Soğutucu değiştirmeli miyim?

BaranVrlk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Selamlar, elimde şu anda iki adet bilgisayar var. Özetleyecek olursam şöyle açıklayayım, elimdeki bilgisayardan biri AMD Ryzen 5 2600 işlemci kullanıyor ve yanında gelen stok soğutucuyla kullanıyorum 2 yıldır; birde Intel Core i5 10400F bir işlemcim ve yanında gelen soğutucu mevcut. Intel Core i5 10400F olan sistem henüz hiç kullanılmadı, yani soğutucusu henüz çok sağlam. Şöyle bir sorum var, bu Intel sistemi için ayrı bir soğutucu aldım ve onu monte edeceğim sonrasında ise yanında gelen stok fan boşa çıkacak, o 2600 için uyumlu olur mu ve eğer uyumluysa daha iyi olur mu acaba? Yani 2600 için kullandığımla değiştirmeli miyim sizce yoksa bir kenara koymam mı gerekir? 2600 ara sıra ısınıp kapandığından bir ısıtma sorunu olduğu belli.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
INTEL 'in o stok soğutması AMD için kullanılamaz.

İkinci olarak AMD işlemciniz ısınınca kapanıyor bundan emin misiniz? Eğer öyle ise macun sorunu yada soğutucunun montaj sorunu olabilir bir bakın derim. Stok AMD soğutması işlemciyi kapanacak ısılara çıkartmaz.

KS

BaranVrlk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
INTEL 'in o stok soğutması AMD için kullanılamaz.

İkinci olarak AMD işlemciniz ısınınca kapanıyor bundan emin misiniz? Eğer öyle ise macun sorunu yada soğutucunun montaj sorunu olabilir bir bakın derim. Stok AMD soğutması işlemciyi kapanacak ısılara çıkartmaz.

Gerçekten enteresan bir şekilde kapatıyor, termal macunu yenilenmiş halde yani sorunsuz, montaj sorunu ise montajı ben yapmadım direkt aldığım site(teknobiyotik) montaj halde gönderim yapmıştı. AMD'nin bu serisinde olan bir sorun galiba BIOS'ta açık gelen CBS(ismi farkllı olabilir) o ayarı da kapattım fakat valorant gibi oyunlarda uzun olunca eller kapanıyor birdenbire. Bende bu biosta voltaj düşürmeyi bulamadığından böylece kaldı.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Peki kaç derecelere gelince kapanıyor MSI Afterburner ile bakar mısınız? SS alın birde genel olarak oyun içinden ve paylaşın.

Birde anakartınız ve kasanız nedir yazın.

KS

BaranVrlk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Peki kaç derecelere gelince kapanıyor MSI Afterburner ile bakar mısınız? SS alın birde genel olarak oyun içinden ve paylaşın.

Birde anakartınız ve kasanız nedir yazın.

Anakart: Asrock B450M Pro4
Kasa: Dark N10 Pro

Ortalama 77-80 derecelerinde kapanıyor bilgisayar, şimdi resim yükleyemedim fakat bunları hatırlamaktayım.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
O sıcaklıklar kapanma sıcaklıkları değil ki. Anakartınızın ayarlarından mı bakayım biraz bekleticem.

Yok BIOS üzerinde bununla ilgili bir ayar göremedim. Anakartınızın BIOS güncellemesi var mı bakın varsa yapın. PSU sorun derdim ama belli bir sıcaklıkta kapanıyorsa 2 sorun olabilir ya anakart yada işlemci arızası.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri