Sizce Youtube Mu? Twitch Mi?

XXL

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
357
Selam Dostlar,

Video içerik üretmeyi yada yayın yapmayı düşünüyorum.

Sizce hangisinde başarı oranı daha yüksek twitchde izleyici kazanmak baya zor hatta imkansiz twitche ilk girenler tahtı aldı.

Moderatörün son düzenlenenleri:

rkarayel

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
881
Genelde YouTubedan kitleyi Twitch e almayı düşünüyorlar hocam, çok mükemmel yetenekleriniz yoksa ya da hanımefendi değilseniz Twitch biraz zor başlangıç için yine de tercih sizin

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,234
İkisi farklı platform. Eğer tanıdığınız yayıncı varsa onların yanında da olarak bence daha rahat büyürsünüz ama sıfırdan başlamak biraz zor gibi. Youtube da büyümek bence çok daha zor. Birden patlayabilirsiniz veya 1-2 yıl çok az izlenme ile devam edebilirsiniz. Youtube sizi üzebilir ama twitch de sizi arkadaşlarınız izlese bile twitch öneriyor.

KS

XXL

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
357
Peki sizce twitchte nasıl yükselebiliriz çünkü kimse durduk yere gelip yayını izlemez.

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,234
Peki sizce twitchte nasıl yükselebiliriz çünkü kimse durduk yere gelip yayını izlemez.
İlk başta arkadaşlarınıza falan söyleyin bence. Onlar izlesin yardımcı olsun bir zaman sonra başka bir yayıncı paylaşırsa falan bir şey yaparsa yükselirsiniz. Yayın sonu izleyenleri başka kanallara gönderiyorlar ya onun gibi bir şey.

Arthemis.

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
153
Öncelikle dediğiniz gibi twitch artık eskisi kadar pek izlenmiyor sağlam ünlü kişiler ve hanımefendiler dışında baktığımda izlenmeler eskisi kadar iyi değil ve youtubede yapıcağınız işler nelerdir artık durumu iyi olanlar eskiden olduğu gibi yt olsun öteki yayın platformları olsun misal eskiden oynanan oyun v.s olsun herkez izlerdi artık bi zaman sonra herkez o oyunu izlemeyip alıp oynadığı içinde pek bi anlamı kalmıyor bu işlerle uğraşanların ama dediğim gibi sağlam kemik kitle ve sevdiği kişiler hariç onlar destekler onu sizin yapmak istediğiniz nedir hocam ?

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,234
Youtube üzerinde genelde şeyler izleniyor. Diş macunundan thor çıkıyormuş deneyelim bakalım gerçek mi tarzında shorts videolar.

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
Sisteminiz ne hocam yayın yapmaya vs uygunmu onun için soruyorum? Benim düşüncem , direkt twitch e başlamak . Valorant vs oynayarak ve chat le güzel sohbetler kurarak izlenmenizi yükseltebilirsiniz. Bizde izleriz belki :D

rkarayel

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
881
Çevreniz, yaşadığınız şehir, mizaciniza göre değişir YouTube da yapacağınız içerik, popüler olandan ziyade size uygun olana yönelin tutmazsa popüler diye eziyet çekeceksiniz

• Beğen
Reactions: XXL

Arthemis.

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
153
Sisteminiz ne hocam yayın yapmaya vs uygunmu onun için soruyorum? Benim düşüncem , direkt twitch e başlamak . Valorant vs oynayarak ve chat le güzel sohbetler kurarak izlenmenizi yükseltebilirsiniz. Bizde izleriz belki :D
Evet oda bi tercih hocam :D popüler şeylerden gitmekte belirli izleyci yakalar.

KS

XXL

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
357
RTX3070ti ve 12400F var yeni topladık :)

Yeterli mi yayın yapmak için bilmiyorum ama Valorant yayını yapmayı düşünüyorum yüksek lig oyuncusuyum gameplayden dolayı izlenir belki.

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874

Yeterli mi yayın yapmak için bilmiyorum ama Valorant yayını yapmayı düşünüyorum yüksek lig oyuncusuyum gameplayden dolayı izlenir belki.
Hatırladım hocam tamamdır , yayın için uygun tabi güzel sistem.

• Beğen

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,234

Yeterli. GTX 1650 ile bile yayın yapılabilir. Bence Twitch üzerinde oynayıp kısa gameplayleri falan güzel anları da youtube üzerinden paylaşırsanız iki platform içinde linkleri de paylaşın tutar diye düşünüyorum. Tabii ki 2-3 ayda olacak diye bir şey yok ama uğraşlar sonucu kazanan taraf olabilirsiniz.

rkarayel

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
881

Kafanıza hangisi yatarsa hocam, çekimser kaldiysaniz haftada 2 3 içerik çıkarıp akşam da yayın yapın. Her ne kadar YouTube daha makul gelse de seçim sizin, sonuçta siz kendinizi daha iyi tanıyorsunuz

• Beğen
KS

XXL

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
357
Yeterli. GTX 1650 ile bile yayın yapılabilir. Bence Twitch üzerinde oynayıp kısa gameplayleri falan güzel anları da youtube üzerinden paylaşırsanız iki platform içinde linkleri de paylaşın tutar diye düşünüyorum. Tabii ki 2-3 ayda olacak diye bir şey yok ama uğraşlar sonucu kazanan taraf olabilirsiniz.
Evet yayın kesitlerini shorts olarak atmayı düşünüyorum öne çıksın diye :)

Yok zaten 2-3 ayda bi şey beklemiyorum ama 1 yıl boyuncada sıfır izleyicide kalmak istemiyorum ondan :D

KS

XXL

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
357
Kafanıza hangisi yatarsa hocam, çekimser kaldiysaniz haftada 2 3 içerik çıkarıp akşam da yayın yapın. Her ne kadar YouTube daha makul gelse de seçim sizin, sonuçta siz kendinizi daha iyi tanıyorsunuz
Eğer sistem kargodan gelirse hocam bi twitch takibinizi alırım artık :D

EymenO.

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Tepki
370
Twitchte yayın açıp Youtube'a da koyabilirsin yayın kesitlerini/veya tüm yayını yada sadece oyun oynadığın bir yer vardır seri yapabilirsin.

• Beğen

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri