Sıvı soğutma sistemi bilgi edinme

Nuri

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba arkadaşlar benim Bilgisayarım oynamış olduğum oyunlarda çok ısınma yapıyor işlemcinin yanında gelen stok soğutucuyu kullanıyorum ve sıvı sogutma sistemine geçmek istiyorum ama benim bilgisayara hangi model sıvı soğutma alabilirim? Bilgisayar parçalarım şunlar:

Cooler Masterbox Lite 5 RGB
ASUS TUF B450 GAMING Plus
AMD Ryzen 5 2600 işlemci
Corsair CX serisi 80Plus 500W güç kaynağı

Bu parçalarla uyumlu alabileceğim sıvı soğutma sistemi hakkında bilgi verir misiniz? Teşekkürler

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Nuri' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar benim Bilgisayarım oynamış olduğum oyunlarda çok ısınma yapıyor işlemcinin yanında gelen stok soğutucuyu kullanıyorum ve sıvı sogutma sistemine geçmek istiyorum ama benim bilgisayara hangi model sıvı soğutma alabilirim? Bilgisayar parçalarım şunlar:

Cooler Masterbox Lite 5 RGB
ASUS TUF B450 GAMING Plus
AMD Ryzen 5 2600 işlemci
Corsair CX serisi 80Plus 500W güç kaynağı

Bu parçalarla uyumlu alabileceğim sıvı soğutma sistemi hakkında bilgi verir misiniz? Teşekkürler

Isınma sorunu kasanızın genel hava akışı sorunu yüzünden oluyor. Önü kapalı hemde çok dandik bir biçimde kapalı bir kasa seçmişsiniz bu yüzden içeri yeterli hava akışı olmuyor buda içerisinin doğal olarakta işlemcinin ısınmasına sebep oluyor. Ekran kartınızda yüksek sıcaklıklardadır büyük ihtimalle oda kasadan. Kasanız sıvı soğutma olarak ön kısıma 360mm boyutlara kadar destek sunuyor ve birde arka fanın olduğu yere 120mm boyuttakileri takabiliyorsunuz üst kısımda desteği yok. Öne takarsanız bir faydası olmaz önden hava alamıyorsunuz alsanız bile radyatör sıcağını içeri vermiş olursunuz yani öne sıvı soğutma olayının size faydası yok. Arkaya 120mm takabilirsiniz ama sıvı soğutmaya gerek yok güçlü bir hava soğutma arka kasa fanına üfler oda dışarı atar yani sizin işlemci sıcaklığınızı hava soğutma çözer ama ekran kartınızda ısınıyprsa onu kasayı değiştirmeden çözemezsiniz.

Arctic Freezer 34 eSports DUO - 333,76 TL - Bu ürün güncel AM4 soketlere destek sunuyor. Çift PWM fan ile geliyor ve 210W TDP değeri var ki bu çok yüksek bir değer ve son olarak yanında çok kaliteli Arctic Mx-4 Termal Macun ile geliyor olmasıda bir avantaj. Bu soğutucuyu alıp takarsanız arka fana sıcak hava üflenecek oradanda atılacak yani işlemciniz için bir sorun yok sıcaklığı düşürürsünüz. Sıvı soğutmaya gerek yok.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri