Sizce Hangi Mouse Almalıyım? (Razer Viper 8khz vs LGPXSL)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

emrehangulec

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Arada 1K fark var bayağı araştırdım Razer Viper'da 8khz polling Rate olmasına rağmen çoğu videoda vs genelde Logitech G PRO X Superlight veya Razer Viper Ultimate konuşuluyor sanırım e sporcular bunları tercih ettikleri için. Fakat Razer Viper 8khz daha iyi değil mi? ikisinden de 8kat daha hızlı neden bu iki fareyi tercih ediyorlar?

Oynayacağım oyunlar Valorant CS:GO gibi FPS oyunları genel olarak, fareyi fingertip ile claw tutuyorum sizce 8khz o kadar fark etmiyor mu yani onun yerine Logitech G PRO X superlight almalı mıyım?

Moderatörün son düzenlenenleri:

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Logitech markasının Hero sensörleri oldukça stabil ve iyi çalışan sensörlerdir. Raporlama hızı tek başına ürünü iyi yapmaz. Genel olarak toplamda verdiği deneyim önemlidir.

Ayrıca 8000Hz raporlama hızı ekstra sistem gereksinimleri istiyor. İşlemci seçiyor Minimum Ryzen 5 3600 veya INTEL i5 8600 işlemci istiyor ve minimum 144Hz ve üzeri monitör istiyor hızı baltalamamak adına. Ayrıca 8000Hz diğer bileşenlere ters darboğaz yapmasında diye ekran kartı gereksinimi de var ama şart değil tabi. GTX 1080 veya RX 5700 öneriliyor bu Razer Mouse ürünü için.

Bende de Corsair Sabre RGB PRO var bu üründe 8000Hz raporlama hızına sahip. Ancak ben 2000Hz ayarında kullanabiliyorum. Seçeneklerde 4000Hz ayarına alınca donanım gereksinimi olarak i5 9. nesil CPU veya AMD Ryzen 5 2. nesil CPU gereksinimi uyarısı çıkıyor uyarıyı es geçiyorum ayar 4000Hz oluyor ama arada bir mouse takılıyor. 8000Hz ayarı içinde işlemci gereksinimi içinde i7 9. nesil işlemci ve AMD Ryzen 7 2. nesil bir işlemci istiyor. Bu ayara da alabiliyorum uyarıyı es geçip ama duraksamalar çok daha sık oluyor.

Özetle insanların seçememe sebebi bu sistem gereksinimleri olabilir.

KS

emrehangulec

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Logitech markasının Hero sensörleri oldukça stabil ve iyi çalışan sensörlerdir. Raporlama hızı tek başına ürünü iyi yapmaz. Genel olarak toplamda verdiği deneyim önemlidir.

Ayrıca 8000Hz raporlama hızı ekstra sistem gereksinimleri istiyor. İşlemci seçiyor Minimum Ryzen 5 3600 veya INTEL i5 8600 işlemci istiyor ve minimum 144Hz ve üzeri monitör istiyor hızı baltalamamak adına. Ayrıca 8000Hz diğer bileşenlere ters darboğaz yapmasında diye ekran kartı gereksinimi de var ama şart değil tabi. GTX 1080 veya RX 5700 öneriliyor bu Razer Mouse ürünü için.

Bende de Corsair Sabre RGB PRO var bu üründe 8000Hz raporlama hızına sahip. Ancak ben 2000Hz ayarında kullanabiliyorum. Seçeneklerde 4000Hz ayarına alınca donanım gereksinimi olarak i5 9. nesil CPU veya AMD Ryzen 5 2. nesil CPU gereksinimi uyarısı çıkıyor uyarıyı es geçiyorum ayar 4000Hz oluyor ama arada bir mouse takılıyor. 8000Hz ayarı içinde işlemci gereksinimi içinde i7 9. nesil işlemci ve AMD Ryzen 7 2. nesil bir işlemci istiyor. Bu ayara da alabiliyorum uyarıyı es geçip ama duraksamalar çok daha sık oluyor.

Teşekkür ederim bilgi ben yinede 8khz alacağım sanırım ama kararsızım hala :)

Mertay

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
948
Fiyatın %80'ini zaten kablolu ve kablosuz farkı bindiriyor hocam. Ayrıca logitech yazılım olarak çok daha iyi. Uğur hocamın da dediği gibi raporlama hızını maksimum alabilmek için sistemin de desteklemesi lazım. Eğer donanımınız iyiyse tercih edin memnun kalırsınız. Fakat değilse biraz boşa yatırım gibi olur.

Logitech g pro x superlight modeli de güzeldir. Ancak fiyatını kesinlikle hak etmiyor.

Semih48

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
78
Bende dün SteelSeries prime wireless modelini almaya karar verdim. Onuda çok fazla övüyolar ve profesyonel e sporculardan kullanan çok fazla. İsterseniz bir göz atın. Fiyatıda şuan için uygun.

OceanLaB

Administrator
Admin
Tepki
5,366
Razer optik sensör kullanıyor. Logitech HERO. Hero sensör daha başarılı. Fakat Razer 650 IPS, Logitech 400 IPS tarama oranına sahip. Maksimum hızlanması ise Razer'da daha iyi.

Ayrıca 70 milyon tıklama ömrü var Razer Viper 8Khz'de. Tercihin doğru olduğunu düşünüyorum. 8Khz için donanım öne çıksa da, aynı kulvardaki oyuncular değiller.

s4lly

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
225
Logitech'lerde bir kaç kişide denk geldim. Omron 20M switchleri double-click yapıyormuş. Hatta takip ettiğim bir youtuber da denk geldi. Kailh Gm0.8'e geçiş yaptı.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Teşekkür ederim bilgi ben yinede 8khz alacağım sanırım ama kararsızım hala :)
Razer ürünü aldığınızda 8000Hz sisteminizde bir sorun yaratırsa alt Hz değerinde de kullanım imkanınız var. Yani almayın demedim sadece donanım bazlı ürünü tam potansiyelinde kullanamayabilirsiniz ama iyi ürün genel olarak sorun yok yani.

BatuhanKLC

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
757

Her gün yeni bir bilgi , ilk defa duydum , öğrendiğim iyi oldu . Emeğine sağlık bro.

KS

emrehangulec

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Razer ürünü aldığınızda 8000Hz sisteminizde bir sorun yaratırsa alt Hz değerinde de kullanım imkanınız var. Yani almayın demedim sadece donanım bazlı ürünü tam potansiyelinde kullanamayabilirsiniz ama iyi ürün genel olarak sorun yok yani.
Razer optik sensör kullanıyor. Logitech HERO. Hero sensör daha başarılı. Fakat Razer 650 IPS, Logitech 400 IPS tarama oranına sahip. Maksimum hızlanması ise Razer'da daha iyi.

Ayrıca 70 milyon tıklama ömrü var Razer Viper 8Khz'de. Tercihin doğru olduğunu düşünüyorum. 8Khz için donanım öne çıksa da, aynı kulvardaki oyuncular değiller.
Fiyatın %80'ini zaten kablolu ve kablosuz farkı bindiriyor hocam. Ayrıca logitech yazılım olarak çok daha iyi. Uğur hocamın da dediği gibi raporlama hızını maksimum alabilmek için sistemin de desteklemesi lazım. Eğer donanımınız iyiyse tercih edin memnun kalırsınız. Fakat değilse biraz boşa yatırım gibi olur.

Logitech g pro x superlight modeli de güzeldir. Ancak fiyatını kesinlikle hak etmiyor.
Tamamdır teşekkürler bilgiler için ellerinize sağlık. :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri