Sıvı Soğutma Fan Yönleri Nasıl Olmalı?

selcukaysu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
Merhaba Dostlar,

Corsair in 360mm sıvı soğutucusuna sahibim. Radyatör ve fanları kasamın üst tepsisine monte ettim. fanlar radyatörün altında kalacak şekilde konumlandırıldı. Lakin kullanma klavuzuna göre montaj ettiğim halde bilgisayarımı serinletmede sorun yaşıyorum.

Bende fan yönlerinde destek almak istedim. fanlar yukarı doğru havayı dışarı itecek şekilde mi ayarlanmalı yoksa içeri doğru havayı çekecek şekilde mi. kasamın görselini aşağıya ekliyorum. Corsair fanlarda marka logosonun olduğu yüzeyi aşağıya kablosunun ve teknik detaylarının yazdığı yüzeyi yukarı tarafa bakacak şekilde monte edildi.

İlave olarak resimde gözüken kasanın önünden baktığımızda sağdaki boş kısıma da işaretlediğim şekilde 2 adet fan daha eklemeyi düşünüyorum sizce onlar içeri doğrumu üflemeli.

Saygılarımla.

Ekli dosyalar

• 20220808_214449.jpg
    20220808_214449.jpg
    7 MB · Görüntüleme: 475
  • 20220808_214456.jpg
    20220808_214456.jpg
    7.1 MB · Görüntüleme: 481
  • 20220808_214503.jpg
    20220808_214503.jpg
    2.9 MB · Görüntüleme: 428
  • 20220808_214540.jpg
    20220808_214540.jpg
    1.6 MB · Görüntüleme: 450
Moderatörün son düzenlenenleri:

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Kasanızın önünde fan yok görünüyor öyle mi? İçeri taze hava girmeden sistemi sağlıklı bir şekilde soğutamazsınız. O kasada 2 adet 20cm fan olması lazım.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Tamam tamam detaylı bakınca gördüm fanlar arkada kaybolmuş resmen. Size tavsiyem o fanların önündeki HDD yuvasını sökün. Daha sonra o fanları dışarıya bakan tarafa değil içeriye bakan tarafa alın. Kasanın önü kapalı olduğundan ve dışarıya montajlandığından fanlar nefes alamıyor arada sıkışmışlar resmen. Öndeki fanları kasa içine montajlarsanız öndeki yan kanallardan daha rahat hava çekebilirler.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
kasamın önünde 2 adet 20cm fan var Uğur Bey
Size tavsiyem o fanların önündeki HDD yuvasını sökün. Hava akışını bozuyor. Daha sonra o fanları dışarıya bakan tarafa değil içeriye bakan tarafa alın. Kasanın önü kapalı olduğundan ve dışarıya montajlandığından fanlar nefes alamıyor arada sıkışmışlar resmen. Öndeki fanları kasa içine montajlarsanız öndeki yan kanallardan daha rahat hava çekebilirler.

KS

selcukaysu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
Size tavsiyem o fanların önündeki HDD yuvasını sökün. Hava akışını bozuyor. Daha sonra o fanları dışarıya bakan tarafa değil içeriye bakan tarafa alın. Kasanın önü kapalı olduğundan ve dışarıya montajlandığından fanlar nefes alamıyor arada sıkışmışlar resmen. Öndeki fanları kasa içine montajlarsanız öndeki yan kanallardan daha rahat hava çekebilirler.
Teşekkür ederim Deneyeceğim. İlave olarak sıvı soğutma montajı doğru mı sizce?

sezer3636

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
12
acaba harddisk yuvalarını çıkarıp sıvı soğutmayı oraya konumlandırsanız. üst ızgaraya da 2 tane egzoz fan yerleştirseniz nasıl olurdu diye düşünüyorum. :)
1659985787093.png

KS

selcukaysu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
Eğer bağlantıları doğru yaptıysanız soğutucuda problem yok montaj olarak. Popma hızınız iCUE yazılımında kaç görünüyor?
Benim rahatsızlığım işlemcim auto overclocking modunda yük bindiğinde75 derece civarında çalışıyor. fanlar 2400 rpm de fullde çalışıyor.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Benim rahatsızlığım işlemcim auto overclocking modunda yük bindiğinde75 derece civarında çalışıyor. fanlar 2400 rpm de fullde çalışıyor.
Auto OC derken? BIOS üzerinden ne tür bir ayar aktif ettiniz OC için? Hiçbir şekilde hiçbir anakartta işlemci için otomatik OC ayarını aktif etmenizi önermem. OC dediğiniz şey otomatikleştirilecek bir durum değildir. Her işlemci birebir aynı model bile olsa aynı OC değerini kaldırmaz ve aynı sıcaklıklarda çalışmaz.

Birde fanları sormuyorum pompa hızınız nedir? İşlemci üzerindeki bölümde sıvıyı çeviren bir pompa var onun hızı önemli.

• Beğen
Reactions: MAO

MAO

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
62
acaba harddisk yuvalarını çıkarıp sıvı soğutmayı oraya konumlandırsanız. üst ızgaraya da 2 tane egzoz fan yerleştirseniz nasıl olurdu diye düşünüyorum. :)
Ekli dosyayı görüntüle 4083
O şekilde olduğunda radyatördeki tüm ısıyı kasa içine basar bu sefer genel kasa içi sıcaklığı artar. En doğru montajı bu şekilde hocam. Uğur üstadın dediği gibi hdd yuvalarını söküp kasa önündeki intake fanları geriye montajlanırsa fanlar daha rahat nefes alıcaktır. Sisteminiz çok güzel bu arada selçuk hocam nazar değmesin.

Genzo

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
287
Sıvı soğutma montajınız doğru eğer üst tarafa taktıysanız fanların dışarı doğru üflemesi gerek sadece sizin ön taraftaki fanlar boğulmuş , uğur hocamın tavsiyesi ile ön tarafı biraz açarsanız iyi olur.

KS

selcukaysu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
Auto OC derken? BIOS üzerinden ne tür bir ayar aktif ettiniz OC için? Hiçbir şekilde hiçbir anakartta işlemci için otomatik OC ayarını aktif etmenizi önermem. OC dediğiniz şey otomatikleştirilecek bir durum değildir. Her işlemci birebir aynı model bile olsa aynı OC değerini kaldırmaz ve aynı sıcaklıklarda çalışmaz.

Birde fanları sormuyorum pompa hızınız nedir? İşlemci üzerindeki bölümde sıvıyı çeviren bir pompa var onun hızı önemli.
pompa hızımda genelde fan hızıyla paralel çalışıyor yanış hatırlamıyorsam. Amd yazılımındaki atuo overlockingden bahsediyorum. bios üzerinde herhangi bir değişiklik yapmadım. bu arada bu sorunları yaşarken defauld seçeneği aktifmiş.

Ekli dosyalar

• Adsız.png
    Adsız.png
    1.9 MB · Görüntüleme: 78
KS

selcukaysu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
O şekilde olduğunda radyatördeki tüm ısıyı kasa içine basar bu sefer genel kasa içi sıcaklığı artar. En doğru montajı bu şekilde hocam. Uğur üstadın dediği gibi hdd yuvalarını söküp kasa önündeki intake fanları geriye montajlanırsa fanlar daha rahat nefes alıcaktır. Sisteminiz çok güzel bu arada selçuk hocam nazar değmesin.
Çok teşekkür ederim . Allah sizlere daha iyilerini nasip etsin inşallah. Allah İnşallah böyle bir teknolojiyi vatanımıza milletimize faydalı , üretken bir şekilde kullanmayı bana nasip eder ki boşa gitmesin.

• Beğen
Reactions: MAO

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri