Sistemim Geldi Şimdi Sıra Birleştirmede (Yardım Konusu)

rkarayel

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
881

Ekli dosyalar

• IMG_20220818_150811.jpg
    IMG_20220818_150811.jpg
    222.1 KB · Görüntüleme: 5

Rediron

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
635
Önce ekran kartı hariç anakarta takabileceğin herseyi takacaksın(ram, ssd, islemci, soğutucu) . Sonra kasayı hazırlayacaksın fan bağlantıları falan, anakartı kasaya takıp kablolamayı yapacaksın. Güç kabloları olarak 8pin anakartin sol üstüne besleme ve 24 pin cpu besleme kablosunu takacaksın. Anakartin en alt kısmında genelde,ön panel bağlantıları; hd audio, usbler ve tuş bağlantılarını yapacaksın.
Ekran kartını takıp ne gerekiyorsa onun da gücünü takıp startı verecen.

• Beğen
Reactions: XXL

Genzo

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
287
Hocam youtube da bir sürü video var. Ne sistem toplarsanız toplayın mantık , yol , yordam aynıdır. Bu şekilde çok sıkışıp anlamadığınız bir konu için soru sorarsanız daha hızlı ilerlersiniz. Bu şekilde sorarak işiniz çok zor. Videolar size kesinlikle yeterli gelecektir.

MAO

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
62
Anakartın üstünde yeni alıdğımızda cpu yerinde kapak oluyo
İşlemciyi takıp mandalı kapattığında o kapak kendisi atar zaten işlemciyi koyarken de kenarlarında yuvarlak çentik olur onlar denk gelsin sokete ona dikkat edin. İşlemcileri yanında gelen stok soğutucuda termal macun oluyor oraya elinizi değdirmeden montaj yaparsanız daha iyi olur.

MAO

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
62
Hocam youtube da bir sürü video var. Ne sistem toplarsanız toplayın mantık , yol , yordam aynıdır. Bu şekilde çok sıkışıp anlamadığınız bir konu için soru sorarsanız daha hızlı ilerlersiniz. Bu şekilde sorarak işiniz çok zor. Videolar size kesinlikle yeterli gelecektir.
İşte bu sebeple sistem bileşenlerinizi sormuştum en uygun video içeriğini önerip işinizi hızlandırmak için.

KS

XXL

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
357
İşlemciyi takıp mandalı kapattığında o kapak kendisi atar zaten işlemciyi koyarken de kenarlarında yuvarlak çentik olur onlar denk gelsin sokete ona dikkat edin. İşlemcileri yanında gelen stok soğutucuda termal macun oluyor oraya elinizi değdirmeden montaj yaparsanız daha iyi olur.
Yani kapağı çıkarmayayım mı

KS

XXL

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
357
İşte bu sebeple sistem bileşenlerinizi sormuştum en uygun video içeriğini önerip işinizi hızlandırmak için.
Akşam toplayacağım için hocam sadece akıldaki soruları sorayım dedim akşam masanın üstünde toplarken detaylı sorularımı soracağım takıldığım yerleri

altinerim

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
134
yok hocam aslında o kadar uzak değilim sadece psu kablolarını nereye takacağımı bilmiyorum.

cpu ram ssd ekran kartının nasıl takılacağını biliyorum

sadece anakartı kasaya takmayı ve psu kablolarını takmayı bilmiyorum
hocam sizin yerinizde olsam asla yapmam hani takmayı biliyorum ama gerçekten kabloları nereye takman gerektiği karışıyor fazla kablo oluyor ben daha dün sıvı soğutma taktım tam 5 saat sürdü ama sonunda çalıştırabildim he illa da yapçam diyosanız youtube dan vide izleyerek yapın

KS

XXL

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
357
hocam sizin yerinizde olsam asla yapmam hani takmayı biliyorum ama gerçekten kabloları nereye takman gerektiği karışıyor fazla kablo oluyor ben daha dün sıvı soğutma taktım tam 5 saat sürdü ama sonunda çalıştırabildim he illa da yapçam diyosanız youtube dan vide izleyerek yapın
Hocam götürebileceğim bi yer yokki.

Bi arkadaş DCden yardım edecek bana az buçuk anladım umarım hata yapmam.

KS

XXL

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
357
Ayrıca soğutucuda macun sürülü deniyor yani macun almama veya sürmeme gerek var mı ben anlamadım şimdi

KS

XXL

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
357
Emin olmak adına bı bakın hocam zaten stok fan üstünde gelmez sanırım
Hocam şöyle bi problem var işlemci kutudunu açtım stok fan güzel duruyo kaliteli gibi üstünde macun sürülü gelmiş. Ama endişe ettiğim şey bu işlemci önceden takılmış mı çünkü macun kısmı şöyle
image.jpg

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Hocam şöyle bi problem var işlemci kutudunu açtım stok fan güzel duruyo kaliteli gibi üstünde macun sürülü gelmiş. Ama endişe ettiğim şey bu işlemci önceden takılmış mı çünkü macun kısmı şöyle
Ekli dosyayı görüntüle 4680
Daha önceden takılmış olamaz aslında ama kutu içerisinde temas edebileceği yer var mı başka bir yerde macun kalıntısı buldunuz mu ?

Enzm_7

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
21
KS

XXL

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
357
Takilmamıs ama macun dağılmış gibi siz elinizi mı sürdünüz yoksa böyle miydi
kutudan böyle çıktı değebileceği yer var mı bakiyorum
image.jpg

bu sanırım macun izi kutunun kapağı değmiş taşınırken

KS

XXL

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
357
Peki yeniden sürmem mi gerekecek macun

KS

XXL

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
357
Bence işlemcinin üzerine yayılırsa yeterli olabilir. Yeniden macun alırsanız MX 4 gibi stok macuna göre genelde daha kaliteli olur ve içinizde acaba macun az mı düşüncesi kalmaz.
Çok ısı farkı olur mu stoktakinden

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri