorun olmaz.
anladım hocam ileride onu upgrade yaparız artık bir kullanalımda duruma göre bakarız sağolun herşey için

KS

Capone

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
45
genellikle oynadığınız oyunlar ne hocam
hikaye tabanlı seviyorum ben onları oynamayı tercih ediyorum genelde şuan rdr2 fifa23 spiderman miles morales oynuyorum online fps pek tercihim değil

Oswald

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
47
Arkadaşlar bu sistem beni ne kadar götürür sorun varmı yanlış tercih yapmış mıyım kasa hazır sistem

Amd ryzen 5 5600
Amd radeon rx6700xt 12gb
Anakart Asus TUF gaming B550M-E
Adata 2x8 16gb 3200mhz Ram
sıvı soğutma gamebooster nitro 240mm
Monitör Gıgabyte G24F 24 inç 165hz ips panel
Kasa Asus TUF gaming GT301
Mouse MSI GM41 v2
Klavye GamePower calypso rgb mekanik
2K da seni en az 3-5 yıl arası götürür. Sistemin genel anlamda güzel. Fakat sıvı soğutma bana kalitesiz geldi.

umeris

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
165
2-3 yılı var gibi işlemciyle sıvı soğutma değişebilir belki ram kapasitesi artabilir ekran kartı amd olmasa iyi olabilirmiş hata almadığınız müddetçe sorun yoktur ama yayın aömak filan isterseniz ya yeni nesil amd kart alcaksınız yada rtx kart alcaksınız

şuan önemli olaraktan eğer işlemci dereceleriniz iyiyse sıvı soğutma alma işlemi ertelenebilir ama öncelik ram kapasitesi gibi geliyo bana
hocam 2-3 yıl mı :D ciddi misiniz ? 1080Ti bile şu son 2 3 yıla kadar çoğu oyunu oynanabilir derecede açıyordu. laptop mu bu 2 3 yıla eskisin ? iPhone 14 Pro gibi sistem dizmiş arkadaş. Bakımları yapılıp düzgün kullanılırsa en az 5 yıl boyunca çoğu oyunu sorunsuz oynatır. Her marka her yıl bir ton şey çıkarıyor, biz de sanıyoruz ki sistemlerimiz eskiyor.

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
hocam 2-3 yıl mı :D ciddi misiniz ? 1080Ti bile şu son 2 3 yıla kadar çoğu oyunu oynanabilir derecede açıyordu. laptop mu bu 2 3 yıla eskisin ? iPhone 14 Pro gibi sistem dizmiş arkadaş. Bakımları yapılıp düzgün kullanılırsa en az 5 yıl boyunca çoğu oyunu sorunsuz oynatır. Her marka her yıl bir ton şey çıkarıyor, biz de sanıyoruz ki sistemlerimiz eskiyor.
5 Yıl sorunsuz oynatır ama 2K çözünürlükte işler değişiyor.

umeris

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
165
5 Yıl sorunsuz oynatır ama 2K çözünürlükte işler değişiyor.
ben şahsen ülkemiz gibi parçaların pahalı olduğu bir yerde 2k oyun oynamayı mantıklı bulmuyorum. 1080p max grafik oynamakla 2k orta ayarlarda oynamak arasında dağlar kadar fark var şahsen. 1080p gaming yapıp uzun süre kullanmak en mantıklısı.

TheTibet

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,637
ekran kartı olmadan 3 yıl kullandım sistemi , oyun tabi oynamadım

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri