soğutma elime ulaştığın da yardımcı olur musunuz hocam her ihtimale karşı? baya güzel duruyor böyle.
Kasaya sığıyorsa kolay olur. ekstradan 2 tane daha 140 lık fan lazım tabi. Haber verin yardımcı olurum.soğutma elime ulaştığın da yardımcı olur musunuz hocam her ihtimale karşı? baya güzel duruyor böyle.
O zaman bende bulunanları takamam değil mi. 120 lik çünkü bendekiler. Olmazsa eğer kasanın üst kısmına egsoz ya da içeri hava üfleyecek şekilde taksam olur mu?Kasaya sığıyorsa kolay olur. ekstradan 2 tane daha 140 lık fan lazım tabi. Haber verin yardımcı olurum.
Yukarı taktıklarınız normal kurulumlarda dışarı üfleyecek şekilde olmalı.O zaman bende bulunanları takamam değil mi. 120 lik çünkü bendekiler. Olmazsa eğer kasanın üst kısmına egsoz ya da içeri hava üfleyecek şekilde taksam olur mu?
Tamamdır hocam öyle yapacağım.Yukarı taktıklarınız normal kurulumlarda dışarı üfleyecek şekilde olmalı.
Kader kardeşim deprem meprem bahane olarak şöyle şeyler sunma ben sadece saçma ve mantıksız olduğunu söyledim. Ki öyle içeriye soğuk havayı çekmesi gereken fanlarda ısınan bir radyatör olacak mantığa bakTamam hocam bana bir tane kasa gönderin 280 mm sıvı soğutma destekleyen 340mm de ekran kartı desteği olsun kafi. Deprem de hasar gördüğü için bunu buldum kullanıyorum. Eğer ki ben size destek olurum diyorsanız tercihen msi velox 100p airflow kasa alıp bana yollacaksanız minnettar olurum. Yok diyorsanız eğer de cevabını aldığınızı düşünüyorum.
Hocam push-pull dediğiniz olay soğutmayı taktıktan sonra diğer fanları da kasanın önüne mi takacağım.
Sen kesin hulka falan da inanıyorsundur kadermiş. Acıtasyon mu ben senin gibi baba parasıyla geçinmiyorum, klavye delikanlılığı da yapmıyorum. Saçma olur olmaz onu sormuyorum sana elimde ki imkanları değerlendirip dikey takıp takmayacağımı sıkıntı yaşarmıyım diye merak ediyorum. Kasa zaten desteklerse bende enayi gibi mal gibi saçma kelimeler kullanmadan takabilirim değil mi. Fikir alışverişi yapıyorum. İmkan oldukça zaten yeni kasa alıp değerlendireceğimi yukarlarda yazmışım okusan anlarsın zaten.Kader kardeşim deprem meprem bahane olarak şöyle şeyler sunma ben sadece saçma ve mantıksız olduğunu söyledim. Ki öyle içeriye soğuk havayı çekmesi gereken fanlarda ısınan bir radyatör olacak mantığa bakÇok ihtiyacın varsa iban at atarız gönlümüzden kopanı acıtasyon yapmayın olması gerekeni söylüyorum o kadar.
bunların dışında elındekı fanları denildiği gibi radyatöre akabilirsin fakat bir fan için ince uzun 4 adet özel vida lazım iinternette satılıyor. örneğin:O zaman bende bulunanları takamam değil mi. 120 lik çünkü bendekiler. Olmazsa eğer kasanın üst kısmına egsoz ya da içeri hava üfleyecek şekilde taksam olur mu?
www.n11.com
soğutucunun önüne mi taksam daha sağlıklı olur yoksa üst kısmına egsoz görevi görecek şekil de mi taksam daha iyi olur hocam?bunların dışında elındekı fanları denildiği gibi radyatöre akabilirsin fakat bir fan için ince uzun 4 adet özel vida lazım iinternette satılıyor. örneğin:
Uzun Kasa Fanı Vidası - Radyatör Fan Vidası - M3 30mm - 10 Adet Fiyatları ve Özellikleri
Uzun Kasa Fanı Vidası - Radyatör Fan Vidası - M3 30mm - 10 Adet en iyi özellikleri ve gerçek kullanıcı yorumları uygun fiyatlarla n11'de. Kampanyalı ve uygun fiyatlarla satın al.www.n11.com
bu arada ben de kasamdan kaynaklı önde kullanıyorum. herhangi bir performans kaybı pekte söz konusu değil.
kullandığım şekli resim ekledimsoğutucunun önüne mi taksam daha sağlıklı olur yoksa üst kısmına egsoz görevi görecek şekil de mi taksam daha iyi olur hocam?
bende ki kasaya da bu şekil de takabilir miyim hocam acaba?Ekli dosyayı görüntüle 26225
hava akışını düşünerek fanları radyatörün önünde kasa içine hava üfleyecek şekilde monteledim.
kullandığım şekli resim ekledim
evet kasa incelemesini izledim takabilirsin.bende ki kasaya da bu şekil de takabilir miyim hocam acaba?
fazla ısı vermiş olmuyormusun fanları dışarı alarak ?Ekli dosyayı görüntüle 26225
hava akışını düşünerek fanları radyatörün önünde kasa içine hava üfleyecek şekilde monteledim.
kullandığım şekli resim ekledim
teşekkür ederim hocam olmadı vidaları ayarlamaya çalışırım.evet kasa incelemesini izledim takabilirsin.
Ekli dosyayı görüntüle 26226
ön paneli çıkartıp fanları bu şekilde içeri hava üfleyecek biçime tutun. iç kısımda radyatörü fanlar ile hizalayıp montajı gerçekleştirebilirsiniz.
radyatörü ön kısma dikey takıyorsan fanları 3 farklı türde takabilirsin.fazla ısı vermiş olmuyormusun fanları dışarı alarak ?
vida normalde sıvı soğutucu içinden her bir fan için 4 er adet çıkması lazım. ek olarak almanı push-pull yapmayı düşünürsen diye söylemiştim. fakat yine içinden cıkmazsa attığımdan araştırıp alabilirsin.teşekkür ederim hocam olmadı vidaları ayarlamaya çalışırım.
hatalı montaj dediğin teknik ile kullanıyorum öyle bi sorun ile karşılaşmadım ryzen 7950x işlemcim düşük bir işlemcide değilradyatörü ön kısma dikey takıyorsan fanları 3 farklı türde takabilirsin.
1. benim yöntemimde fanlar temiz havayı radyatöre verecek oradan da kasa içine verecek.
2. yöntem fanları radyatörün önüne alıp yine kasa içine hava üfleyecek şekilde bağlamak. bu tamamen anlamsız ve hatalı bir montajdır.
3. ise fanları yine radyatörün önüne alıp bu sefer radyatöre doğru hava üfleyecek şekilde bağlamak. radyatöre temiz hava gelecektir fakat kasanın hava akışı bozulacak. kasaya önden temiz hava gelmeyecektir.
benim için en mantıklı yöntem kullandığım yöntemdir. düzenli benchmark testleri çekerim. işlemcim ve ekran kartım 60 65 dereceleri geçmez. https://www.youtube.com/@gpubenchmark99/videos unbounddan sonrası sıvı soğutucu testleridir öncesi hava soğutmaya ait.
vida normalde sıvı soğutucu içinden her bir fan için 4 er adet çıkması lazım. ek olarak almanı push-pull yapmayı düşünürsen diye söylemiştim. fakat yine içinden cıkmazsa attığımdan araştırıp alabilirsin.
fotoğraf atabilir misin bakayımhatalı montaj dediğin teknik ile kullanıyorum öyle bi sorun ile karşılaşmadım ryzen 7950x işlemcim düşük bir işlemcide değil
fotoğraf atabilir misin bakayım