Sistemim için fiyat konusunda fikir!

celilcicekk

Moderatör
Moderatör
Tepki
5
HERKESE MERHABA
ryzen 5 3500x 
gigabyte b450 s2h anakart
8 gb hyperx 3000 mhz
AsRock Radeon RX 5500 XT Challenger D OC 8GB 128Bit GDDR6 RX 5500 XT Ekran Kartı
dark guardian pro  4x12 kasa
adata 480 gb ssd 
gigabyte 512 nvme m2 ssd
ne kadar bir fiyata satabilirim ve sistem önerisi yayın yapıyorum

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Cvp: Sistemim için fiyat konusunda fikir!

Sadece ekran kartının 2. eldeki fiyatı 4000-5000 TL arasında seyrediyor. Kalan parçalara sıfır fiyatları üzerinden garanti durumuna göre fiyat biçebilirsiniz. Minimum 9K civarına satılabilir. Tabi bu minimum düşüncem.

DeveloperRedneck

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

Ekran kartı 8GB versiyon 4-5k demek 2. el için az kalıyor bence. 5.5-6.5k arasına gidebileceğini düşünüyorum sadece ekran kartının.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146

https://www.sahibinden.com/bilgisay...00+XT&query_text=RX+5500+XT&sorting=price_asc - Güncel ilanlara bakabilirsiniz. 8GB versiyon ile 4GB arasında bir kartlık bir FPS farkı yok. 6-7K arasına 1660 Super ve RX 6600 gibi kartlar yer yer indirimlere ve stoklara giriyor. Ayrıca şuan indirimsiz halde 7K civarlarında RTX 3050 satılıyor ki indirimler ve kampanyalarda daha ucuza alınabiliyorlar. 5K civarı eder maksimum. Şahsi fikrimce kimse 5500 XT kartını bu kartlar varken bahsettiğiniz fiyatlara almaz. Kendisi 1650 Super dengi bir AMD kart.

ckribrahim

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,100
RE: Cvp: Sistemim için fiyat konusunda fikir!

ugur.gozaydin' Alıntı:
https://www.sahibinden.com/bilgisay...00+XT&query_text=RX+5500+XT&sorting=price_asc - Güncel ilanlara bakabilirsiniz. 8GB versiyon ile 4GB arasında bir kartlık bir FPS farkı yok. 6-7K arasına 1660 Super ve RX 6600 gibi kartlar yer yer indirimlere ve stoklara giriyor. Ayrıca şuan indirimsiz halde 7K civarlarında RTX 3050 satılıyor ki indirimler ve kampanyalarda daha ucuza alınabiliyorlar. 5K civarı eder maksimum. Şahsi fikrimce kimse 5500 XT kartını bu kartlar varken bahsettiğiniz fiyatlara almaz. Kendisi 1650 Super dengi bir AMD kart.

İyide çoğu kişi onu 1650 süper dengi veya daha iyi kart alma düşüncesiyle satın almıyor ki. Piyasada oyuncudan çok miningçi var 28mh 54w ile kazan bir kart 32mh 75w ile kazandan daha iyidir şuan.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146

5500 XT kartının ETH Hasrate oranına baktım 26 ile 28 arasında kazıyor görünüyor bellek OC değerine göre değişiyor ama 4GB ile 8GB modellerin ikisi de aynı kazım gücüne sahip arada fark yok görünüyor kontrol ettim 3 siteden. 1660 Super ile benzer kazım gücüne sahip.

ckribrahim

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,100
RE: Cvp: Sistemim için fiyat konusunda fikir!

ugur.gozaydin' Alıntı:
5500 XT kartının ETH Hasrate oranına baktım 26 ile 28 arasında kazıyor görünüyor bellek OC değerine göre değişiyor ama 4GB ile 8GB modellerin ikisi de aynı kazım gücüne sahip arada fark yok görünüyor kontrol ettim 3 siteden. 1660 Super ile benzer kazım gücüne sahip.

4gb ve 8 gb modeli aynı kazım değerine mi  sahip ? ETC den bahsetmiyorum dostum ethereum dan bahsediyorum. 4gb ile eth kazamazsın. Kazarsın ama mantıklı değil. 8gb ile eth kazımı 28 küsür mh kendim alıyordum zaten. Kartın çektiği watt 54 tü. GTX 1660 ile bile şuan kazım yapıyorum 28i göremiyor ve kart 80w çekiyor. GTX 1660 süper oc potensiyeli yüksek olduğu için 32mh lara kadar çıkıyor ama onda da en düşük watt 75 watt oluyor. 28 mh ile 54w tüketmek ile 32mh 75 watt tüketmek tr şartlarında neredeyse aynı geliri elde ettiriyor. Bu da o kartın miningçiler için iyi bir kart olduğunu gösterir. Fiyatıda 4 5k olamaz en az şuan benim bulduğum ilan 6000 TL 8gb modeli

mustafabey555

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
13

Hocam Asus Dual RX 5500 XT 8GB kart mevcut elimde 6500TL den sarı siteden iki teklif geldi satmadım. Yazdığınız rakam çok düşük.

DEliloy01

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
garantisi biten rx5500xt kartımı daha 1 hafta önce 5.500 tl ye sattım alan miningçiydi o ayrı konu tabi

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
togaz' Alıntı:
garantisi biten rx5500xt kartımı daha 1 hafta önce 5.500 tl ye sattım alan miningçiydi o ayrı konu tabi

4-5K ortalaması var baktım piyasaya maksimum 5-6K arasından satılabilir gibi duruyor ki sizde öyle yapmışsınız.

ckribrahim

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,100
togaz' Alıntı:

Ben 1 hafta önce GTX 1650 süperi 5500 TL ye sattım sen ucuz vermişsin bence

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
mustafabey555' Alıntı:
Hocam Asus Dual RX 5500 XT 8GB kart mevcut elimde 6500TL den sarı siteden iki teklif geldi satmadım. Yazdığınız rakam çok düşük.

Piyasaya bakıp fiyat verdim ben 2. fiyat belirleyen birisi değilim. Zaten linkte bıraktım sahibinden üzerinden.

ckribrahim

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,100
ugur.gozaydin' Alıntı:
togaz' Alıntı:

4-5K ortalaması var baktım piyasaya maksimum 5-6K arasından satılabilir gibi duruyor ki sizde öyle yapmışsınız.

Dostum burada senin anlamadığın bir nokta var. Senin baktığın 4gb modeli 4k civarında 8gb modeli 6000 liradan başlıyor en az. 4gb ve 8 gb ethereumda aynı kazım değerini vermiyor. Yanlış bilgilendirme yapıyorsun şuan.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
ckribrahim' Alıntı:
ugur.gozaydin' Alıntı:

Dostum burada senin anlamadığın bir nokta var. Senin baktığın 4gb modeli 4k civarında 8gb modeli 6000 liradan başlıyor en az. 4gb ve 8 gb ethereumda aynı kazım değerini vermiyor. Yanlış bilgilendirme yapıyorsun şuan.

Yazdıklarımı okudunuz mu? Ben zaten kesin bilgi vermedim 3 siteden baktım 4GB versiyonla 8GB versiyon benzer ETH değeri kazıyor görünüyor dedim. Sonra 1660 Super için kontrol ettim aynı kazım değeri gözüküyordu. Kesin 100% doğru diye bilgi vermedim. Bu bilgilere göre de sahibinden sitesindeki fiyatlara baktım değeri değmezini kendince yorumladım. Kartı ben almayacağım niye fiyat düşürmeye çalışayım. :)

ckribrahim

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,100
ugur.gozaydin' Alıntı:
ckribrahim' Alıntı:

Yazdıklarımı okudunuz mu? Ben zaten kesin bilgi vermedim 3 siteden baktım 4GB versiyonla 8GB versiyon benzer ETH değeri kazıyor görünüyor dedim. Sonra 1660 Super için kontrol ettim aynı kazım değeri gözüküyordu. Kesin 100% doğru diye bilgi vermedim. Bu bilgilere göre de sahibinden sitesindeki fiyatlara baktım değeri değmezini kendince yorumladım. Kartı ben almayacağım niye fiyat düşürmeye çalışayım. :)

Kesin bilmediğin konularda yorum yaparsan insanları yanıltırsın. Bilmediğin konularda cevap vermemeyi tercih etmelisin o zaman. He bu arada belirteyim benim söylediklerim %1000 kesin bilgi

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
ckribrahim' Alıntı:
ugur.gozaydin' Alıntı:

Kesin bilmediğin konularda yorum yaparsan insanları yanıltırsın. Bilmediğin konularda cevap vermemeyi tercih etmelisin o zaman. He bu arada belirteyim benim söylediklerim %1000 kesin bilgi

Yorumunda böyle görünüyor veya şöyle yazıyor gibi değerlendirme yapıyorum. Kullanıcıyı yönlendirmiyorum. Siz tartışmaya birisini mi arıyorsunuz ben anlamadım ki.

Bu arada bilgilere baktığım siteleri de paylaşayım bilen kişiler doğru bilgi verip vermediğini teyit etsin ki böyle saçma tartışmalara girmeyelim.

https://www.kryptex.org
https://minerstat.com
https://www.kriptom.com

ckribrahim

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,100
ugur.gozaydin' Alıntı:
ckribrahim' Alıntı:

Yorumunda böyle görünüyor veya şöyle yazıyor gibi değerlendirme yapıyorum. Kullanıcıyı yönlendirmiyorum. Siz tartışmaya birisini mi arıyorsunuz ben anlamadım ki.

Bu arada bilgilere baktığım siteleri de paylaşayım bilen kişiler doğru bilgi verip vermediğini teyit etsin ki böyle saçma tartışmalara girmeyelim.

İstediğiniz siteyi atabilirsiniz. Kimse Rx 5500 xt 4gb ile 8 gb modelinin ethereumda aynı kazımı yaptığını kanıtlayamaz çünkü öyle bir gerçek yok

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
ckribrahim' Alıntı:
ugur.gozaydin' Alıntı:

İstediğiniz siteyi atabilirsiniz. Kimse Rx 5500 xt 4gb ile 8 gb modelinin ethereumda aynı kazımı yaptığını kanıtlayamaz çünkü öyle bir gerçek yok

Bende zaten öyle demedim bilen kişiler siteleri teyit etsin ki doğru bilgimi veriyorlar öğrenelim dedim. Herkes mining yapmıyor sonuçta kartların kazım güçlerine bu tarz sitelerden bakıyorlar ki bu sistelere Google aramasında çıkan ilk sayfadaki 3 site. O yüzden teyit etsin bilen birisi dedim. Siz neden her yorumumu yanlış anlayıp muhalefet bir tavır güdüyorsunuz? Hayır uzatmayayım diyorum ama uzuyor ister istemez konu.

gbaleft

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ekran kartı zaten sistemin fiyatını yükseltiyor, sistem 8K civarına gidecektir minimum.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri