Soğutucuya Uygun Ram Slotlu Anakart

kaege

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Selamlar,

Elimde Asus Prime B450M-K II anakart var. 5500 işlemcim oyunlarda 85 dereci gördüğü için ID-Cooling SE-214-XT soğutucu aldım. Kasa max. 150mm desteklediğinden 214xt ile yükseklikten kurtardık ancak yandan G-Skill Ripjaws ramlere baskı uyguluyor.

En soldaki rami takabilmek için soğutucuyu geriye doğru bir miktar esnetmek durumunda kaldım. Şu an iki ram de aktif olarak kullanılıyor ama uzun vadede bileşenlerin zarar görmemesi için anakartı değiştirmek mantıklı geldi.

4 ram slotlu bir mATX tercih edip en soldaki slotu kullanmamak mı mantıklı, yoksa ATX anakart mı tercih etmeliyim?

Moderatörün son düzenlenenleri:

Alpi37

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
58
Eğer çok şiddetli bir baskı vs. yoksa bence değiştirmeye gerek yok. Bende de durum aynı sadece değiyor 2 senedir bir sorun yaşamadım. Ama tabi bütçe meseli, içinizin rahat olması için ATX bir anakarta geçmek daha mantıklı olur.

hyzex

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
ATX tercih etmek daha mantıklı olucaktır

Asus TUF GAMING A520M-PLUS WIFI DDR4 S+V+GL AM4 şu ana kart işinizi fazlasıyla görür fiyat 1200 tl

Hz.ETQ

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
683
Yani paraniz varsa atx karta gecin harici cok da problem olacagini düşünmüyorum

KS

kaege

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Eğer çok şiddetli bir baskı vs. yoksa bence değiştirmeye gerek yok. Bende de durum aynı sadece değiyor 2 senedir bir sorun yaşamadım. Ama tabi bütçe meseli, içinizin rahat olması için ATX bir anakarta geçmek daha mantıklı olur.
Değmekten ziyade biraz baskı söz konusu. Esniyor biraz.

ATX tercih etmek daha mantıklı olucaktır

Asus TUF GAMING A520M-PLUS WIFI DDR4 S+V+GL AM4 şu ana kart işinizi fazlasıyla görür fiyat 1200 tl
B serisi düşünüyorum açıkçası. 4 slotlu bir mATX'te Gigabyte B550M DS3H, ATX'te ise Gigabyte B450 Gaming X ya da Asrock B450 Pro4 tercih edeceğim gibi görünüyor.

Yani paraniz varsa atx karta gecin harici cok da problem olacagini düşünmüyorum
ATX'ler mATX'lere göre bir kademe daha yüksek fiyatta. Bu yüzden 4 ram slotlu bir mATX beni kurtaracaksa bu sorundan, aynı fiyat bandında b450 yerine b550m tercih edebilirim.

hyzex

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
anakart ile ilğili olmaya bilir anladığım kadarıyla kasayada sığmıyor

Hz.ETQ

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
683
Değmekten ziyade biraz baskı söz konusu. Esniyor biraz.

B serisi düşünüyorum açıkçası. 4 slotlu bir mATX'te Gigabyte B550M DS3H, ATX'te ise Gigabyte B450 Gaming X ya da Asrock B450 Pro4 tercih edeceğim gibi görünüyor.

ATX'ler mATX'lere göre bir kademe daha yüksek fiyatta. Bu yüzden 4 ram slotlu bir mATX beni kurtaracaksa bu sorundan, aynı fiyat bandında b450 yerine b550m tercih edebilirim.
Sız bilirsiniz nasil isterseniz :)

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri