Smart Access Memory Desteği

Malkom-x

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
31
Arkadaşlar B450 cipsetli anakartlara Smart Access Memory Desteği geldi mi?
Elimde B450 Tomahawk Max II var.

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,234
AMD nin sitesinde 500 serisi anakartlar yazıyor galiba 400 serisinde yok.
1662277170844.png

APRİLİKUKA

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
889
Asus tuf b450 de açan var.

APRİLİKUKA

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
889
Ayrıca bunu da buldum açanı da duymuştum; AMD’nin RX 6000 serisi ekran kartlarını tanıtmasıyla birlikte hayatımıza bazı yeni teknolojiler girmişti. Bunlardan en faydalı olanlarından biri ise AMD Smart Access Memory özelliğiydi kesinlikle. İşlemcinin direkt olarak ekran kartının video belleklerinin tamamına erişmesine imkan veren bu teknoloji bazı oyunlarda çok iyi bir performans farkına yol açıyordu. Şimdi ise bu özelliğin çok daha uygun fiyatlı anakartlara getirildiğini görüyoruz! BIOS Güncellemesiyle Smart Access Memory Desteği! Sizlere daha önce Smart Access Memory nedir? İsimli rehberimizde açıkladığımız AMD Smart Access Memory teknolojisi ilk başta X570 ve B550 gibi güncel anakartlarda bulunuyordu. Fakat geçtiğimiz gün yayınlanan BIOS güncellemesiyle birlikte Asus TUF B450M-Plus Gaming gibi giriş-orta seviye diyebileceğimiz bir anakarta bu desteğin sunulduğunu fark ettik. Bu özelliği açmak için Asus anakartlarda Advanced bölümüne girmeniz gerekiyor. Daha sonra “PCI Subsystem Setting” bölümüne girin. “Above 4G Decoding” özelliğini enabled yaptıktan hemen sonra altında “Re-Size BAR Support” isimli bölümün açılacağını göreceksiniz. Tabii bu özelliği kullanmak için şu an için RX 6000 serisi güncel bir ekran kartınız olması gerekiyor. Tabii bu teknolojinin X570 ve B550 anakartlardaki gibi verimli çalışıp çalışmadığı şu an için test edilmedi. Bu konuda bir gelişme olursa haberimizi güncelliyor olacağız, takipte kalın

Kaynak: B450 Anakartlara Smart Access Memory Desteği Geldi! | Donanim Arşivi (https://donanimarsivi.com/b450-anakartlara-smart-access-memory-destegi-geldi/)

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,234
Teknopatta Recep Baltaş Amd anakartlarda bu özellğin nasıl açılacağını göstermiş cipset belirtmemiş. Yorumlarda biri sormuş ve B450 cipsetlere bu desteğin geldiğini yazmış
Bilmiyorum. Bu tüm B450 anakartlar değil de markaların verdiği destek ile de alakalı olabilir. Asus yapmış mesela ama diğer markalar hakkında bir bilgiye ulaşamadım.

KS

Malkom-x

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
31
Teşekkür ediyorum arkadaşlar biraz daha bekleyelim o zaman.

aulgen

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Re-Size BAR Support kullanmak için illa nvidia mı olmalı AMD ekrankatı ile kullanılabilir mi

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,257
Elimde sadece 6700 ekran kartı var . Yeni sisteme toplamak için yol haritası yapıyorum kendime ya ASUS PRIME H670-PLUS D4 ve İNTEL 12700F veya MSI MPG B550 GAMING PLUS ve Ryzen 5600 ile sitem kuracağım , siz hangisini tercih ederdiniz
12700F uçuk kalır ama onun yerine i5 12400f öneririm ama kalibreyi yüksek tutucam derseniz i513600kf öneririm. Anakartta ise H670 daha iyi olacaktır 4x4 gen ssd desteği mevcut B550 de 3x4 gen ssd desteği mevcut.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri