Sıvı Soğutma Dikey Takılırsa Sorun Olur Mu?

Tefnut

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
256
Screenshot_1.png

KS

mehmettasdemir

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
64
Kasaya sığıyorsa kolay olur. ekstradan 2 tane daha 140 lık fan lazım tabi. Haber verin yardımcı olurum.
O zaman bende bulunanları takamam değil mi. 120 lik çünkü bendekiler. Olmazsa eğer kasanın üst kısmına egsoz ya da içeri hava üfleyecek şekilde taksam olur mu?

agathusia

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
224
Tamam hocam bana bir tane kasa gönderin 280 mm sıvı soğutma destekleyen 340mm de ekran kartı desteği olsun kafi. Deprem de hasar gördüğü için bunu buldum kullanıyorum. Eğer ki ben size destek olurum diyorsanız tercihen msi velox 100p airflow kasa alıp bana yollacaksanız minnettar olurum. Yok diyorsanız eğer de cevabını aldığınızı düşünüyorum.

Hocam push-pull dediğiniz olay soğutmayı taktıktan sonra diğer fanları da kasanın önüne mi takacağım.
Kader kardeşim deprem meprem bahane olarak şöyle şeyler sunma ben sadece saçma ve mantıksız olduğunu söyledim. Ki öyle içeriye soğuk havayı çekmesi gereken fanlarda ısınan bir radyatör olacak mantığa bak :D Çok ihtiyacın varsa iban at atarız gönlümüzden kopanı acıtasyon yapmayın olması gerekeni söylüyorum o kadar.

evdetekbasina

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
şekil bu yukarıdakı dışarı üflüyor arkadaki egsoz fanı dışarı

Ekli dosyalar

• IMG_20230824_141753.jpg
    IMG_20230824_141753.jpg
    113.2 KB · Görüntüleme: 136
KS

mehmettasdemir

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
64
Kader kardeşim deprem meprem bahane olarak şöyle şeyler sunma ben sadece saçma ve mantıksız olduğunu söyledim. Ki öyle içeriye soğuk havayı çekmesi gereken fanlarda ısınan bir radyatör olacak mantığa bak :D Çok ihtiyacın varsa iban at atarız gönlümüzden kopanı acıtasyon yapmayın olması gerekeni söylüyorum o kadar.
Sen kesin hulka falan da inanıyorsundur kadermiş. Acıtasyon mu ben senin gibi baba parasıyla geçinmiyorum, klavye delikanlılığı da yapmıyorum. Saçma olur olmaz onu sormuyorum sana elimde ki imkanları değerlendirip dikey takıp takmayacağımı sıkıntı yaşarmıyım diye merak ediyorum. Kasa zaten desteklerse bende enayi gibi mal gibi saçma kelimeler kullanmadan takabilirim değil mi. Fikir alışverişi yapıyorum. İmkan oldukça zaten yeni kasa alıp değerlendireceğimi yukarlarda yazmışım okusan anlarsın zaten.

IV.PALADADDY

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
821
O zaman bende bulunanları takamam değil mi. 120 lik çünkü bendekiler. Olmazsa eğer kasanın üst kısmına egsoz ya da içeri hava üfleyecek şekilde taksam olur mu?
bunların dışında elındekı fanları denildiği gibi radyatöre akabilirsin fakat bir fan için ince uzun 4 adet özel vida lazım iinternette satılıyor. örneğin:

bu arada ben de kasamdan kaynaklı önde kullanıyorum. herhangi bir performans kaybı pekte söz konusu değil.

KS

mehmettasdemir

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
64
bunların dışında elındekı fanları denildiği gibi radyatöre akabilirsin fakat bir fan için ince uzun 4 adet özel vida lazım iinternette satılıyor. örneğin:

bu arada ben de kasamdan kaynaklı önde kullanıyorum. herhangi bir performans kaybı pekte söz konusu değil.
soğutucunun önüne mi taksam daha sağlıklı olur yoksa üst kısmına egsoz görevi görecek şekil de mi taksam daha iyi olur hocam?

KS

mehmettasdemir

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
64

IV.PALADADDY

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
821
fazla ısı vermiş olmuyormusun fanları dışarı alarak ?
radyatörü ön kısma dikey takıyorsan fanları 3 farklı türde takabilirsin.
1. benim yöntemimde fanlar temiz havayı radyatöre verecek oradan da kasa içine verecek.
2. yöntem fanları radyatörün önüne alıp yine kasa içine hava üfleyecek şekilde bağlamak. bu tamamen anlamsız ve hatalı bir montajdır.
3. ise fanları yine radyatörün önüne alıp bu sefer radyatöre doğru hava üfleyecek şekilde bağlamak. radyatöre temiz hava gelecektir fakat kasanın hava akışı bozulacak. kasaya önden temiz hava gelmeyecektir.
benim için en mantıklı yöntem kullandığım yöntemdir. düzenli benchmark testleri çekerim. işlemcim ve ekran kartım 60 65 dereceleri geçmez. https://www.youtube.com/@gpubenchmark99/videos unbounddan sonrası sıvı soğutucu testleridir öncesi hava soğutmaya ait.

teşekkür ederim hocam olmadı vidaları ayarlamaya çalışırım.
vida normalde sıvı soğutucu içinden her bir fan için 4 er adet çıkması lazım. ek olarak almanı push-pull yapmayı düşünürsen diye söylemiştim. fakat yine içinden cıkmazsa attığımdan araştırıp alabilirsin.

Son düzenleme:

evdetekbasina

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
radyatörü ön kısma dikey takıyorsan fanları 3 farklı türde takabilirsin.
1. benim yöntemimde fanlar temiz havayı radyatöre verecek oradan da kasa içine verecek.
2. yöntem fanları radyatörün önüne alıp yine kasa içine hava üfleyecek şekilde bağlamak. bu tamamen anlamsız ve hatalı bir montajdır.
3. ise fanları yine radyatörün önüne alıp bu sefer radyatöre doğru hava üfleyecek şekilde bağlamak. radyatöre temiz hava gelecektir fakat kasanın hava akışı bozulacak. kasaya önden temiz hava gelmeyecektir.
benim için en mantıklı yöntem kullandığım yöntemdir. düzenli benchmark testleri çekerim. işlemcim ve ekran kartım 60 65 dereceleri geçmez. https://www.youtube.com/@gpubenchmark99/videos unbounddan sonrası sıvı soğutucu testleridir öncesi hava soğutmaya ait.

vida normalde sıvı soğutucu içinden her bir fan için 4 er adet çıkması lazım. ek olarak almanı push-pull yapmayı düşünürsen diye söylemiştim. fakat yine içinden cıkmazsa attığımdan araştırıp alabilirsin.
hatalı montaj dediğin teknik ile kullanıyorum öyle bi sorun ile karşılaşmadım ryzen 7950x işlemcim düşük bir işlemcide değil

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri