Sıvı Soğutma Önerisi - Ryzen 7950X

KereMete52

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
merhaba,

Kendime bir sistem toplama düşüncesindeyim, kafamda alacağım componentleri belirlemeye çalışıyorum. İşlemci olarak Ryzen (7900X veya 7950X) düşünüyorum, oyun performansları, yeni bir chipsete geçmesi ve bu chipsete uzun süreli destek vereceklerini açıklamaları bu kararı almamda ön ayak oldu. İntel 14. Nesil ile birlikte chipset değiştirdiğinde sistemim otomatik out-of-date olacak ve bunu istemiyorum, sonradan yeni bir anakart almak istemiyorum. ilk seferde geleceğe yönelik olsun düşüncesindeyim. anakart olarak Asus Rog Strix x670E modeli var kafamda. Sıvı Soğutma olarak ise kafam karman çorman. Asus'un Ryujin II modelinin RGB olanının fan kalitesi, RGB olmayanının RGB olmaması :) RGB olsun da istiyorum çünkü gerçekten kasa içini çok güzel gösteriyor. Sıvı Soğutmayı RGBsiz ama Kasa fanını RGBli alarak bu sorun çözülebilir. Ayrıca son yıllarda çıkan LCD ekranlı AIO'lar da çok şık. Corsair, NXZT gibi modellerde var bu özellikler ama gerçekten fiyatlar uçmuş durumda ve stok sıkıntısı bulunuyor. size sorum ise sizce hangi sıvı soğutma tercih edilmeli dediğim işlemci ve anakart için. önümde bu kasayı toplamak için 3-4 ay var gibi. Stok olmayan ürünleri bekleyebilirim. herkese iyi günler diliyor ve teşekkür ediyorum...

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Bunun için bütçe yada kasa belirtmemişsiniz. Birde TR'de yaşıyorsanız 3-4 ay sonra fiyatların zamlanacağını düşünüyorum şimdi ki fiyat ile sonrası aynı olmaz.

O işlemciler çok ısındığı için Bios üzerinden Watt sınırlaması yapabilirsiniz. Serin çalışır ama çok az performans kaybı olur. Sıvı soğutma olarak Lian Li GALAHAD 360 yada Arctic LIQUID FREEZER II 360 alınabilir ama dediğim gibi kasa da önemli. Render işleriyle uğraşacaksanız 420mm sıvı soğutma gerekebilir. LCD ekranı yok ama iyi ve RGB bulunan ürünler.

KS

KereMete52

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
cevabınız için teşekkür ediyorum. Kasamı indirimden MSI Vampiric 300R olarak aldım, 360mm radyatörü destekliyor üst ve ön tarafta. bütçe belirtmedim çünkü bütçe belirlemedim, 10K civarı ayırabilirim sanırım. dediğiniz ürünlere hemen bakayım, ayrıca Corsair H150i Elite LCD de çok hoşuma gidiyor ama piyasada yok şu an ne zaman gelir kim bilir.

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
H150İ Güzel ürün aslında ama satılmadığı için gelir mi gelmez mi yada gelse fiyatı ne olur onu da bilemiyoruz.

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,258
merhaba,

Kendime bir sistem toplama düşüncesindeyim, kafamda alacağım componentleri belirlemeye çalışıyorum. İşlemci olarak Ryzen (7900X veya 7950X) düşünüyorum, oyun performansları, yeni bir chipsete geçmesi ve bu chipsete uzun süreli destek vereceklerini açıklamaları bu kararı almamda ön ayak oldu. İntel 14. Nesil ile birlikte chipset değiştirdiğinde sistemim otomatik out-of-date olacak ve bunu istemiyorum, sonradan yeni bir anakart almak istemiyorum. ilk seferde geleceğe yönelik olsun düşüncesindeyim. anakart olarak Asus Rog Strix x670E modeli var kafamda. Sıvı Soğutma olarak ise kafam karman çorman. Asus'un Ryujin II modelinin RGB olanının fan kalitesi, RGB olmayanının RGB olmaması :) RGB olsun da istiyorum çünkü gerçekten kasa içini çok güzel gösteriyor. Sıvı Soğutmayı RGBsiz ama Kasa fanını RGBli alarak bu sorun çözülebilir. Ayrıca son yıllarda çıkan LCD ekranlı AIO'lar da çok şık. Corsair, NXZT gibi modellerde var bu özellikler ama gerçekten fiyatlar uçmuş durumda ve stok sıkıntısı bulunuyor. size sorum ise sizce hangi sıvı soğutma tercih edilmeli dediğim işlemci ve anakart için. önümde bu kasayı toplamak için 3-4 ay var gibi. Stok olmayan ürünleri bekleyebilirim. herkese iyi günler diliyor ve teşekkür ediyorum...

Kasanın radyatör için max kalınlığına bakarak tercih edin bu ürün normallerden daha kalın.

Semih48

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
78
intel i7 11700f işlemcim var. çok ısınan bir işlemci değil. ben arctic 240mm modelini kullanıyorum. gayet memnunum. bundan önce msi 240mm vardı. o üründe kronik sorunluydu ve geri iade ettim. Şuan arctic marka sıvı soğutmaları öneririm size. fiyatına göre çok iyi. msi,asus gibi modellerde sadece marka 1000-1500 tl para koyduruyor.

KS

KereMete52

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5

Cooler Master PL360 Flux 30. Yıl Serisi ARGB 360mm Sıvı Soğutucu​

Bu ürünü test eden, deneyimleyen var mı, nasıldır?

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Arctic daha başarılı diye biliyorum ama ne test ettim ne de deneyimledim. Farklı bir konuda bu soğutucu yerine Arctic Liquid Freezer önerilmiş.

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
658

Kasa uyumluysa çok sağlam soğutması olan bir ürün. Tek sıkıntısı biraz tuzlu fiyatı olması. ML serisi fanları mevcut. Oldukça kaliteli yapısı var. Asus anakart, ekran kartı gibi ürünlerle de RGB senkron olabiliyor tek program ile. LCD ekran kullanmak istediğinizde yükseltme aparatı ayrıca alıp ekleyebiliyorsunuz.

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235

Kasa uyumluysa çok sağlam soğutması olan bir ürün. Tek sıkıntısı biraz tuzlu fiyatı olması. ML serisi fanları mevcut. Oldukça kaliteli yapısı var. Asus anakart, ekran kartı gibi ürünlerle de RGB senkron olabiliyor tek program ile. LCD ekran kullanmak istediğinizde yükseltme aparatı ayrıca alıp ekleyebiliyorsunuz.

Kasası 360mm destekliyor.

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
658
Kasası 360mm destekliyor.

Kasa modelini alttaki mesajda yazmış yeni gördüm. H150i LCD ekranlısını bulamazsa aynı yükseltme kiti ona da uyumlu.

KS

KereMete52

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Yorumlarınız için teşekkür ediyorum. Bu durumda öncelikli tercihim H150I modeli olacaktır, stoklara gelmezse Arctic Liquid Freezer II modelini alacağım.

Muamma61

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
145
cevabınız için teşekkür ediyorum. Kasamı indirimden MSI Vampiric 300R olarak aldım, 360mm radyatörü destekliyor üst ve ön tarafta. bütçe belirtmedim çünkü bütçe belirlemedim, 10K civarı ayırabilirim sanırım. dediğiniz ürünlere hemen bakayım, ayrıca Corsair H150i Elite LCD de çok hoşuma gidiyor ama piyasada yok şu an ne zaman gelir kim bilir.
tartışmasız asus rog ryujin 2 360

sıkıntı yaşamazsın hatta performansı eşsizdir. garantisi de oldukça tatmin edici.

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
tartışmasız asus rog ryujin 2 360

sıkıntı yaşamazsın hatta performansı eşsizdir. garantisi de oldukça tatmin edici.
Fiyatı çok gereksiz bir şekilde yüksek ve performans olarak daha uygun fiyatlı soğutucularla eş gidiyor.

Muamma61

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
145
Ben bu modelin ilkini kullanıyorum yıllar oldu kullanalı ve i9 10850k da oc konumunda kullanıyorum yazın kasamın ortalama sıcaklığı birde rutubetli ortamda yaşadığımı da düşünmeniz lazım sıcaklık 47 de stabil olurken işlemci sıcaklığım 55 geçmediğini gördüm. Şu an boşta işlemci yüzde 10 luk veride 35 derecede çalışıyor. kasamın ortalama sıcaklığı 31-32 arası değişiyor ve fanlarımın dönüş hızı 868 onuda düşünmemiz lazım :)

Fiyatı çok gereksiz bir şekilde yüksek ve performans olarak daha uygun fiyatlı soğutucularla eş gidiyor.
yani fiyatı konusunda haklısınız yalanım yok ama 10bin tl bütçe olduğunu belirttiği için arkadaş öyle yazdım zaten. Bütçesi olana yakışır olmayan istese de alamaz. uzun vadeli düşünceler için bu soğutucu ;)

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Ben bu modelin ilkini kullanıyorum yıllar oldu kullanalı ve i9 10850k da oc konumunda kullanıyorum yazın kasamın ortalama sıcaklığı birde rutubetli ortamda yaşadığımı da düşünmeniz lazım sıcaklık 47 de stabil olurken işlemci sıcaklığım 55 geçmediğini gördüm. Şu an boşta işlemci yüzde 10 luk veride 35 derecede çalışıyor. kasamın ortalama sıcaklığı 31-32 arası değişiyor ve fanlarımın dönüş hızı 868 onuda düşünmemiz lazım :)

yani fiyatı konusunda haklısınız yalanım yok ama 10bin tl bütçe olduğunu belirttiği için arkadaş öyle yazdım zaten. Bütçesi olana yakışır olmayan istese de alamaz. uzun vadeli düşünceler için bu soğutucu ;)
7950X İşlemcisi çok fazla ısınıyor. Sizde ki işlemciye ne kadar OC yaparsanız yapın bu işlemci OC yapılmadan bile soğutulması zor bir işlemci.

Muamma61

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
145
7950X İşlemcisi çok fazla ısınıyor. Sizde ki işlemciye ne kadar OC yaparsanız yapın bu işlemci OC yapılmadan bile soğutulması zor bir işlemci.
Güzel insan demiş olduğum soğutucuyu küçümseme yapmanız çok tuhaf gerçekten. Ben örnek gösterdim bu bir. ikincisi o soğutucunun hangi işlemcilerle performans yaptığını videolardan izleyebileceğini düşünüyorum o yüzden bir konu hakkında bilgi sahibi olmadan soğutucuları yerden yere vurmayalım :)

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Güzel insan demiş olduğum soğutucuyu küçümseme yapmanız çok tuhaf gerçekten. Ben örnek gösterdim bu bir. ikincisi o soğutucunun hangi işlemcilerle performans yaptığını videolardan izleyebileceğini düşünüyorum o yüzden bir konu hakkında bilgi sahibi olmadan soğutucuları yerden yere vurmayalım :)
Yukarıda da yazdım. Hangi işlemcilerle test yapıldığı önemli ama 7950X şuana kadar neredeyse en çok ısınan işlemci denilebilir , hem de OC yapılmadığı hâlde. Siz 10850K OC ile soğuk tutuyor diyorsunuz. Tutar orada sorun yok ama bu iki işlemci arasında dağlar kadar fark var. Bu soğutucunun hem fiyatı yüksek hem de performansına bakıyorsunuz çok daha uygun soğutucularla eşit. Parası olan alsın görüntüsü hoş olsun orada haklısınız ama daha iyi bir ürün varken sırf marka olsun görüntü olsun diye tüm bütçe harcanmamalı. Kalitesi iyidir garanti olarak öne çıkar ama ben alınmaması gerektiğini düşünüyorum. Yine de alacak kişinin tercihine bağlı.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri