ustalar ctrl alt del çalışıyorda exepoler.exe açdıktan sora gelmiyor çözüm formatıs çünkü ben bi 500 gblik bi oyun indirdimde 5 gün bekledim neyse format yok
ugur.gozaydin' Alıntı:Ben sorunuzu tam olarak anlamadım. Explorer.exe yani masaüstü açıldığından CTRL + ALT + DELETE kombini çalışmıyor mu? Sorunuzu daha anlaşılır bir biçimde yazarsanız iyi olur.
Sisteminizde ki Windows odaklı sorunları 100% değil ama çözmeye yardım olabilecek bazı şeyleri aşağıya bırakıyorum.
Başlata CMD yazıp Komut İstemini Yönetici Olarak Çalıştırın. Daha sonra DISM /Online /Cleanup-Image /CheckHealth komutunu girin ve ENTER tuşuna basıp işlemin tamamlanmasını bekleyin. Sonra aynı pencereye DISM /Online /Cleanup-Image /ScanHealth komutunu girin ve ENTER tuşuna basın tekrar ve işlemin tamamlanmasını bekleyin. Sonra yine aynı pencereye DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth komutunu girin ENTER tuşuna basın ve işlemin tamamlanmasını bekleyin ve son olarak aynı pencereye SFC /scannow komutunu girip ENTER tuşuna basıp son olarak işlemin tamamlanmasını bekleyin ve tamamlanınca pencereleri kapatabilirsiniz. Sistemi yeniden başlatıp sorunu kontrol edin. Bu işlemler Windows odaklı bir sorun varsa eksik dosya vs. veya bir farklı ayar sorunu çözecektir.
Bir sistem kalıntısı sorun yaratıyor olabilir. Bu yüzden kalıntıları temizlemek işe yarayabilir.
Bunları birkaç yöntem ile girebilirsiniz. Birincisi CMD yani Komut istemini yönetici olarak çalıştırıp ilk satır ve son satır hariç tek tek her satırı el ile yazıp her satır sonunda ENTER tuşuna basıp komutun tamamlanmasını beklemek ve sonraki satıra geçmek. 2. yöntem ise bir Not Defteri açmak ve yukarıdaki kodları yazmak yada kopyalamak. Daha sonra Dosya > Kaydet deyip Masaüstünü seçin ve Kayıt türü ayarını Tüm dosyalar yapın. Daha sonra dosyaya bir isim verin. Örneğin Reset.bat burada Reset dosya adı .bat dosya tipi oluyor. Yani bir isin verip sonuna .bat yazacaksınız. Daha sonra Kaydet deyin. Bu oluşan dosyayı masaüstünde bulup sağ tıklayıp Yönetici olarak çalıştıracaksınız ve bir siyah DOS ekranı açılacak temizleme işlemi tamamlanacak ve kapanacak. Eğer bir onay vs. isterse yada bir işlemde çok uzun süre takılırsa ki ortalama 1 dk. sürebilir bazıları. Böyle bir şey olursa uzun sürerse bir tuşa basıp geçebilirsiniz. Son yöntem ise %userprofile%\Recent , C:\Windows\Prefetch , C:\Windows\Temp , %userprofile%\appdata\local\temp bu klasörlere girip her şeyi toplu el ile silmek. Bazı klasörlere girerken onay isteyebilir sorun yok. Bazı dosyalar silinirken uyarı verebilir o an kullanıyor olma ihtimali oldukları için. Geçin sorun yok silinmeyenleri.
- @echo off
- del /s /f /q %userprofile%\Recent\*.*
- del /s /f /q C:\Windows\Prefetch\*.*
- del /s /f /q C:\Windows\Temp\*.*
- del /s /f /q %userprofile%\appdata\local\temp\*.*
- exit
ugur.gozaydin' Alıntı:Ekran kartı sürücü sorununuz olabilir. DDU yazılımını indirin ve Windows'u Güvenli mod ile başlatıp bu yazılımı kullanarak ekran kartı sürücünüzü silin. Daha sonra Windows 'u normal başlatın sorunu kontrol edin.
ugur.gozaydin' Alıntı:Sistem Güvenli Mod ile başlattığınızda görüntü verdiyse bir servis yada yazılım engel oluyordur. Size tavsiyem şunu denemenizdir. Başlata msconfig yazın ve Sistem Yapılandırması aracını çalıştırın. Daha sonra açılan pencerede Genel sekmesi altında Tanılama başlangıcı adlı seçeneğin işaretleyip Uygula/Tamam deyin ve sistemi yeniden başlatın. Eğer sistem açılırsa düzgün bu şu demek oluyor sistemdeki kurduğunuz yada arka planda kendisi kurulan bir şey sistemin düzgün başlamasını engelliyor demektir. Eğer buda değilse Windows hasar görmüştür ki bu durumda Windows Sıfırlama yada Format işleminden başka önerim yok.
ugur.gozaydin' Alıntı:Ekran kartı sürücü sorununuz olabilir. DDU yazılımını indirin ve Windows'u Güvenli mod ile başlatıp bu yazılımı kullanarak ekran kartı sürücünüzü silin. Daha sonra Windows 'u normal başlatın sorunu kontrol edin.