Soğutma tercihim hangisi olmalı

Ata17

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar iş üstüne bir sistemim var ve işlemciye sıvı soğutma almam lazım . Stok soğutucu yetmiyor. Araştırdım ve iki model arasında kaldım. Ciddi sessizlik içinde çalışmayı seviyorum. Bu yüzden soğutucunun performansından sonra sessizliğine çok dikkat ediyorum. Lian li 240 mm ve arctic 240 mm olan cihazlardan hangisi almalıyım sizce ? Tecrübeleriniz ile söylerseniz sevinirim.

zhedon

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba, Açıkcası kulaklık takıyorsanız o ses sizi o kadar da rahatsız etmiyor Şuan kullandığım sıvı soğutma 360mm'li ryu jin asus rog, ayrıca açıkcası sisteminize böyle bir sıvı soğutma parçası alacaksanız 360mm alın yarın bir gün upgrade yapmak isterseniz şuanki şartlardan daha pahalıya gelebilir.

240mm alırsanız yarın bir gün yetmezse yükseltmek isteyeceksiniz o zaman 360mm almak çok daha zor olacak

Moderatörün son düzenlenenleri:
KS

Ata17

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Cvp: Soğutma tercihim hangisi olmalı

Kulaklık takmıyorum diyebilirim. PC ile aynı odada uyuyorum geceleri iş için açık kalınca stok fan sesi çok rahatsız ediyor. Bundan kurtulmak istiyorum. Ses önemli. Tabi ki performanstan sonra gelir.

Eymen

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
141
Eğer iyi araştırdıysanız bilirsiniz ki arctic ürünleri her kasa destekleyemiyor hatta bazi kasalarda ön tarafa takmalisiniz bunun sebebi de radyatörün fanlarla birlikte 63mm olması bu da oldukça kalın aslında bu yüzden daha performanslı oluyor fan sesi hakkında bir bilgim yok ama arctic ürünler soğutma konusunda çoğu zaman yüzünüzü güldürecektir.

KS

Ata17

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

Evet o kalınlığı biliyorum. Onu göze alarak soruyorum. Sessizlik konusunda deneyimli olan birileri yardımcı olsa çok iyi olur.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146

Eğer ses sorunu sizin için mühimse 420mm/360mm/280mm ürünler tercih edin derim. 420 ve 280 olanlar 14cm fan barındırdıkları için daha az dönerek daha fazla hava aktarabiliyorlar buda sese yansıyor. 360mm ise fan sayısı fazla olduğu için toplam deviri düşürüyor buda avantaj 240mm bir ürüne göre. Eğer kasanız için veriyorsa ARCTIC öneririm.

KS

Ata17

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

240 mm dışında alma şansım yok gözüküyor şuanda. O yüzden 240 mm olanlardan Lian li ve arctic arasında kaldım. Ama sizin bildiğiniz daha iyi marka varsa onu alayım. Bunlardan biri olsun kesinlikle demiyorum.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146

ARCTIC markasından başka F/P oranı ciddi derecede yüksek bildiğim başka bir marka yok. Ama piyasada parasını hakkeden pek çok bildiğim iyi marka ürün var. Lian Li ve Arctic arasında kalırsanız ben Arctic seçin derim. Birkaç önemli avantajı var.

Başka öneri yapmamı isterseniz ki daha iyi bir ürün bulabilir miyim bilmiyorum ama bakarım. Bütçe vermeniz yeterli.

KS

Ata17

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

1500-2500 arası diyebilirim bütçeye. Tabi sapmalar olabilir bundan biraz daha. Uzun süreli sessizlik ve performans kriterim

KS

Ata17

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

Malesef kasamın sadece üst paneline konumlandırma yapabilirim oda 240 mm olabilir. Artic kalınlığını biliyorum bu arada videoları izlerken gördüm. Kasama sığacağını düşünüyorum

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146

240mm olanını alabilirsiniz. Alternatif olarak 2500 TL bütçeye size öneri yapacağım ama biraz uzun sürebilir öneri yapmam.

KS

Ata17

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

sistemim msi . rgb ler çalışır mı ? senkronize olmasına gerek yok kasa ile, yansın yeter

Atalayq

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
420
RE: Cvp: Soğutma tercihim hangisi olmalı

Ata17' Alıntı:
sistemim msi . rgb ler çalışır mı ? senkronize olmasına gerek yok kasa ile, yansın yeter

Uğur hocamın attığı sıvı soğutmanın 360mm olanına bütçem yetseydi alacaktım. Kalitesi gerçekten çok üst düzey. Fanlarında RGB yok. Sadece işlemciye montajladığınız bölgede rgb var. Onu da Asusun yazılımından kontrol edebiliyorsunuz. Bunun için gerekli kablo kutu içeriğinde var zaten.

Performans ve ses konusunda aklınızda soru işareti kalmasın.

KS

Ata17

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146

Corsair ekipmanınız veya bileşeniniz varsa MSI ve ASUS RGB sistemi iCUE yazılımıyla kontrol edebilirsiniz. Ama pompadaki ufacık bir RGB için bence ürünü almamazlık yapmayın.

KS

Ata17

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

Anladım Uğur bey. Peki son kararınız hangisidir. Arctic marka mı , Asus rog mu ?

KS

Ata17

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

Anladım Uğur bey. Peki son kararınız hangisidir. Arctic marka hava soğutma mı (arctic Duo 34 ) veya arctic sıvı soğutma mı, , yoksa Asus rog mu ? Uzun vade kullanımında yüksek performans ve düşük ses en iyi hangi üründe bulabilirim

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri