Aslında bütçeyi diğer şeylere ayırdım çok iyi bişey olmasına gerek yok almanya dan alcam da 100 euroluk fln bişey olsa iyi olurBütçe?
AmazonDE den bakabilirsinizOrası için hangi siteden fiyatlara bakabiliriz örnek bir yer var mı ? Fiyatları tam bilmiyorum. 240 Yada 360mm Arctic Liquid Freezer II bütçenize uygunsa tercih edilebilir.
Dostun cidden bu soğutucuyu alabiliyorsan kaçırma. 20 euro fazla verirsin ama kesin bir çözüm gibi düşün. Fakat dikkat etmen gereken bir konu var. Bu ürünün radyatöri diğer markalara göre 1cm daha kalın. Yani kasanın da desteklediğine emin olman ve mümkünse kasanın üst kısmına takman gerek.AmazonDE den bakabilirsiniz
bunlardan biri olur mu olursa hangisi?
Mesela yukarda olan ikisi uygun mu?5800x3d tüm çekirdekleri yüke bindirdiğinizde direk 90 dereceye sabitliyor kendini 240 mm sıvı soğutmada. Oyun ve uygulamalarda ise 90 dereceyi görmüyorsunuz.90 derece bu işlemci için sıkıntı değil fakat daha düşük istiyorsanız 360 mm sıvı soğutmaya yönelebilirsiniz. 240 mm sıvı soğutma yeterli fakat.
360 mm lik artic oldukça iyi olacaktır. İkiside iyi tercih. Bana bakma sen ben soğutucuları sömürene yada yetersiz gelene kadar kullanıyorum. Sıfırdan alsam 360 alırım =)Mesela yukarda olan ikisi uygun mu?
Peki sistem uyumlu mu?360 mm lik artic oldukça iyi olacaktır. İkiside iyi tercih. Bana bakma sen ben soğutucuları sömürene yada yetersiz gelene kadar kullanıyorum. Sıfırdan alsam 360 alırım =)
Kesinlikle 280mm olanı kullanıyorum ben ve memnunum tavsiye ederim fakat kasayı dikkatli seçmeniz lazım diğer markaların sıvı soğutucularına göre radyatör kalınlığı biraz daha fazla ona göre seçiminizi yapınOrası için hangi siteden fiyatlara bakabiliriz örnek bir yer var mı ? Fiyatları tam bilmiyorum. 240 Yada 360mm Arctic Liquid Freezer II bütçenize uygunsa tercih edilebilir.
Ben o işten pek anlamıyorum yaKesinlikle 280mm olanı kullanıyorum ben ve memnunum tavsiye ederim fakat kasayı dikkatli seçmeniz lazım diğer markaların sıvı soğutucularına göre radyatör kalınlığı biraz daha fazla ona göre seçiminizi yapın
Arkadaş radyatör kalınlığından bahsediyor. Örneğin aç phanteks web sitesini. Hiç anlamıyorsan üstte 360 mm destekleyen bir full tower kasa seç. Her türlü radyatör takarsın. Kasanın özelliklerinde yazıyor zaten kaç mm uzunluğunda ve kaç mm kalınlığında radyatörü desteklediği.Ben o işten pek anlamıyorum ya
Yaparımda bu kasaya olur mu uyumlu mudur?Fiyat olarak bütçeyi aşıp yukarıda paylaşılmış olan bu ürünü almanız doğru olacaktır : https://www.caseking.de/arctic-liquid-freezer-ii-a-rgb-black-360-360mm-wase-535.html
İşlemciyi çok zorlamadan kullanacaksanız 240 da yeterli olur. Zorlamalar olabilir dersen min 280mm kaliteli pompası olan bir ürün gerekli.
Ben anlayamadım yaYaparımda bu kasaya olur mu uyumlu mudur?
TD500 içinse, ön taraf 360 radyatörü destekliyor. Üst taraf 240mm destek yazıyor kendi sitesinde. Kaynak için resmi site daha ayrıntılı ve doğru bilgi verir. Epey gibi yerlerde eksik ya da yanlış bilgi olabilir.Ben anlayamadım ya
O kasa biraz pahalı bi tık daha ucuzunu önerebilir misin?Sığar sanıyorum. Ama kendi sitesinde dahil kalınlık için bir değer yok(cooler master).
Güzel bir sistem topluyorsun alsana phanteks gibi tüm işi kasa yapmak olan bir firmadan kasanı.
Mid tower ve rgb istiyorsan örneğin;
Phanteks Innovative Computer Hardware Design
www.phanteks.com
İstediğin radyatörü tak.Ön 90 mm üst 70 mm kalınlığa kadar destekliyor.
Kasa seçimi önemlidir. Vereceğin paraya da değer. Kötü bir kasa yerine iyi bir kasa daha ufak bir radyatör kullansan belkide aynı sıcaklıkta takılır cpu.