Fiyat/Performans Sizce nasıl h.o mu g.o mu

White Ravens

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,169
Hazır sistem mi bu?
Kasa için 3.006 TL yazılmış,
O kasaya gözüm kapalı G.O basarım.

White Ravens

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,169
Yeni üyeyim çok fazla bilgim yok düzgün şekilde söylebilirsin fikirlerinizi merak ettim

Forumlarda bu tarz konular çok fazla açılıyor.
İlla belli bir siteye ya da X üyeye sormak gerekmiyor.
Ama insanlar, kimseye bir şey danışmadan sistemler topluyor.
Sonrasında "Ben bunu aldım, sizce iyi mi yaptım?" diye konu açıyorlar.
Bu doğru bir şey değil. Yani aldığınız şey iyi olsa bile bu doğru bir şey değil.
Önce konu açılır, "Arkadaşlar 16.500 TL bütçem var, ne alabilirim?" diye sorulur.
Ardından üyeler "Şunu al, bunu alma" gibisinden çeşitli öneriler sunar, üye de onu alır.
Böyle konular açıldığı zaman pek bir anlamı olmuyor. Para ödenmiş, sistem alınmış zaten.

Hazır sistem hepsi 16530 geliyor
Direkt olarak hazır sistemin linki yok mu? HYPE-PRO mu?

KS

steffen61

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
10
Forumlarda bu tarz konular çok fazla açılıyor.
İlla belli bir siteye ya da X üyeye sormak gerekmiyor.
Ama insanlar, kimseye bir şey danışmadan sistemler topluyor.
Sonrasında "Ben bunu aldım, sizce iyi mi yaptım?" diye konu açıyorlar.
Bu doğru bir şey değil. Yani aldığınız şey iyi olsa bile bu doğru bir şey değil.
Önce konu açılır, "Arkadaşlar 16.500 TL bütçem var, ne alabilirim?" diye sorulur.
Ardından üyeler "Şunu al, bunu alma" gibisinden çeşitli öneriler sunar, üye de onu alır.
Böyle konular açıldığı zaman pek bir anlamı olmuyor. Para ödenmiş, sistem alınmış zaten.

Direkt olarak hazır sistemin linki yok mu? HYPE-PRO mu?
Bana ilk başta iyi geldi gaza geldim aldım sonradan fikirleri merak ettim en kötü iptal ederim diye düşündüm
Ben ram ve ssd değiştirdim fiyat aşağıya çekmek için

White Ravens

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,169
Bana ilk başta iyi geldi gaza geldim aldım sonradan fikirleri merak ettim en kötü iptal ederim diye düşündüm
Ben ram ve ssd değiştirdim fiyat aşağıya çekmek için
Yani fiyat olarak kabul edilebilir.
5600x + 3060 Ti kötü bir kombinasyon değil.
2. el sitelerinde 20.000 TL civarında fiyata satılıyor.
Eğer kâr elde edebilecekseniz, satmayı da düşünebilirsiniz.
Kendiniz kullanacaksanız, Versa T25 kasayı değiştirmenizi öneririm.

mutlu

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
537
Genele bakınca, hayırlı olsun derim.

Bu fiyata güzel sistem.

Burada(forumda) ağır eleştiri yapan arkadaşlar, diğer konularda 17+K ya benzer sisteme ooo diyorlar. Çok takılmayın, elbette daha iyisi her zaman vardır ama bugünün koşullarında 16.530'a iyi bir sistem bu. :)

KS

steffen61

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
10
Toplama sistemmi yoksa hazırmı?
Hazır sistem

Genele bakınca, hayırlı olsun derim.

Bu fiyata güzel sistem.

Burada(forumda) ağır eleştiri yapan arkadaşlar, diğer konularda 17+K ya benzer sisteme ooo diyorlar. Çok takılmayın, elbette daha iyisi her zaman vardır ama bugünün koşullarında 16.530'a iyi bir sistem bu. :)
Isınma sorunu olurmu sizce

KS

steffen61

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
10
Anakart seçimi yoktu 5 5600x içinde pişman olmaya başladım açıkcası . 5 5600 olsa sisteme aynı sorunu yaşar mıyım
5600X için diyorsanız o işlemci ısınır. Kaliteli bir soğutucu lazım. Sistem genel olarak güzel ama B550 anakart da yakışırdı.

Kemo

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
127
Anakart seçimi yoktu 5 5600x içinde pişman olmaya başladım açıkcası . 5 5600 olsa sisteme aynı sorunu yaşar mıyım
Ryzen 5 5600 de de aynı ısınma sorununu yaşarsınız maalesef. Bu İ5 12400f için de aynı

mertsaygı

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
141
dostum özelleştirmelere baktıgımda rami düşürüp kasayı 600tl farkla değiştirebilirsin ssd yi de mld yaptığında düz 16bin tl ye geliyor ve kasayı da daha düzgün almış oluyorsun bence öyle de bi bakmalısın

bu kasa diğerine göre daha iyi 500tl farka değer benim 1tb ssdye ihtiyacım olmadığı için de 500gb mld seçtim 16k ya geldi
1667120516243.png

KS

steffen61

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
10
İşlemci güçlü. Anakart kısmında sorun yok. B550 dememin sebebi PCI 4.0 desteği olmasıydı. Olmasa da olur yani sıkıntı değil.
Kule tipi soğutucu alsam sistemde sorun olurmu ilerdede sıvı soğutucu alırım sistem nasıl olur ozaman sizce

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Kule tipi soğutucu alsam sistemde sorun olurmu ilerdede sıvı soğutucu alırım sistem nasıl olur ozaman sizce
İlerde sıvı soğutma alacaksanız ucuz bir kule tipi soğutucu alırsınız. Snowman T6 Ultra alınabilir belki. Tamamen yük altındayken yeterli gelmeyebilir ama işinizi görür. Fazla ısınırsa Undervolt yaparsınız. Stok soğutucuda Undervolt yapıp CPB kapatmayı falan da deneyebilirsiniz.

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
766
Sorun güçlü işlemci olduğun için soğutma gerektiğimi yoksa anakart uyumundan mı kaynaklı
İşlemciler güçlü olduğu için ısınıyor. Stok fanlar yetersiz kalıyor.
Dark Freezer X125 uygun fiyatlı bir hava soğutmadır. 6 ısı borusu var ve çift fanlı. @ckribrahim 5600X için yeterli bir soğutması var demişti.
Stok soğutucu hem kafa ütülüyor hem de işlemci aşırı ısınıyor. İyi bir soğutucu ile değiştirmenizi şiddetle tavsiye ederim.
Bütçe varsa daha iyisini de alabilirsiniz hava soğutucunun.

Kemo

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
127
Sorun güçlü işlemci olduğun için soğutma gerektiğimi yoksa anakart uyumundan mı kaynaklı
İşlemciler güçlü olduğu için, bana kalırsa indirimde bir 240ml sıvı soğutma veya kaliteli kule tipi soğutma işinizi görür

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri