Sistemime Hangi Performans Testlerini Yapabilirim?

KS

Uçak Teknisyeni

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Voltaj 0.884V volt yazıyor bu yüksek bir rakam değil ki. Anlam veremedim açıkçası. Daha alt voltajda çalıştırmak ne kadar doğru bilemedim ama denenebilir. Ayarı - yapıp 0.084 yazın F10 ile kaydedip çıkın bakalım. 0.8V yapalım ayarı ne olacak. Yemezse BIOS 'u sıfırlarsınız o dert değil.
Bu işlemci ve anakartta voltaj değeri değiştirebiliyor muyum emin miyiz? Çünkü dediğiniz gibi yaptım değeri yazıp f10 yaptım ama sadece auto yı - moda aldığımı algılıyor. Değeri değiştirdiğimi algılamıyor. Kusura bakmayın uğraştırıyorum.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
B serisi INTEL 'de uzun zamandır voltaj değişimi yapmadım ama bir bakarım netten sorun var mı yok mu diye. Birde sizden ricam BIOS güncel değilse günceller misiniz.

KS

Uçak Teknisyeni

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Adsız.png

@ugur.gozaydin sistem boştayken böyle bir görüntü çarptı gözüme. herhangi bir stres testi falan yok. power testten 2dk sonra 4800MHz e çıkıp durdu görüntü alıp atayım dedim :D çıkabiliyor yani işin özeti.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
O kadar test yaptık 4800MHz hıza çıkamadı durup dururken mi çıkacağı tuttu. :D

Bu şekilde kalabilir sorun kendiliğinden çözüldüyse.

KS

Uçak Teknisyeni

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
O kadar test yaptık 4800MHz hıza çıkamadı durup dururken mi çıkacağı tuttu. :D

Bu şekilde kalabilir sorun kendiliğinden çözüldüyse.

Ama hala power testte 100 derece makina :D testi bitirir bitirmez 45-50 dereceye düşünüyor saniyesinde. OCCT eski sürüm indirdim onda da durum aynı. Sanki sıcaklık sensöründe problem var gibi geldi bana.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Voltajlara baktık sorun yok ama işlemci gereğinden fazla ısınıyor özellikle o soğutucuya ve kasaya göre. Frekansta normale dönmüş ama sıkıntı var belli. İşlemciyi bir servise yollayın konuşmuştuk zaten.

Babapro21

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
98
Olmadı git intel boost u kapat
Voltaji dusurursen perf. ya ayni kalir ya da yuksek ihtimal perf. düşebilir.
Çünkü K serisi degilki Ghz artirabilirsin.
Ama uğur hocanın dedigi gibi V da dusurebilirsin.

BatuhanKLC

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
757
Bro gidişat güzel ama örgü yanlış bence , voltaj çok dengeli ısı voltajdan kaynaklı değil birçok 11600 ve 11600k da yaşanan sorunu yaşıyor arkadaş. 11. Nesil Intel güçlü işlemciler sıcak çalışıyor 80 derece oyun içi sorun değil . 12. Nesilde performans çekirdeklerini sınırlamaların sebebi de bu , gerektiği yerde gerektiği kadar güç verip voltaj ayarlayıp soğuk çalıştırmak .
Ne sistemde ne de testlerde bir hata yok , 10 da 9 u böyle 11600 11600k 11700 k işlemcilerin.
12. Nesil Intel öncesi kullandığınız tüm işlemciler tahmin ettiğiniz kadar akıllı değil , hatta söylenenen çoğu cümle de yalan . İhtiyaca göre güç çekmez işlemci , verilen voltaja göre kendisini ayarlar .
Tavsiyem UV yapmak yerine oyun ve mühendislik programlarında 80-83 ü geçmiyorsa bu şekilde kullanmak . O işlemci de normal şartlar altında 4.8 e boostlamaz kendini , hatta boostlarsa sıkıntı var. 5 FPS için o kadar elektrik faturasını yğkseltmeyin.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Olmadı git intel boost u kapat
Voltaji dusurursen perf. ya ayni kalir ya da yuksek ihtimal perf. düşebilir.
Çünkü K serisi degilki Ghz artirabilirsin.
Ama uğur hocanın dedigi gibi V da dusurebilirsin.
Voltaj zaten en düşükte 0.85V altına inmiyor işlemci ki bu alt limitte çalışıyor zaten. Direkt voltaj girilmiyor anakartta Offset seçeneği aktif sadece üst limit belirleyebiliyoruz ama 0.85V üst limit verdim yine aynı ısılar var ve frekans 4.6GHz hızı geçmiyordu. Sıcaklık değişimi olmadığı için serbest bıraktık işlemciyi voltajda.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Bro gidişat güzel ama örgü yanlış bence , voltaj çok dengeli ısı voltajdan kaynaklı değil birçok 11600 ve 11600k da yaşanan sorunu yaşıyor arkadaş. 11. Nesil Intel güçlü işlemciler sıcak çalışıyor 80 derece oyun içi sorun değil . 12. Nesilde performans çekirdeklerini sınırlamaların sebebi de bu , gerektiği yerde gerektiği kadar güç verip voltaj ayarlayıp soğuk çalıştırmak .
Ne sistemde ne de testlerde bir hata yok , 10 da 9 u böyle 11600 11600k 11700 k işlemcilerin.
12. Nesil Intel öncesi kullandığınız tüm işlemciler tahmin ettiğiniz kadar akıllı değil , hatta söylenenen çoğu cümle de yalan . İhtiyaca göre güç çekmez işlemci , verilen voltaja göre kendisini ayarlar .
Tavsiyem UV yapmak yerine oyun ve mühendislik programlarında 80-83 ü geçmiyorsa bu şekilde kullanmak . O işlemci de normal şartlar altında 4.8 e boostlamaz kendini , hatta boostlarsa sıkıntı var. 5 FPS için o kadar elektrik faturasını yğkseltmeyin.
Söylediklerini okudum kardeşim ve araştırdım ama tam tersi tezde çalışan kullanıcılar tanıyorum ve nette yabancı kaynaklarda değerlerini paylaşanlar gördüm. 70 üzerini gören yok nette ama bu işlemci 80 sınırında gezmeye yada üzerine çıkmaya çok hevesli. Ya işlemcinin silikon kalitesi berbat yada işlemci veya anakartta bir şey var.

BatuhanKLC

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
757
Söylediklerini okudum kardeşim ve araştırdım ama tam tersi tezde çalışan kullanıcılar tanıyorum ve nette yabancı kaynaklarda değerlerini paylaşanlar gördüm. 70 üzerini gören yok nette ama bu işlemci 80 sınırında gezmeye yada üzerine çıkmaya çok hevesli. Ya işlemcinin silikon kalitesi berbat yada işlemci veya anakartta bir şey var.
Valla bro ben o ekrandan yük altında gördüğüm kadarıyla voltaj problemi yok cihazda , daha önce 10-11-12 nesilden toplamda 6-7 sistem kurmuşumdur. Tek sorunsuz çalışan 10400 ve 10600k idi :) . İşlemci silikon kalitesi kötü olabilir buna katılıyorum , ama performanslı bir soğutucu ile o değerler anormal , intel gözden kaçırmış olamaz diye düşünüyorum. Kalite kontrolü Intelin- Amd den 3 gömlek üstündü en son.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Valla bro ben o ekrandan yük altında gördüğüm kadarıyla voltaj problemi yok cihazda , daha önce 10-11-12 nesilden toplamda 6-7 sistem kurmuşumdur. Tek sorunsuz çalışan 10400 ve 10600k idi :) . İşlemci silikon kalitesi kötü olabilir buna katılıyorum , ama performanslı bir soğutucu ile o değerler anormal , intel gözden kaçırmış olamaz diye düşünüyorum. Kalite kontrolü Intelin- Amd den 3 gömlek üstündü en son.
Voltaj sorunu zaten yok ama yönetimi sorunu var gibi duruyor emin değilim. 65W TDP değerinde işlemci 6/12 çekirdek 11600 işlemcisi. Aynı çekirdek sayısına sahip 5820K 140W TDP değerindeki işlemcimi OC yapılmış halde 80-85 arasında tüm çekirdekler yükteyken maksimum görüyorum önü kapalı bir kasada. Aynı soğutucu ile üstelik. Bu işte bir sorun var. :D

Son düzenleme:

BatuhanKLC

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
757
Voltaj sorunu zaten yok ama yönetimi sorunu var gibi duruyor emin değilim. 65W TDP değerinde işlemci 6/12 çekirdek. Aynı çekirdek sayısına sahip 5820K 140W TDP değerindeki işlemcimi OC yapılmış halde 80-85 arasında tüm çekirdekler yükteyken maksimum görüyorum önü kapalı bir kasada. Aynı soğutucu ile üstelik. Bu işte bir sorun var. :D
Senin işlemcinin üretildiği zamanlar intel i5 ve üzerine gözü gibi bakıp üretiyordu , uzun süredir öyle değil ki . Emin olmamakla birlikte sıvı soğutucuyla test edilmesini öneriyorum . Bir de prizden çıkan w bakılmalı . 12600k ekran ve priz farkı 30 w idi . Amd işlemciler gibi 11. nesil ve üstündeki inteller de yalan söylüyor w değeri konusunda.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Senin işlemcinin üretildiği zamanlar intel i5 ve üzerine gözü gibi bakıp üretiyordu , uzun süredir öyle değil ki . Emin olmamakla birlikte sıvı soğutucuyla test edilmesini öneriyorum . Bir de prizden çıkan w bakılmalı . 12600k ekran ve priz farkı 30 w idi . Amd işlemciler gibi 11. nesil ve üstündeki inteller de yalan söylüyor w değeri konusunda.
Yalan demeyelim de kullanıma bağlı değişimler gözlemlediğim kadarıyla 75-85W değerlerine sıçradığı olmuştu.

Üretime özen konusunda seninle hem fikirim ama bu kadar absürtlük olmaz be. :D

Son düzenleme:

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Assassin's Creed markasının son oyunları işlemciyi yoran oyunlardır. Ayrıca yarış tabanlı yüksek grafikli oyunlarda Forza, Assetto Corsa ve F1 gibi oyunlarda işlemcinizi yorarlar.

BatuhanKLC

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
757
Yalan demeyelim de kullanıma bağlı değişimler gözlemlediğim kadarıyla 75-85W değerlerine sıçradığı olmuştu.

Üretime özen konusunda seninle hem fikirim ama bu kadar absürtlük olmaz be. :D
Yok bro diri diri AMD de INTEL de yalan söylüyor . Hw info bunun için info kısmı açtı. AMD kabul ediyor , intel daha etmedi bakalım ne zaman edecek :)
Çok uzak değildir ya da yeni işlemciler ile unutturacak bakalım .

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri